Żydzi, dlaczego największe zło?

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

04 maja 2008, 00:08

Dlaczego Polacy uważają Żydów za największe zło?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2008, 00:10 przez SovietPolska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

04 maja 2008, 00:11

Bo nasłuchali się innych "mądrych" ludzików, którzy uważają, że są najważniejsi. Tak rodzi się nienawiść do innych narodów, grup społecznych.
Z drugiej strony... przeczytałem kilka książek, przez które na krótki czas zacząłem popierać politykę III Rzeszy. Polacy, w trakcie trwania II wojny światowej, ukrywali w swoich domach Żydów, przez co sami ginęli. 3 lektury i już młody człowiek :p zmienia nastawienie. Na szczęście moje ostateczne zdanie na temat Żydów jest inne - to też ludzie, więc gdzie problem?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

04 maja 2008, 01:33

nie mam nic do Żydów...Polska jako jeden z nielicznych krajów tolerancyjnych w czasach średiowiecza przyjęła ich bo na zachodzie była na nich nagonka...no dobrze...

nie jestem jakimś antysemitą jednakże jak słyszę że Żydzi upominają się o jakieś odszkodowania to mi się źle robi...wiadomo że większość ziem i kamienic jest ich ale czy tego naprawdę nie da się jakoś pogodzić?

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

04 maja 2008, 11:06

Po pierwsze nie żydów, a Żydów. żyd to człowiek wyznania mojżeszowego, a Żyd to człowiek rasy semickiej. Problem niezwykle rozdmuchiwany przed media i przez polakożerców pokroju Grossa. Niektórzy Polacy, zwłaszcza Ci starszego pokolenia pamięta Żydów siedzących w partii, SB, NKWD czy innych świństwach. Poza tym Żydzi od zawsze prowadzili karczmy, sklepy i różne interesy, a wielu Polaków lubiących sobie wypić traciło w żydowskich karczmach majątki, winę zwalając na żydowskich właścicieli. Jest jeszcze sprawa, która faktycznie może budzić antysemityzm wśród Polaków. Mianowicie odzyskiwanie majątków straconych po II wojnie światowej. Zrozumiałbym gdyby te majątki chcieli odzyskać spadkobiercy prawowitych właścicieli, ale łapy do tych majątków pchają Gminy Żydowskie, które zaraz po odzyskaniu tych majątków sprzedają je. To tak samo, jakby parafie katolickie chciały mienia swoich wiernych.

I tak nawiasem mówiąc antysemityzm w Polsce międzywojennej to największa bujda jaką słyszałem. Ciężko mówić o antysemityzmie w kraju, gdzie Żydzi stanowili 15% mniejszość a nie wymagano od nich nawet znajomości języka polskiego. No i jeszcze pytanie, które państwo otworzyło Żydom granice pod koniec lat 30-tych, kiedy Żydzi uciekali z Niemiec? Francja przyjęła określoną ilość Żydów do siebie, Amerykanie nie przyjęli ich wcale, mimo, że Żydzi w Ameryce są znaczącą siłą. Całkowicie otwarte granice dla ludności Żydowskiej z Niemiec miała Polska. Już słyszę pana Grossa, jak mówi, że Polacy przyjmowali Niemieckich Żydów po to, aby ich zabijać...

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

04 maja 2008, 12:25

Ramesses pisze:Żydzi upominają się o jakieś odszkodowania to mi się źle robi...wiadomo że większość ziem i kamienic jest ich ale czy tego naprawdę nie da się jakoś pogodzić?
To mnie też denerwuje, ale jak słyszę o Niemcach, którzy po 200 latach upominają się o ziemie rzekomo należące do ich przodków, to krew mnie zalewa. Staram się nie być uprzedzony do żadnego z narodów, ale Niemców i Rosjan po prostu nie lubię. :/

PS Podejmuję liczne działania, mające na celu zmniejszenie tej wrogości... :D Gadam z trzema Niemcami na MSN, a to już coś. xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

05 maja 2008, 01:18

Silver Dragon w innym temacie pisze:
mig31 pisze:Dlaczego polacy uważają żydów za największe zło?
Nie rozumiem. Znałem paru. To także ludzie, jak wszyscy inni.
Ja co prawda znałem tylko jednego i pomimo jego niejednoznacznej postawy, nie skutkowało to tym, że miałem jakiś szczególny stosunek do Żydów. Lecz to było dawno i "nie prawda". Już nie mam takiej obojętnej wobec nich postawy. Teraz coraz bardziej skłaniam się do tego:
zielAK w innym temacie pisze:Bo żydzi to największe zło.
A czemu? Samym Żydom składam "podziękowania" za tą swoistą przemianę. Parszywy naród, wredne plemię, chciwa nacja. 8-)

Jak to tak!? Jak można mieć taki stosunek do drugiego narodu, który tyle ucierpiał? Otóż można, posłużę się przykładem. "Pijany jak Polak", to takie powiedzenie w świecie (było mam nadzieję). Skąd się wzięło? Za nasz obraz na świecie nie odpowiada cały polski naród, ale jego ambasadorowie, jednostki, które swoją postawą na świecie kształtują stereotypy. Widział często taki obcokrajowiec Polaka pijanego, zarośniętego i z butelką w ręku... Raz, drugi - i obraz Polski ma. :(

I tak jest z Żydami. Takich ma ambasadorów ten nieszczęśliwy naród. Tylko że nie tworzą oni stereotypu Żyda, ale sieją chorą obsesję antypolską. Tylko że nie trzymają butelki wódki, ale czarę z największym jadem, jaki zaistniał pod słońcem. :/

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

05 maja 2008, 21:03

Nie bez powodu na chciwych mówi się per "Ty Żydzie".
A tak apropo polakożerców pokroju Grossa (niech zdechnie na tyfus, a jego grób gęsto ch*jami obrośnie) to opisują mistyczny polski antysemityzm, żeby wyłudzić od rządu odszkodowania powojenne i zwroty majątku, a jak się ludzie oburzają, mówią wprost, że to kłamca i oszust itp., taki Gross z pełną satysfakcją może powiedzieć: "a nie mówiłem, Polacy to antysemici". Taka jego zafajdana mać. :/

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 maja 2008, 17:55

kazik pisze:taki Gross z pełną satysfakcją może powiedzieć: "a nie mówiłem, Polacy to antysemici". Taka jego zafajdana mać. :/
Chciałeś, to masz, zafajdany mośku! :/ Niech ci ziemia ciężką będzie. Robisz tyle złego dla swojej żydowskiej nacji, że powinni cię przekląć.

W dzisiejszych czasach mamy do czynienia z dwoma niebezpiecznymi zjawiskami. Żydzi i geje. Oba środowiska przystąpiły do totalnego ataku na nasze społeczeństwo. Taki efekt przegiętej linijki, czy jak to się zwie. Najpierw przypuścić atak na maksa, wywołać medialną i społeczną burzę, potem zaś dopiero stymulować rozwój opinii publicznej ku rozsądniejszym tendencjom. Ale - czy to ma sens?

Bo póki co, widzę tylko jedno. Nienawiść, pogarda i głębokie obrzydzenia dla kiwających się budłajów i wyzywających pedziów. Tak to ma wyglądać? :| Jeszcze kamieniem nie rzucę, ale - atakowany jestem nadal...

Żydy i pedały - co za pech się nimi urodzić!

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

11 maja 2008, 18:05

Tiquill pisze:W dzisiejszych czasach mamy do czynienia z dwoma niebezpiecznymi zjawiskami. Żydzi i geje.
Zapomniałeś o Arabach i ortodoksyjnych islamistach. W Polsce zjawisko póki co niezauważalne, ale w Zach. Europie ludzie z pod znaku Allacha są sporym problemem, który zżera państwa od środka.

Ostatnio widziałem wywiad z Żydem, który przeżył Oświęcim. Mieszka gdzieś w Ameryce Południowej i opowiadał o obozowym życiu. Trochę to pewnie naciągane na naszą stronę było, ale chodziło o to, że ten człowiek opowiadał, jak to Żydzi prowadzili innych Żydów do komór etc. Przez środowiska żydowskie, za mówienie prawdy, został wyklęty.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 maja 2008, 18:50

kazik pisze:Zapomniałeś o Arabach i ortodoksyjnych islamistach.
Pominąłem ich, bo nie dotyczą naszych najbliższych polskich realiów.
kazik pisze:Trochę to pewnie naciągane na naszą stronę było, ale chodziło o to, że ten człowiek opowiadał, jak to Żydzi prowadzili innych Żydów do komór etc. Przez środowiska żydowskie, za mówienie prawdy, został wyklęty.
Wątpię, czy w ogóle naciągane. Tak po prostu było. Żydowskie kapo sprzedawało swoich dla nazistów. Żydowscy komuniści sprzedawali swoich dla Moskwy. Nie, to nie jest specjalny wyróżnik in minus dla Żydów. Każda nacja ma w swych szeregach świnie.

Lecz takie świnie, które wyklinają za mówienie prawdy - no, to już specjalność chyba żydowska... Cóż, wielotysieczna historia pozwoliła rozwinąć się na różne strony temu plemieniu, także te wypaczone... :|

Obrazek
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

12 maja 2008, 17:26

Żydzi wszędzie widzą antysemityzm...zwłaszcza teraz gdy nie ma wojny...gdyby znów wybuchło coś podobnego do że tak się wyrażę polityki wobec Żydów jak za czasów II wojny to nieźle by trzęśli dupskami..tylko że MOSAD działa...to może niekoniecznie...

jesli o mnie chodzi chwilowo żaden Żyd mnie nie obraził...gej również...

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

12 maja 2008, 19:37

Ramesses pisze:....MOSAD.....
Mossad jak już coś, a myślisz że kto szkoli polski GROM.

Teraz ja wyraże swoją opinie:
Ja uważam Żydów za zło tego świata, to oni wpierniczają się zawsze w nieswoje sprawy, wszędzie szukają pretekstu że ich nacja jest tępiona.
I bardzo dobrze, w latach 60-70 w ZSRR i ChRL żydzi byli wypędzani a teraz rosjanie i chińczycy się najprężniej rozwijają, a Żydów w izraelu aż szlag chce ich trafić.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 19:38 przez SovietPolska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor

12 maja 2008, 20:15

Z tego co wiem, to ludzie pochodzenia żydowskiego stanowili (i nadal stanowią) trzon każdego lewicowego ugrupowania. To Żydzi zajmowali kierownicze stanowiska w UB, NKWD, PZPR, Partii Radzieckiej (nie znam dokładnej nazwy) i socjalistycznych ugrupowań na zachodzie kontynentu.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

12 maja 2008, 23:12

Oni są wszędzie...

Obrazek
Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

12 maja 2008, 23:23

a propo żyduw to przypomniał mi się pewien dowcip

troi sobie żyt i czyta antysemicką

podchodzi do niego inny żyt i pyta się

-co ty robisz czemu czytasz te antysemicką gazetę a nie jedną z naszych gazet????

no i ten żyd odpowiada

- a bo w naszych gazetach ciągle mi są jacy to mu biedni jacy prześladowani,

- a popatrz tu

- żydzi kontrolują banki i manipulują większością rządów,

- aż miło się czyta

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Zablokowany