No, ja mam radochę. Lubię w serwisach tv te liczniki. Przewijają się cyferki minionych dni, kilometry autostrad do zrobienia, liczby stadionów do zrobienia... A potem - ilość wykonanej pracy. Ale fajno!

Normalnie, wstyd na świat!

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Tia, Gdańsk jest tak przygotowany, że ciągle jeszcze żre się z Sopotem o przesunięcie granicy o kilka hektarów, żeby przebiegała idealnie przez środek budowli... no kurde jak dzieci. Zachowują się, jakby grali w jakieś SimCity czy inne City Life... X_xRobsessed pisze:[...] Że moje miasto nieprzygotowane? A inne owszem? Żenada. [...]
Rozumiem, podzieliliśmy się miastami z Ukrainą. Ale nijak nie mogę zaakceptować, dlaczego owe drugie co do wielkości miasto, podobnie zresztą jak Kraków, zostało pominięte. Przecież nie chodzi tylko o prestiż organizowania wielkiej imprezy w Polsce, ale o promocję głównych polskich miast i pomoc w ich rozwoju. Kraków zyskuje i ma szansę. Ale Łódź? Komuś zależy na marginalizacji tego miasta. Niech ono się wyludnia, kurczy się. To takie miasto, które trzeba zmarginalizować. Ani wielka historia, ani infrastruktura. Urosło na obcym kapitale dziewiarskim i... za duże urosło. Trzeba je ustawić na właściwej pozycji...Robsessed pisze:Łódź (...) to, drugie pod względem wielkości miasto w Polsce
Aby kasy było po połowie? Oż, kur***Lothar pisze:Tia, Gdańsk jest tak przygotowany, że ciągle jeszcze żre się z Sopotem o przesunięcie granicy o kilka hektarów, żeby przebiegała idealnie przez środek budowli... no kurde jak dzieci.
Dokładnie, coraz trudniej przychodzi mi odrzucanie od siebie tej teorii. Jednocześnie rośnie moja poczucie... wyższości Łodzi nad innymi miastami. Eh, kiepsko ze mną. Było Wolne Miast Gdańsk, jak dla mnie może i być Wolne Miasto Łódź, lol.Tiquill pisze:[O Łodzi] Niech ono się wyludnia, kurczy się. To takie miasto, które trzeba zmarginalizować. Ani wielka historia, ani infrastruktura. Urosło na obcym kapitale dziewiarskim i... za duże urosło. Trzeba je ustawić na właściwej pozycji...
to puszczenie tej reklamy wydaje mi się kompletną głupotąLothar pisze:W Gdańsku mamy zabrane fundusze szkolne (m.in.: na baseny, sale gimnastyczne i boiska dla podstawówek), żeby starczyło kasy na Baltic Arena X_x
Powinniśmy wspierać wszystko co można, nic nie blokując, żadnej inicjatywy. Duże miasto, duże możliwości. Zasmuca czyjeś widzimisię...Robsessed pisze:Dokładnie, coraz trudniej przychodzi mi odrzucanie od siebie tej teorii. Jednocześnie rośnie moja poczucie... wyższości Łodzi nad innymi miastami. Eh, kiepsko ze mną. Było Wolne Miast Gdańsk, jak dla mnie może i być Wolne Miasto Łódź, lol.Tiquill pisze:[O Łodzi] Niech ono się wyludnia, kurczy się. To takie miasto, które trzeba zmarginalizować. Ani wielka historia, ani infrastruktura. Urosło na obcym kapitale dziewiarskim i... za duże urosło. Trzeba je ustawić na właściwej pozycji...
A nie Doom'a?Tiquill pisze:BTW Chyba już wiem. Kiedyś Łęczyca była głównym miastem w tym rejonie. To wina Łęczycy!
Nie wiem, co brali ludzie, którzy dopuścili tę "pioseneczkę" jako hymn reprezentacji, ale to raczej nie był legalny towarkazik pisze:To będzie jedna wielka kompromitacja naszego narodu. Słyszeliście hymn polskiej reprezentacji? https://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/270655.html No ludzie, już widzę jak Polscy kibice to śpiewają.
Fundusze były, ale przecież trzeba zatrudnić milion ekspertów, wymyślić tysiąc nowych urzędów, ministerstw no i wybudować podgrzewany chodnik przed pałacem prezydenckim, coby pewien [cenzura] sobie drugiego skrzydełka nie połamał X_x Oczywiście tylko przypadkiem wszyscy nowi urzędnicy to znajomi/rodzina ekip rządzących i tylko przypadkiem to oni dostali owe nowe stanowiskaprawdziwy 666 pisze:wiecie co dzisiaj w telewizji puścili debilną reklamę, czemu debilną????
zaraz wyjaśnię, reklama jest stara chyba nakręcona jeszcze zanim Polska została wybrana do tego całego Euro 2012 a w treści reklamy słychać takie coś (to nie jest dokładna treść tylko tyle ile zapamiętałem) "na lata 2007 do 2013 dostaliśmy fundusze na rozwój dróg szkolnictwa muzeów itd." a jak czytamto puszczenie tej reklamy wydaje mi się kompletną głupotąLothar pisze:W Gdańsku mamy zabrane fundusze szkolne (m.in.: na baseny, sale gimnastyczne i boiska dla podstawówek), żeby starczyło kasy na Baltic Arena X_x
Nie dość, że odgrzewany kotlet, to jeszcze beznadziejna aranżacja.kazik pisze:To będzie jedna wielka kompromitacja naszego narodu. Słyszeliście hymn polskiej reprezentacji? https://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/270655.html No ludzie, już widzę jak Polscy kibice to śpiewają.![]()
Mało że reklama Ci**ostrady to do tego jaki facet będzie to śpiewać? nawet frajerzy nie będą!Lothar pisze: kazik napisał/a:
To będzie jedna wielka kompromitacja naszego narodu. Słyszeliście hymn polskiej reprezentacji? https://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/270655.html No ludzie, już widzę jak Polscy kibice to śpiewają.
Nie wiem, co brali ludzie, którzy dopuścili tę "pioseneczkę" jako hymn reprezentacji, ale to raczej nie był legalny towar![]()
I otóż to! To jest dla nas szansa, by choć zbliżyć się do standardów, jakie są na Zachodzie. Kiedy my doczekamy się niezawodnej i nowoczesnej infrastruktury sportowej - i nie tylko sportowej? Trzeba być prymitywnym kundlem, by taką szansę olać.Robsessed pisze:w Anglii wystarczy wydrukować bilety i już mają Mistrzostwa w 2012