AVPC update by Wolve

Rozmowy o A Very Postal Christmas.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

25 gru 2007, 13:25

oto nowy update zrobiony przez Wolve'a
nie jestem pewien co dodaje, ale prawdopodobnie znajduje się w nim działająca mapa

miłego pobierania https://resurrection-studios.com/wolve/AVPCupdate.zip


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Linka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 559
Rejestracja: 08 cze 2007, 20:53
Lokalizacja: Lublin

26 gru 2007, 21:29

pobrałam, powklejałam pliki, a mapy jak nie było - tak nie ma. :(
nic to nie dało, nadal gra się muli, ale to może wina mojego kompa..
Ostatnio zmieniony 26 gru 2007, 21:30 przez Linka, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7046
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

26 gru 2007, 21:35

U mnie to to w ogóle nie hula. Nie przeszkadza mi to jednak. Już powoli zaczynam kojarzyć gdzie co jest.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2007, 23:39 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Linka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 559
Rejestracja: 08 cze 2007, 20:53
Lokalizacja: Lublin

27 gru 2007, 14:13

prawdziwy 666 moze uswiadomisz mi co ten update niby dał ?



i co zrobić zeby mi sie nie przycinało to całe AVPC ?


Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

27 gru 2007, 15:34

Odp 1 tak dodaje to poprawioną mapę (widać gdzie jesteśmy) ale jest parę niedoróbek (niektóre mapy są niedokładnie pokazane)

oprócz tego dodaje nowe postacie takie jak elfy i gremlimy (te z filmu gremlin)

odp 2 nie wiem?? może lepszy komputer??


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Linka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 559
Rejestracja: 08 cze 2007, 20:53
Lokalizacja: Lublin

27 gru 2007, 15:36

prawdziwy 666 pisze:Odp 1 tak dodaje to poprawioną mapę (widać gdzie jesteśmy)

hmmm ciekawe.. u mnie nadal mapa nie działa..


wtf?


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

29 gru 2007, 17:30

Ech, ludzie, ludzie... Silver, p666, tylko stwierdzacie, że nie hula i żadnych zaradczych środków. W końcu nie jesteście noobami. :P A może tak zapodajcie PostalChristmas.log z takiego AVPC albo sami przejrzyjcie. ;) Bo chyba coś tworzy...

A czemu tak się czepię? Bo u mnie działa jak trzeba. Nawet startowe sejwy czy to z wersji 1000 czy też 1120 mi działają bez problemu. Giera hula jak powinna. Można powiedzieć, że Wolve dał trzecią wersję AVPC...
Linka pisze:hmmm ciekawe.. u mnie nadal mapa nie działa..
Srostowanie: To nie jest jedna mapa. Wolve zaktualizował większość, bo 24 mapy, ze standardowych map AVPC.

No, dobra, gdzie wam gra siada, jaka to mapa nie działa?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

29 gru 2007, 18:49

Tiquill, Lince chyba chodzi o tą mapę na [F], która pokazuje gdzie jesteś.

A tak na marginesie, ktoś mógłby napisać po polsku co ten update daje?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 18:50 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

29 gru 2007, 18:52

kazik pisze:A tak na marginesie, ktoś mógłby napisać po polsku co ten update daje?
Tak dodaje to poprawioną mapę (widać gdzie jesteśmy) ale jest parę niedoróbek (niektóre mapy są niedokładnie pokazane)

oprócz tego dodaje nowe postacie takie jak elfy i gremlimy (te z filmu gremlin)
wystarczy?


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

29 gru 2007, 18:56

Tylko tyle? Myślałem, że cos poza tym, że poprawia płynność, albo cuś. Łeee. Poczekam, aż RAMy zamontuję, wtedy zassię i ocenię.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 18:59 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

29 gru 2007, 20:17

kazik pisze:Tiquill, Lince chyba chodzi o tą mapę na [F], która pokazuje gdzie jesteś.
OK, chodzi więc o plan miasteczka - tak to nazywajmy, to unikniemy nieporozumień. Plan miasteczka i u mnie nie działa - i wagi do tego nie przykładam.
prawdziwy 666 pisze:nie jestem pewien co dodaje, ale prawdopodobnie znajduje się w nim działająca mapa
Silver Dragon pisze:U mnie to to w ogóle nie hula.
No, właśnie. Ale czy ogólnie przeróbka Wolve'a działa wam? Bo, co prawda:
prawdziwy 666 pisze:Odp 1 tak dodaje to poprawioną mapę (widać gdzie jesteśmy) ale jest parę niedoróbek (niektóre mapy są niedokładnie pokazane)
powiedział, że chodzi o plan, ale sam nie zrozumiałem z tego, czy reszta map działa i czy działa poprawnie. Stąd ma zaczepna reakcja. :P Nieprecyzyjne wypowiedzi, nieprecyzyjna odpowiedź...

No i może zacytuję info Wolve'a z archiwum z Update:
Wolve w read me pisze:update includes,mapscreen fix for most maps to show your position,new elf pawn with dialog,new gremlin pawn feed them and they multiply right before your eyes

known bugs:plotsite one does not show position correctly and plotsites_2 will crash the game if you try to open your map

to install drag and drop into your AVPC folder and click yes to all
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 20:19 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Acion
Wstydliwy morderca
Posty: 8
Rejestracja: 31 gru 2007, 18:24

31 gru 2007, 18:51

Tiquill pisze:czy ogólnie przeróbka Wolve'a działa wam?
Mi nie działa nic. Jak tylko daje nową grę (chciałem od razu zacząć z wszystkim ok) znajduje się w jakim dziwnym miejscu Luzak kręci się do okoła. Znowu jakiś bug? :/ Niby wymagania wszystkie spełniam...


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

02 sty 2008, 00:34

Mi też jakoś niechce działac :( ale poproboje cos poszperac. ciekawe czy wolve to testował??


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

02 sty 2008, 00:42

Chm, to dziwne. Startuję nową grę. W domu Kolesia zamiast shotguna dwie zabawki z TnInv. I śmiga. Macie TnInv zainstalowane w StP czy w AWP?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell
Posty: 2182
Rejestracja: 30 sie 2007, 19:37
Lokalizacja: Apocalyptic City

02 sty 2008, 01:07

Ech wiedziałem że tak będzie, Wolve zrobił ten update posiadając AVPC v1000 TN

i mapy do działania potrzebują zainstalowanego TNinventory przy czym jest haczyk, są dwie wersje Tni

nowa wersja na stronie autora
i stara wersja na stronie Ogaha

Ogach posłużył się tą starszą wersją dodają TNI do AVPC

na nowej wersji TNi gra nie pójdzie


PS. Tiquill działają ci cienie i hud z SM (AVPC v1200) po zainstalowaniu tego update bo mi nie


I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
ODPOWIEDZ