Twój Idol

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

22 sty 2008, 13:48

Tiquill pisze:Przeczytałem wszystko, Kmieciu. Szacunek, bo to szczere zwierzenie i piękna (przez swe oddanie) fascynacja. Wiem już wszystko!
Dzięki :)

Jeszcze jedna rzecz, przez którą tak szanuję Roba - dzięki Feel, Supreme i Tripping choć na chwilę byłem kimś wyjątkowym. Najwspanialszy tydzień szkoły. Gdy ludzie zakochali się w tych utworach. 7 dni, nie dłużej.

Obrazek
Awatar użytkownika
Alice Night
Niedorobiony bandzior

29 sty 2008, 16:23

Usunięte.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 21:47 przez Alice Night, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Kontakt:

30 sty 2008, 22:03

Czy mi się zdaje - czy Marilyn Manson ma jedno oko jednego koloru, a drugie innego? LOL.
EDIT: I w dodatku w połowie spłaszczony nos? Podwójne LOL.

A ja mam tylko jednego idola:

Serj Tankian - mój ulubiony piosenkarz...

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 22:08 przez Reality Master, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Linka
V.I.P.
V.I.P.

30 sty 2008, 22:13

Mrocz pisze:Czy mi się zdaje - czy Marilyn Manson ma jedno oko jednego koloru, a drugie innego? LOL.

zdarza się o.O
a tak poza tym, to soczewki o.O

:bolek:

Awatar użytkownika
Alien667
Niedorobiony bandzior

31 sty 2008, 21:52

Bam Margera
Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 21:54 przez Alien667, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

02 lut 2008, 01:19

Niewiem jak mogłem zapomnieć o

Joan Kate Rowling
Obrazek

Napewno bardzo znana pisarka , głownie znana ze swoich powieści o Harrym Potterze.
Jak to się zaczeło?? Któregoś dnia wpadł domnie kumpel z filmem ,,Harry Potter i Komnata Tajemnic'' Obejrzałem i stwierdziłem... Piękny ,dający do zrozumienia film. Niestety poźniej jak to zwykle bywa kumpel poszedł sobie do domu i niemogłem sobie filmu obejrzeć. Pojechałem więc do sklepu pytając sie o Harrego Pottera. Niestety mieli tylko ,,Harry Potter i Kamień fizoloficzny'' byłem troche zawiedziony ale sklapikarka powiedziała mi że to pierwsza część. CO? No dobra kupiłem choć 50dych wydałem opłacało się. Na początku filmu było takie info: Film inspirowany na powieści J.K.Rowling ,,Harry Potter i kamień fizoloficzny''. CO? Jest taka książka? Jak się potem dowiedziałem Było już wtedy 5 (słownie:Pięć) Części. Noto Sru do sklepu , całe szczęście że mamy bogaty sklep z książkami , mogłem kupić każdą część. Każda po około 50 zł. Wydałem około 250zł ,ale wiem że niesą to zmarnowane pieniądze. Z Książką spędziłem wiele naprawde wiele godzin i często kiedy miałem już zamykać książke i odkładać ją na półke i wkońu sie wyspać... wstawałem i czytałem dalej! To jedyna z książek która tak naprawde wciąga bardziej niż gry komputerowe. Dzisiaj mogę już być dumny bo przed kilkma minutami skończyłem Ostatnią część Harrego Pottera zatytułowaną ,,Insygnia Śmierci'' Powiem wam szczerze że książki lepsze niż filmy ,a przecież filmy były bardzo dobre :D Joan jest tak naprawde moim najulubieńszym pisarzem :)

David Belle
Obrazek

David Belle to twórca niecałkiem powszechnego sportu Le Parkour
Lubię go ponieważ tworząc ten sport pokazał że tak naprawde sport może być czymś owiele ważniejszym niż tylko sport. Sam David Belle Powiedział ,że Parkour to nie sport, Parkour to styl życia. Podziwiam go za odwagę i za pomysłowość jak i możliwości jego ciała. Oprucz tego David jest też aktorem , na podstawie jego sportu zrobiono film ,,Yamakasi - współcześni samurajowie''. Wystarczy że obejrzycie film ,a już pokochacie ten sport.

PS. Przez ten Piękny Post Mój Rekord na Forum SZlag trafił!!!
Ostatnio zmieniony 02 lut 2008, 01:36 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

02 lut 2008, 16:50

ciuciu pisze:Joan Kate Rowling
:one: :peace:

Obrazek
Awatar użytkownika
DJ Pudzianos
Miłośnik broni

06 lut 2008, 20:48

ach. Jestem kolejnym, który wzdycha nad twórczością pani Rowling. po prostu ona umie oddać klimat książek. Tworzy rzeczywistość, w którą czytelnik chciałby się zanurzyć. Każdy chciałby zostać uczniem Hogwartu, móc władać magią i znać Harrego Pottera. Szacun i ukłon w stronę mistrzyni fachu, która pozwoliła przeżyć książką nową świerzość, sprawić, że nawet ostatniuczulony na punkcie książek sięgnął po harrego, choćby po to, by zobaczyć, jakie to (według niego) nieciekawe i do bani. Ja zakończyłem zgłębiać tajemnice Pottera z Hogwartu. Przeczytałem wspaniały ostatni tom i mam nadzieję, że powstanie więcej takich książek z takim klimatem (pojawił się Eragon, który może nie jest aż tak dobry, ale czytam go z równie wielkim zainteresowaniem. Znaczy czytałem, bo książka odkryła przedemną swoje tajemnice po około 2. dniach czytania. ) zgadzam się z "ciuciu" w całej rozciągłości.

Awatar użytkownika
wasacz93
Seryjny zabójca
Kontakt:

06 lut 2008, 22:22

DJ Pudzianos pisze:Każdy chciałby zostać uczniem Hogwartu, móc władać magią i znać Harrego Pottera.
A ja bym mógł o tym polemizować :P. Kiedyś lubiłem Pottera, jednak teraz daje mi się we znaki hype wokół niego. Harry Potter z historii młodego czarodzieja wyewoluował w tasiemiec filmowy i książkowy, a chyba nie tego chcieliśmy (a może chcieliśmy? :zdziw:). Mnie niestety twórczością pani Rowling już się odbija, bo co za dużo to niezdrowo. Po pierwszych 3 filmach i 3 książkach po prostu straciłem orientację :zdziw:. Kamień Filozoficzny, Komnata Tajemnic i Więzień Azkabanu - te tytuły były piękne, ale dość już trendu na łapanie idiotów przez wydawanie tego samego z podrasowaną historią wciąż i wciąż od nowa. Jak dla mnie jest to tylko perfidny skok na kasę ze strony Pani R. i reżysera. Takie podejście jest dla mnie chore i wybaczcie jeśli uraziłem Wasze zdanie, fani Pani R., ale na widok chłopca na miotle latającego za złotą, uskrzydloną piłeczką do tenisa i krzywego ryja Voldemorta zaczynam już zwracać własne płuca :563:. Takie moje zdanie i możecie się z nim nie zgodzić. W końcu demokracja, no nie ;>?

Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

06 lut 2008, 23:05

Ostatnio mamy na forum totalitaryzm! :lol:

Właśnie w każdej kolejnej części, p. Rowling odchodzi od stereotypu małego czarodzieja w okularach latającego na miotle. Z każdą kolejną częścią bohaterowie dorastają i - co najważniejsze! - zmieniają swój stosunek do rzeczywistości i przeszłości. W ostatniej części Harry wspomina z sentymentem wydarzenia z poprzednich części. Więc nie mogę zgodzić się z tą opinią, gdyż jest ona... zupełnie odwrotna do tej prawdziwej. ;) To pierwsze dwie (wg mnie tylko pierwsze) części sagi są lekko dziecinne, chociaż już w nich widać pełno aluzji do dzisiejszego świata. I tak należy traktować przygody Harry'ego Pottera - jako odnośnie do naszego życia, pojęcia zła i dobra.
A o filmach nie będę się wypowiadał, gdyż oprócz tytułu i głównego wątku nie mają chyba nic wspólnego z książką. Nie twierdzę, że są złe, bo sam mam na DVD prawie wszystkie części, ale wierne oddanie świata HP to już nie jest. :P
W dedykacji Insygniów Śmierci Rowling wymieniła 6 bliskich jej osób, a 7. (ostatnią) jest...eś Ty. Podziękowania dla każdego, "jeśliś wytrwał z Harry'm aż do końca"!
Mój nauczyciel od polskiego nauczył mnie dostrzegać w utworach metafory i aluzje do dzisiejszego życia. Teraz widzę, że praktycznie każda przeczytana przeze mnie książka z chociażby odrobiną fantastyki odnosi się do nas samych. Tak samo jest w przypadku Pottera. Bezduszni Dursleyowie, zły Lord Voldemort. Nieznana nam aż do 7. części przeszłość Dumbledore'a i sieć intryg, która obarcza młodego chłopaka - mało?
Nie chodzi o chwalenie się, ale z przedmiotów humanistycznych jestem całkiem dobry. (Szkoda, że z matematyczno-przyrodniczych już nie. :/) Dlatego, jeśli komuś miałbym coś udowodnić, mogę śmiało napisać rozprawkę, w której zawarte byłyby argumenty popierające słuszność mojej tezy. "Harry Potter a my", taki może być tytuł? Potrzebuje na to czasu do niedzieli. Zapewniam, że zmienicie zdanie.

PS Oczywiście każdy ma swój gust, i całkiem naturalne jest, że niektórym HP wydaje się dziecinny. Ale będę miał przynajmniej czyste sumienie wiedząc, że uczyniłem wszystko, byście zmienili swe zdanie, a przynajmniej wiedzieli o tym, o czym ja teraz wiem.

PS2 Nie mam zbyt wielu idoli/upodobań itp. Dlatego jeśli już coś "pokochałem" (w odpowiednim tego słowa znaczeniu), to staram się tego trzymać i bronić. Nikt mnie nie zniechęci do Robbiego Williamsa, czy Postala. A przecież do tych rzeczy (sorka, Rob xd) łatwo jest się negatywnie ustosunkować. A to że Williams ma kiczowate piosenki, a to że Postal jest nudny. Ale nauczyłem się umieć poprawnie wyrażać swoje zdanie, tak, by i inni byli w stanie je zaakceptować. ;) Podobnie jest z Harrym Potterem - były momenty, gdy wydawało mi się, że żyję w jego świecie. To minęło z wiekiem, jednak i tak dalej seria HP jest dla mnie najlepszą!

Tyle! :D

Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

06 lut 2008, 23:44

Tak jak można skrytykować książki Rowling. Szczerze mówiąc ,tak jak wspomniałem , pierwsza przygoda z Harrym Potterem to Film. Gdy przeczytałem Zakon Feniksa
,a następnie obejrzałem film ,miałem mieszane uczucia. Wszystko zaszybko się działo!

Chodźby film trwałby więcej niż 2h30min (Zakon Feniksa) Niemógłby w pełni oddć idei książki. Oczywiście bardzo lubię filmy Z harrym Potterem i z niecierpliwością czekam na Film z ,,Insygnia Śmierci'' w tytule nigdy już niestwierdze że film lepszy niż książka tak ,jak kiedyś powiedziała Koza w Kawale:

Jedna Koza je kasete wideo Pana Tadeusza , w pewnym momencie podchodzi do niej inna i pyta
- Dobra ?
A koza odpowiada
-Niezła ale książka była lepsza.

Ale co tu będe gadał o Kawałach. Rowling RLZ!!!

Awatar użytkownika
wasacz93
Seryjny zabójca
Kontakt:

06 lut 2008, 23:48

Fiu, dużo tyle :P.
A więc wszystko sobie wyjaśniliśmy, o gustach się nie dyskutuje. Dla Ciebie "seria HP jest najlepszą", ja osobiście od przygód Heriego stronię, wolę poczytać 'Ojca Chrzestnego' autorstwa Mario Puzo, niż zagłębiać się w przeszłość Dumbledore'a :lol:.

P.S.
Kmieciu pisze:Nie chodzi o chwalenie się, ale z przedmiotów humanistycznych jestem całkiem dobry. (Szkoda, że z matematyczno-przyrodniczych już nie. :/ )
Jakie to szczere (i pospolite :>). Sam też tak mam :P.

EDIT:
ciuciu pisze:Gdy przeczytałem Zakon Feniksa
,a następnie obejrzałem film ,miałem mieszane uczucia. Wszystko zaszybko się działo!
Też tak miałem kiedy oglądałem genialną ekranizację genialnej książki "Ojciec Chrzestny" :/. Wszystko było strawne i pokrywało się z akcją książki, jednak faktycznie, wszyskto mijało jak z kopyta strzelił, a niektóre wątki książkowe zostały całkiem pominięte :/.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2008, 00:05 przez wasacz93, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

07 lut 2009, 20:47

No odkopmy ten temat, bo ciekawy, niech nie leży w głębinach :P

Amy Macdonald

Zaczęło się jak usłyszałem tę muzykę w radiu jakiś tydzień temu. Potem zacząłem jej słuchać jak opętany na Youtube. :) W piątek doszła do mnie płyta z moim ulubionym utworem This is The Life [youtube][/youtube]
Bardzo ,bardzo fajną tworzy muzykę.

Jakub "Kuben" Gurczyński

Człowiek który gra w najlepszym klanie Counter Strike'owym "Meet Your Makers"
razem z mistrzem świata. Podziwiam go ponieważ wiele przeżył i w porównaniu z jego kolegami z Klanu ma... hmmm jakby to napisać. Słabą psychikę? Cheatował... cheatował i dostał Bana jednak nie mógł tego znieść i napisał esej w którym wyraził swoją skruchę i odbanowali go. Wywalili go z klanu i potem poszedł do PGS Poker Game Strategy. Potem był mYm z którego też go wyrzucili :O . Ale wrócił ... wrócił i gram dalej z mYmem ! :D Jestem bardzo szczęśliwy i chciałbym mieć życie jak ktoś z tej piątki .
Polecam profil www.youtube.pl/morgenpl . Osoba która napisała piosenkę o każdym graczu . Filipie "NeO" Kubskim , Łukaszu "LuQ" Wnęku , Jakubie "Kuben" Gurczyńskim,Mariuszu "loord" Cybulskim i Wiktor "TaZ" Wojtas.

Resyte napisye poyniej bo mi klawa jebua.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2009, 20:50 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yamakasi
Miłośnik broni

06 mar 2009, 13:55

Piosenkarz:
https://bp1.blogger.com/_IX6Fv7bYu5o/Rgd ... ington.JPG
Linkin Park

Aktor:
https://gfx.filmweb.pl/p/95/42/139542/210010.1.jpg
Głównie za udział w filmie "Czterech Braci"
Ostatnio zmieniony 06 mar 2009, 13:58 przez Yamakasi, łącznie zmieniany 1 raz.

Dawaj składak, dawaj koło, bo ci przypierdolę w czoło!!!
Obrazek
Zablokowany