Kupiłem słuchawki Natec Genesis HX66 na USB i po podpięciu do laptopa grają bardzo głośno. Gdy próbuję zmniejszyć głośność przyciskiem na słuchawkach, zmniejsza się głośność komputera. Jak jest na 0 nic nie słychać. Jak jest na 1 jest za głośno. Na 100 nawalają lepiej niż niejedne głośniki. W Panel Sterowania->Dźwięk Windows mi wykrywa te słuchawki jako Głośniki, co jest pewnie przyczyną problemu. Na necie szukałem rozwiązania, ale nic nie pomogło.
Windows 8.
[SPRZĘT] Słuchawki grają za głośno
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
No to po prostu przycisz, co za problem? Ja mam jakieś gówno za 11 złotych i też całkiem mocno gra, jak ustawię na 100%, a regulacja na kablu reguluje głośniczki, a nie komputer. Może dlatego, że to gówno za 11 złotych i Windows go nie wykrywa w żaden szczególny sposób, a może dlatego, że to jest stary, dobry XP, a nie żałosny 8, na którego skarży się połowa Ziemi 

Jest już przyciszone na maksa. Np. w Winampie mogę przyciszyć suwakiem specjalnym, albo w Postalu w opcjach audio, ale robienie tego dla każdej gry i aplikacji jest uciążliwe.Pangia pisze:No to po prostu przycisz, co za problem?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 18:20 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Dobre słuchawki za dobrze działają i wtryniają się tam gdzie nie trzeba? A może w Mikserze głośności możesz wyłączyć to, że suwak działa na cały system? Rany, taki suwak powinien tylko działać na to, co za nim (na słuchawki) a nie na cały komputer.
W ogóle, jak teraz zajrzałem w ustawienia audio Win7 to jest większa bieda niż w WinXP. W Win8 może być jeszcze gorzej.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...