Rozkmina jest następująca: da się zrobić częstsze odświeżanie SB, ale to przedłuży sesję zalogowanego usera. Oznacza to, że user będzie pokazywany jako aktywny nawet wtedy, gdy zostawi np. włączony komputer.
Ankieta będzie ważna przez tydzień.
Częstsze odświeżanie forumowego Shoutboxa.
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
A właściwie po co Ci te częstsze odświeżanie sb? Na telefonie nie działa przycisk odświeżania czy jak?
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

-
- Grabarz
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Przeglądam forum na komputerze. A odświeżanie przydaje się choćby po to, że jak ktoś pisze komuś odpowiedź, to czasami okazuje się, że wyskakuje kilka nowych logów. Na forum nie ma jakiegoś specjalnego ruchu, więc częstsze odświeżanie chyba specjalnie nie spowolni PSI? 

Ja tam dałem na NIE.
Krótkie wyjaśnienie - jakoś mi nie przeszkadza taki SB jaki jest, po co się w tym grzebać, no i po co przedłużać sesję zalogowania?
Jak użytkownik poszedł - znaczy, że go nie ma. A tak to jeszcze będzie aktywny dalej (10?-15 minut?).
Ja tam nie widzę problemu w odświeżeniu strony po pisaniu dłuższego tekstu, czy większej nieobecności przy kompie.
Krótkie wyjaśnienie - jakoś mi nie przeszkadza taki SB jaki jest, po co się w tym grzebać, no i po co przedłużać sesję zalogowania?
Jak użytkownik poszedł - znaczy, że go nie ma. A tak to jeszcze będzie aktywny dalej (10?-15 minut?).
Ja tam nie widzę problemu w odświeżeniu strony po pisaniu dłuższego tekstu, czy większej nieobecności przy kompie.
- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Również dałem na NIE
Szalka przeważa na stronę negatywną, ponieważ i tak korzystam z ręcznego odświeżania strony. jest to więc zbędny gadżet obciążający dodatkowo stronę. Poza tym, wypacza to statystyki, jak nadmienił to poprzednik
Szalka przeważa na stronę negatywną, ponieważ i tak korzystam z ręcznego odświeżania strony. jest to więc zbędny gadżet obciążający dodatkowo stronę. Poza tym, wypacza to statystyki, jak nadmienił to poprzednik
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Kilka nowych shoutów w trakcie pisania własnego? Zawsze można edytować. A i gdy się pisze, to raczej nie czyta co wyżej wyskoczyło.Yossarian pisze:jak ktoś pisze komuś odpowiedź, to czasami okazuje się, że wyskakuje kilka nowych logów
Zagłosowałem na nie, bo sam tego nie chcę. Dopiero te słowa mi coś uzmysłowiły. Lubię, gdy na pozostawionej karcie nic się nie zmienia w okienku sb i mi nic nie ucieka do góry. Zaznaczony do cytowania tekst chcę by był zaznaczony nadal. Aż do niego wrócę.
No i jak? Masz zaległe kilkadziesiąt wpisów. Czytasz je, nie zdążysz - i już się sb przeładowało. I teraz szukaj, gdzie to było... Nie!

Następny argument proszę.

A żeby pokazać, jak to działa, włączyłem testowo odświeżanie. Z 1000 na 100 sekund.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Dzienis
- V.I.P.
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem obecne odświeżanie SB jest w porządku.
Jak dajesz swój wpis to ci też automatycznie odświeży, a jeśli tylko czytasz wpisy to wystarczy jeszcze raz wczytać stronę i ci odświeży. To chyba nie jest takie uporczywe.
Chociaż rozumiem dylemat. Są dni gdy na SB pojawiają się 2-3 wpisy, a są i takie, że jest kilkadziesiąt wpisów w ciągu godziny i wtedy ten problem może niektórych irytować.
Jak dajesz swój wpis to ci też automatycznie odświeży, a jeśli tylko czytasz wpisy to wystarczy jeszcze raz wczytać stronę i ci odświeży. To chyba nie jest takie uporczywe.
Chociaż rozumiem dylemat. Są dni gdy na SB pojawiają się 2-3 wpisy, a są i takie, że jest kilkadziesiąt wpisów w ciągu godziny i wtedy ten problem może niektórych irytować.
I regret nothing
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Dzienis, czyli pasuje Ci szybkie odświeżanie 100 sekund (jak teraz) czy 1000 (jak zwyczajowo było). Bo twoje "obecne" nie wiem jak rozumieć. Dalsza treść posta jakby przeczyła do obecnych 100...