[AVPC]Gra bardzo tnie się

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Leos_Leone
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 26 gru 2007, 20:39

26 gru 2007, 20:48

Siema, mam problem po zainstalowaniu tego moda, po zainstalowaniu tego moda gra strasznie się tnie.. zwłaszcza gdy wyjdę na dwór, podczas gry bez modów tego nie było:/
Wersja modu: 1120.
Komp:
Procesor: Intel Celeron 2000mhz
Ram: 768? (jakoś tak...)
Grafika: GeForce mx440 coś tam coś tam...(złom, pod koniec stycznia kupuje coś nowszego...)
Mam nadzieje że pomożecie, chcę sobie pograć jak jest wolne :)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

26 gru 2007, 21:04

Problem leży w słabej karcie graficznej która ma tylko 64mb. Postal 2 bez żadnych modów (również STP!!!) chodzi w miare płynnie. Ale gdy spróbujemy modów takich jak : Eternal Damnation czy właśnie AVPC gra będzie się na cieła. Jeśli spytasz dlaczego , to proste. Autorzy takich modów chcą nas zachwycic wszystkim , wiec dają mase szczegółow i dodatkowych efektów , również nieraz dodanie nowych broni może byc przyczyną cięcia się gry. Ale jest jeden bardzo prosty sobsób żeby gra przestała się ciąc. Gdy będziesz w menu gry , wejdz w opcje , a pozniej w Wydajnośc>Zmien ustawienia recznie i tam sproboj zmniejszyc takie rzeczy jak liczba ludu ,szmaciana lalke czy liczbe zwlok jak rowniez zasieg wzroku. To powinno wystarczyc jesli jednak gra nadal sie tnie zmniejsz rozdzielczosc gry.
Polecam te dobry program do oszukiwania gier. Mozemy np: wyłączyc opcje pxiel shaderow itp. niestety niepamietam nazwy ale odczego jest www.google.pl :p

EDIT: wlasnie sobie nazwe przypomniałem a brzmi ona :3d-Analyzer
Ostatnio zmieniony 26 gru 2007, 21:08 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

26 gru 2007, 21:16

Zasięgu wzroku nie ruszaj. U mnie potem było jeszcze gorzej.


Awatar użytkownika
Leos_Leone
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 26 gru 2007, 20:39

26 gru 2007, 21:19

Zmieniałem tam, ale to niewiele dało, cóż będę musiał pograć w zwykłego postala :/, Temat można /lock


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

26 gru 2007, 21:21

To może spróbuj użyc tego programu który ci podałem :3d-Analyzer:
On mi pomogł na starszym kompie z GTA :SA :D


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

26 gru 2007, 22:00

Nie powiedziałbym, że to wina karty - u mnie na Radeon 1950 512MB też nie da się grać, jak wyjdę z domku 8-)


Awatar użytkownika
Linka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 559
Rejestracja: 08 cze 2007, 20:53
Lokalizacja: Lublin

26 gru 2007, 22:48

więc co z tym zrobić? to wina samej gry ?


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

26 gru 2007, 23:03

U mnie AVPC v.1120 śmiga aż miło (jak na możliwości mojego kompa), nawet na rozdzielczości 1280x960. Solucję opisałem tu.
W moim przypadku zadziałało ;)


ODPOWIEDZ