Fajne horrory
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Grzeszysz! Na forum Postala krytykujesz "gore"Yossarian pisze:Jak obejrzysz sobie Hostel, to skutecznie obrzydzi ci horrory/thrillery.

A pro pos - Hostel to thriller (w horrorze są siły nadprzyrodzone z tego, co mi się wydaje).
Z innych filmów, to jeszcze mi się przypomniał Nocny pociąg z mięsem, nie oglądałem, ale podobno dobry
Jakieś nowe pomysły? Mam ochotę na jakieś nietypowe horrory - psychodeliczne, inteligentne - takie gdzie straszy coś czego nie widać, a nie jakieś zombie itp. Oczywiście dobre horrory możecie mi przedstawiać, nawet jeśli nie są takie, jak powyżej napisałem.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Oglądałem. Jak dla mnie strasznie nudny, dobra akcja była tylko pod koniec, ale ogólnie film strasznie mnie wymęczył. Zaraz po jego obejrzeniu dałem mu na Filmweb 4/10. Ocenę nieco zaniżoną, bo aż taki zły nie był. Z dzisiejszej perspektywy czasu dałbym mu 6-/10.
Oglądałem wczoraj w TV Nieodebrane połączenie. Film oceniłem na 5/10. Był po prostu średniawy. Wszystkie dobre momenty zostały przerypane, np. jak UWAGA, SPOILER scena w której na łóżku pojawiła się lalka/ten śmieszny potworek, albo jak ten truposz zaczął się ruszać.KONIEC SPOILERA. Nie oglądałem japońskiej wersji, ale podobno jest o wiele lepsza, może się skuszę w przyszłości.
Dawno temu już oglądałem Katakumby po tym jak mi ktoś w tym temacie właśnie polecił. Średnio-dobry film.
Oglądałem wczoraj w TV Nieodebrane połączenie. Film oceniłem na 5/10. Był po prostu średniawy. Wszystkie dobre momenty zostały przerypane, np. jak UWAGA, SPOILER scena w której na łóżku pojawiła się lalka/ten śmieszny potworek, albo jak ten truposz zaczął się ruszać.KONIEC SPOILERA. Nie oglądałem japońskiej wersji, ale podobno jest o wiele lepsza, może się skuszę w przyszłości.
Dawno temu już oglądałem Katakumby po tym jak mi ktoś w tym temacie właśnie polecił. Średnio-dobry film.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2010, 20:32 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak, ale raczej poszukuję filmów z żywymi aktorami. Sam ostatnio oglądałem Highschool of the Dead(całego nie obejrzałem, przestałem jakiś czas temu, ale muszę powrócić i dokończyć oglądanie, bo anime fajne).
-
- Grabarz
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Obejrzyj sobie Higurashi no naku koro ni, czuć taki morderczy klimat, a po pierwszej serii jest ogromny mindfuck, przez co automatycznie chcesz obejrzeć drugą serię. Polecam, jeśli lubisz psychopatyczne rzeczy.
Mnie pierwszy sezon Higurashi tak nasycił, że do drugiego nie chciało mi się podchodzić i po obejrzeniu z niego chyba 2, czy 3 epizodów odpuściłem. Jak dla mnie ta seria średniawa, chociaż pomysł niezły. Zdecydowanie bardziej polecam dokończenie Highschool of Dead, chociaż w połowie serii jest zbyt dużo ecchi, jak dla tej produkcji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:H ... _and_manga
Rozejrzyj się, ja prawie nic z tego nie znam, ale co tu robi Bible Black
? Nie znaczy to, że nie polecam oczywiście, ale BB to raczej hentai mimo wszystko 
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:H ... _and_manga
Rozejrzyj się, ja prawie nic z tego nie znam, ale co tu robi Bible Black

Dobra, ale może polecicie mi jakiś film, bo nie zależy mi na serialach, ani anime. Nie chcę oglądać czegoś przez kilka(naście) dni. Chcę po prostu filmu na 1,5-2h. W większości na tej liście, którą podałeś Kariko są jakieś anime z wampirami - mało straszne raczej. W ogóle wątpię, że jakieś anime jest straszne. Bardziej już filmy, chociaż tutaj też ciężko jest mnie przestraszyć. Nadal szukam tego strasznego filmu, który by mnie wystraszył. 
Jeśli już mówimy o horrorach, to oglądałem dzisiaj Piłę VI. Może to nie horror, ale bardziej thriller, ale tak czy inaczej, to bardzo lubię tę serię. Część szósta była IMO lepsza od piątki. Kilka spraw się wyjaśniło, a i pułapki były ciekawsze. Ode mnie 8/10. Tymczasem, muszę obejrzeć Piła 3D. Ktoś się orientuje czy można to filmidło dorwać w wersji nie-3D?

Jeśli już mówimy o horrorach, to oglądałem dzisiaj Piłę VI. Może to nie horror, ale bardziej thriller, ale tak czy inaczej, to bardzo lubię tę serię. Część szósta była IMO lepsza od piątki. Kilka spraw się wyjaśniło, a i pułapki były ciekawsze. Ode mnie 8/10. Tymczasem, muszę obejrzeć Piła 3D. Ktoś się orientuje czy można to filmidło dorwać w wersji nie-3D?
Co do fajnych horrorów polecam tą stronkę dużo fajnych recenzji horrorów, ciekawostek.
Tu link: https://horror.com.pl/
Tu link: https://horror.com.pl/
- Reality Master
- Modder
- Kontakt:
W kinach niestety tylko wersja 3D. Co do samego filmu to jest to straszliwa abominacja (a żeby nie było jestem wielkim fanem Piły i kocham części od 1 do 6). Nic tu sie nie trzyma kupy, integralność Piły 1 została już całkowicie zburzona, film zostawił jeszcze więcej nie odpowiedzianych pytań, większość pułapek była wrzucona na siłę i nie miała nic wspólnego z fabułą (np. publiczna pułapka, test Bobby'ego Dagena), Jigsaw pojawia się tylko w jednej scenie, gra aktorska ssie, w jednej pułapce ginie zupełnie niewinna osoba (prawdopodobnie najbardziej tragiczną śmiercią w całej serii) i w ogóle katastrofa. A jako że to ostania część należy też brać pod uwagę zakończenie filmu - które jako zakończenie serii jest niestety porażką. Fani zgadli zakończenie Piły VII - UWAGA - 5 lat temu tuż po premierze Piły II.Mr Minio pisze:Jeśli już mówimy o horrorach, to oglądałem dzisiaj Piłę VI. Może to nie horror, ale bardziej thriller, ale tak czy inaczej, to bardzo lubię tę serię. Część szósta była IMO lepsza od piątki. Kilka spraw się wyjaśniło, a i pułapki były ciekawsze. Ode mnie 8/10. Tymczasem, muszę obejrzeć Piła 3D. Ktoś się orientuje czy można to filmidło dorwać w wersji nie-3D?
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 16:33 przez Reality Master, łącznie zmieniany 1 raz.