The Longest Journey
Znalazłem dobrze ocenianą przygodówe, aż zachciało mi się w to zagrać.
Szukam gier PCtowych o naprawde dojrzałej fabule
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- BloodLogin
- Pracownik RWS
"You will always find blood here! "
"No i dobrze 1 Blood mniej Szatanowi lżej"
09 Gru 2013 - 09 Gru 2016 PRAWIE 3 LATA z wami !!
I tu tkwi problem. Normalnie to by pewnie tego tematu nie było, bo pełno jest przygodówek z dojrzałą fabułą. Problem natomiast polega na tym, że jestem potwornie cienki w rozwiązywaniu jakichkolwiek zagadek, a nie mam ochoty alt-tabować co 5 minut by przeglądać poradnik. Ktoś się może wypowiedzieć na temat poziomu trudności zagadek w tej grze?BloodLogin93 pisze:The Longest Journey
Znalazłem dobrze ocenianą przygodówe, aż zachciało mi się w to zagrać.
- Rycho3D
- Modder
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Czyli nie ma gier dla Ciebieninja666 pisze:I tu tkwi problem. Normalnie to by pewnie tego tematu nie było, bo pełno jest przygodówek z dojrzałą fabułą. Problem natomiast polega na tym, że jestem potwornie cienki w rozwiązywaniu jakichkolwiek zagadek, a nie mam ochoty alt-tabować co 5 minut by przeglądać poradnik. Ktoś się może wypowiedzieć na temat poziomu trudności zagadek w tej grze?

Gry są robione pod większość. Niestety tutaj przegrywasz z systemem.
Nowe gry są robione dla kasy i nie mają tego czegoś co stare, tego klimatu i przyjemności z gry.
Według twoich wymagań szukasz Tomb Rider'a a takich gier już nie ma

8=======D
Tak często mi się to zdarzało przez lata, że już przywykłem i mnie to zbytnio nie rusza. Pragnę zaznaczyć jednak, że nie szukam wyłącznie nowych gier.Rycho3D pisze:Czyli nie ma gier dla Ciebie
Gry są robione pod większość. Niestety tutaj przegrywasz z systemem.
Nowe gry są robione dla kasy i nie mają tego czegoś co stare, tego klimatu i przyjemności z gry.
Naiwnie jednak poczekam trochę. Może ktoś wpadnie z jakimś megadobrym tytułem, o którym nikt inny nie pomyślał...
Ostatnio zmieniony 07 gru 2014, 23:52 przez ninja666, łącznie zmieniany 1 raz.
To ta gra w ogóle ma fabułę, a co dopiero poważną? Ogólnie to z tego co kojarzę, to jedyne co było poważne w tej grze to jej trailer, podczas gdy sama gra to była po prostu nawalanka o zombie #482. Mogę się oczywiście mylić.Rycho3D pisze:Może Dead Island? Całkiem spoko.
- Rycho3D
- Modder
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Oczywiście że się mylisz. Gra ma całkiem fajną fabułę odkrywaną podczas gry.ninja666 pisze:Mogę się oczywiście mylić.
Na pewno Ci się spodoba. Jak nie to stawiam piwo

8=======D
- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Gier, których szukasz, na dzień dzisiejszy niestety nie ma
Dla mas są zbyt ambitne
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi, ale obadaj sobie Another World.
Wprawdzie bardzo stare ale jedwabiste
Dla mas są zbyt ambitne
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi, ale obadaj sobie Another World.
Wprawdzie bardzo stare ale jedwabiste

Ostatnio zmieniony 08 gru 2014, 00:03 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

@Rycho3D
Niespecjalnie to czego się spodziewałem, ale spróbować warto. Głównie z racji tego, jak ograniczone opcje mam w tym wypadku. Pamiętaj jednak, że lubię piwa z lokalnych browarów
Temat nie jest jeszcze rozwiązany, oczywiście. Jak ktoś ma inne propozycje to śmiało wrzucać.
EDIT:
@Silver Dragon
Another World ma zbyt nietypowy sposób przedstawienia fabuły jak dla mnie. Niespecjalnie przepadam za kompletnym brakiem dialogów.
Niespecjalnie to czego się spodziewałem, ale spróbować warto. Głównie z racji tego, jak ograniczone opcje mam w tym wypadku. Pamiętaj jednak, że lubię piwa z lokalnych browarów

Temat nie jest jeszcze rozwiązany, oczywiście. Jak ktoś ma inne propozycje to śmiało wrzucać.
EDIT:
@Silver Dragon
Another World ma zbyt nietypowy sposób przedstawienia fabuły jak dla mnie. Niespecjalnie przepadam za kompletnym brakiem dialogów.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2014, 00:11 przez ninja666, łącznie zmieniany 4 razy.
Mam nadzieję. Nie mogę się jednak pozbyć uczucia sceptycyzmu co do jakości fabuły tej gry. W przypadku The Cat Lady ten kto mi ją polecał twierdził, że to najlepsza i najbardziej dojrzała fabuła ostatnich lat, a gdy w to zagrałem okazało się to być kompletną kupą. Odnoszę wrażenie, że tutaj też może takie coś nastąpić.Rycho3D pisze:ninja666 kiedy dostaniesz się do miasta gra zmieni się diametralnie na jeszcze fajniejszą
Ostatnio zmieniony 08 gru 2014, 00:17 przez ninja666, łącznie zmieniany 1 raz.
- BloodLogin
- Pracownik RWS
Overclocked
Gra przygodowa z mrocznym klimatem.
Jeśli włączysz gameplay to koniec wtedy już grać nie ma sensu.
Gra rozkręca sie po jakiś 30min...
a zagadki są bardzo proste, mało zagadek dużo dojrzałej fabuły !!
Overclocked: Historia o Przemocy
Tego szukasz , no chyba że masz przerost ambicji !!!
Gra przygodowa z mrocznym klimatem.
Jeśli włączysz gameplay to koniec wtedy już grać nie ma sensu.
Gra rozkręca sie po jakiś 30min...
a zagadki są bardzo proste, mało zagadek dużo dojrzałej fabuły !!
Overclocked: Historia o Przemocy
Tego szukasz , no chyba że masz przerost ambicji !!!
"You will always find blood here! "