Prawa autorskie youtube a debilizm
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Teraz widzę, że niektóre odcinki Fur TV też zablokowano. 

Kiedyś wspominałem, że pewien film wideo jest niedostępny w moim kraju. Nie wiedziałem jednak,że niektóre z moich również
Takie oto info dostałem kawał czas temu. Nawet nie wiedziałem, przypadkiem to znalazłem :
Film Gta San Andreas Radio Los Santos Soundtrack #2 może zawierać treść typu ścieżka audio z HOOD TOOK ME UNDER autorstwa COMPTONS MOST WANTED należącą do UMG.
W wyniku tego Twój film wideo jest zablokowany wszędzie oprócz tych lokalizacji:
Australia, Brazil, Canada, France, Germany, India, Ireland, Israel, Italy, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, South Korea, Spain, United Kingdom, United States

Takie oto info dostałem kawał czas temu. Nawet nie wiedziałem, przypadkiem to znalazłem :
Film Gta San Andreas Radio Los Santos Soundtrack #2 może zawierać treść typu ścieżka audio z HOOD TOOK ME UNDER autorstwa COMPTONS MOST WANTED należącą do UMG.
W wyniku tego Twój film wideo jest zablokowany wszędzie oprócz tych lokalizacji:
Australia, Brazil, Canada, France, Germany, India, Ireland, Israel, Italy, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, South Korea, Spain, United Kingdom, United States
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Filmik z radą, by modyfikować ścieżkę dźwiękową (np. wysokość) wciąż jest, więc chyba to działa.
Gorzej, gdy oprócz mechanizmów YT wpierdzieli się do filmu jakiś nadgorliwy user i doniesie o złamaniu praw. Na to chyba nie ma rady...
Nawiasem mówiąc, przykro patrzeć, jak jedna duża firma, którą wszyscy znają, zmuszana jest do ustępstw na rzecz innej dużej firmy, której wszyscy nienawidzą. Coś dobrego zmienia się w coś podłego...
Gorzej, gdy oprócz mechanizmów YT wpierdzieli się do filmu jakiś nadgorliwy user i doniesie o złamaniu praw. Na to chyba nie ma rady...

Nawiasem mówiąc, przykro patrzeć, jak jedna duża firma, którą wszyscy znają, zmuszana jest do ustępstw na rzecz innej dużej firmy, której wszyscy nienawidzą. Coś dobrego zmienia się w coś podłego...
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:
Pozostaje tylko użycie TOR'a (niestety) w tym smutnym przypadkuciuciu pisze:W wyniku tego Twój film wideo jest zablokowany wszędzie oprócz tych lokalizacji:

https://www.torproject.org/index.html.pl
Swoją drogą to jakiś apartheid treści i informacji na YT nastąpił...

- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
To jeszcze mało. Niedługo twoja oryginalna muzyka, prze ciebie skomponowana będzie nielegalna, bo zrobią to tak, że jakikolwiek dźwięk na gameplayu będzie uznany za własność wydawcy gry. Domniemaną. Ot, tak, po łebkach będą lecieć, bez wnikania, co brzmi w filmie. Skoro film ma dźwięk, to lepiej zapobiegać od razu i ciąć..Silver Dragon. pisze:już nawet ORYGINALNA ścieżka dźwiękowa umieszczona w grze jest nielegalna na gameplay'u X_x
Wracamy do kina niemego.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:
YT będzie niedługo oazą dla głuchoniemych 

- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:

A tak na serio... Czego / jakiego programu mogą używać do weryfikacji video i audio czy może filmiki przechodzą przez "ręczny" proces weryfikacji pracowników YT ?
Pomijając oczywiście zgłoszenia przez innych (złośliwych) userów.

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
na pewno używają programu napisanego przez siebie samych
jak to działa prosto porównuje video i audio do tego co maja w bazie i jak pasuje to usuwa
btw czy mi się zdaje czy to działa mniej więcej jak program anty wirusowy??
jak to działa prosto porównuje video i audio do tego co maja w bazie i jak pasuje to usuwa
źródło https://youtomb.mit.edu/about#howtakedownHow does YouTube determine what to take down?
As far as we know, YouTube generally doesn't take videos down themselves, but uses a scanning system that automatically notifies rights holders when suspected infringements occur. The rights holders are then able to remove the flagged items.
btw czy mi się zdaje czy to działa mniej więcej jak program anty wirusowy??
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

Dobre 

- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
https://www.youtube.com/t/video_id_aboutprawdziwy 666 pisze:na pewno używają programu napisanego przez siebie samych
W związku z tą felerną identyfikacją video, filmiki nie mogą przekraczać 10 min. Inaczej nie mogłyby zostać sprawdzone przez program.
EDIT:
A tu wyjaśnienie dlaczego niektóre filmiki mogą być niedostępna w naszym kraju
https://www.chip.pl/news/wydarzenia/umow ... d-youtubea
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2009, 00:01 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
brzmi to dziwnie jeśli weźmiemy pod uwagę dmie rzeczySilver Dragon pisze:W związku z tą felerną identyfikacją video, filmiki nie mogą przekraczać 10 min. Inaczej nie mogłyby zostać sprawdzone przez program.
jeden. osoby zarejestrowane przed wprowadzeniem limitu kurę modły dawać dłuższe filmiki nadal mogą dawać dłuższe
i dwa. filmiki może i trwają 10 min ale mogą mieć aż do 1GB wielkości

- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
A ja się zastanawiam, dlaczego mogą dawać dłuższe, skoro taki limit został wprowadzony? Czyżby to była kwestia jakiejś opłaty? Nie rozumiem tego...prawdziwy 666 pisze:jeden. osoby zarejestrowane przed wprowadzeniem limitu kurę modły dawać dłuższe filmiki nadal mogą dawać dłuższe
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
to jest odpowiedz na twe pytanie Silver DragonNie można już przesyłać filmów wideo dłuższych niż dziesięć minut bez względu na typ posiadanego konta. Użytkownicy, którzy wcześniej mieli pozwolenie na przesyłanie dłuższych treści, nadal zachowają tę możliwość, więc czasami możesz zobaczyć filmy wideo dłuższe niż dziesięć minut.
a to o ZAiKS pozostawię bez komentarza

to co wysyłamy list bombę do ZAiKS'u ???