Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Od dawna nic nie kupowałem i jest mi z tym dobrze. Trzyletni komp, CPU P4 2,6 GHz i reszta podobna. Co miesiąc kupują tylko nieposkromieni podkręcacze albo kasowni, trudno to uznać za wymiernik całego peceta i brać za wadę wobec konsol. Co innego, trudności we własnym skompilowaniu dobrego PC lub znalezieniu dobrego konfigu w sklepie. Bo tu konsole mają przewagę, wiesz co bierzesz. A ja akurat lubię decydować, co mam, każdy podzespół - i Mac czy konsole ze swą stałą budową nie są dla mnie. Wolę dowolność w rozbudowie.Guardb pisze:jeśli mam co miesiąc dokupywać nowe części to ja podziękuje
No to co? Gratuluję, "konsolowcu".Odie w temacie 'Postal 3 na PC ocenzurowany?!' pisze:Niektóre wasze komentarze wymuszają u mnie że "duszę" się śmiechem.. widać że to forum jest porosnięte od zagorzałych PC'towców, którzy wypowiadają się na temat o którym "stolec" się znają.
I powiem wam teraz parę rzeczy, które wymuszą o was "ZOMKI" na twarzy..
(pełny) Internet - PSP
Gry MMORPG - PSP
Klawiatura + myszka - X360, PS2, PSX, XBOX
Modyfikacje itd - PS2, XBOX, X360 - Xbox Live (jedynie oficjalne dodatki)
Emulatory - PS2, PSP, i chyba PSX
System operacyjny - PSP - chyba jedynie Windows 95, 98
Mnie też, dlatego tego nie robięOdie pisze:Po trzecie - naprzykład mnie nie stać aby kupować np. najnowsze karty graficzne typu Geforce 8800GTX, które za miesiąc, góra trzy, będą już przeżytkami.
Dyskietka, to żartobliwe nawiązanie do starej dyskusji, kiedy CD w komputerach było nowością i królowała jeszcze dyskietka. Szczegółów nie będę przypominał, chodziło mi w tym porównaniu, że konsole wciąż uważam za ułomne wobec PC. PC daje więcej swobody niż konsole, a wymieniona lista to imo żmudne próby podciągnięcia konsol pod możliwości PC.Odie pisze:Po drugie - nie zrozumiałem o co ci chodzi z tą dyskietką..
Po trzecie - naprzykład mnie nie stać aby kupować np. najnowsze karty graficzne typu Geforce 8800GTX, które za miesiąc, góra trzy, będą już przeżytkami.
No cóz, nie wiem jak ty.. ale pokaz slajdów mnie nie zadowala.Co do kart graficznych... Aby odpalić nową grę, nie muszę zaraz mieć full wypasionego PC.
A my mówimy o emulatorach?Zaś konsolowe edycje gier nie sprzyjają raczej posiadaczom starego sprzętu.
I to jest znakomity przykład otumanienia całego świata... Kasa rządzi, ludek śpiewa, tia, "barzio pienkne"... Polska jakoś nadal jest normalna pod tym względem, co jest bardzo budujące.PC to chłam , a Polacy niepotrafia tego zrozumieć (...) już w każdym cywilizowanym kraju gra się wyłącznie na konsoli a piec służy tylko do pracy . Szkoda , że Polska jest aż tak zacofana
Taaa, szkoda, że takie ludki zazwyczaj nigdy nie wchodzą na taki GameSpot, czy GameSpy... na tamtejszych forach można wyłapać, że większość userów preferuje PC, dużo lubi X360, część Wii, a zdecydowana większość wrzuca na PS3PC to chłam , a Polacy niepotrafia tego zrozumieć (...) już w każdym cywilizowanym kraju gra się wyłącznie na konsoli a piec służy tylko do pracy . Szkoda , że Polska jest aż tak zacofana