GTA V

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

26 wrz 2013, 02:03

mika90 pisze:Do tej pory Rockstar za GTA V zarobił już grubo ponad 1000000000 Dolarów.
...i moje i mnie podobnych sarkania ma głębiej niż w dupie. I na tym to polega. Liczy się więcej. Rachunek ekonomiczny prosty. Szczerze gratuluję, serio.

I wracam na swoją niszową orbitę dookoła Plutona. :faja:

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mozal
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

28 wrz 2013, 19:40

Kupiłem dziś GTA V na PS3. Powiem tak. Wrażenie jest niesamowite. Świetny model jazdy, walki oraz niesamowite otoczenie. To naprawdę robi wrażenie.

:rozpacz:
Awatar użytkownika
rigstudio
Modder
Modder
Kontakt:

28 wrz 2013, 21:53

A ja czekam na PC wydanie albo wgram Emulator jak się nie doczekam .

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

28 wrz 2013, 21:59

https://runningwithscissors.com/main/ind ... topic=1663
dla wszystkich fanów Postala - szukajcie smaczków i secretów :D

Co do samej gry - ma coś takiego, że przyciąga do siebie :D
żartuje - wiemy co :DD
jak dla mnie rozgrywka jest bardzo ciekawa, a to wiemy, że jest to jedno z najważniejszych aspektów gier komputerowych

Moja podpowiedź dla Gry-Online:
{
opis + bbcode (strony, obrazki itp.)
RWS (Running With Scissors) razem z fanami odkryli/rozszyfrowali znaleziska nawiązujące do serii Postal, które warto dodać:
Na stronie RWS'u w temacie nazwanym "Where are our Royalty Checks?" przedstawione były easter eggi nawiązujące do serii 'Postal'.

Na pierwszy plan weźmy firmę pocztową nazwaną "Go Postal":
Obrazek
...oraz jej hasło "Naszym celem jest nie stracić℗" (ang. "We aim to not lose it℗") :D
Oczywiście jest to nawiązanie, do głównego hasła całej serii, jak i nazwa poprzedniej oficjalnej strony Postala.

Drugim takim "smaczkiem" jest easter egg wiernego przyjaciela Postala - Champa, który w GTA V nosi nazwę Chop:
ObrazekObrazek
Trzeci easter egg to nic innego, jak podpalanie ludzi benzyną. Może to nic niezwykłego, gdyby nie miało tyle wspólnego z mechaniką benzyny z Postala 2:
[youtube][/youtube][youtube][/youtube]
Link do strony (tematu): https://runningwithscissors.com/main/ind ... topic=1663

opis - bbcode (strony, obrazki itp.)
RWS (Running With Scissors) razem z fanami odkryli/rozszyfrowali znaleziska nawiązujące do serii Postal, które warto dodać:
Na stronie RWS'u w temacie nazwanym "Where are our Royalty Checks?" przedstawione były easter eggi nawiązujące do serii 'Postal': https://pl.wikipedia.org/wiki/Postal_%28seria%29

Na pierwszy plan weźmy firmę pocztową nazwaną "Go Postal":
www.gopostal.com/art/GTAV2.jpg
...oraz jej hasło "Naszym celem jest nie stracić℗" (ang. "We aim to not lose it℗") :D
Oczywiście jest to nawiązanie, do głównego hasła całej serii, jak i nazwa poprzedniej oficjalnej strony Postala :P

Drugim takim "smaczkiem" jest easter egg wiernego przyjaciela Postala - Champa, który w GTA V nosi nazwę Chop:
https://www.gopostal.com/art/ChampGTAV.jpg
https://www.gopostal.com/art/Chop-GTA5.jpg

Trzeci easter egg to nic innego, jak podpalanie ludzi benzyną. Może to nic niezwykłego, gdyby nie miało tyle wspólnego z mechaniką benzyny z Postala 2:

Link do strony (tematu): https://runningwithscissors.com/main/ind ... topic=1663
}
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 03:13 przez Zaver, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mozal
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

28 wrz 2013, 23:57

Mnie bardzo wciągnęła, naprawdę. Myślałem, że jest przereklamowana, ale jednak się nie zawiodłem.

:rozpacz:
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 paź 2013, 12:12

"Go Postal", "Nie żałuję...", Champ i benzyna. Czy coś jeszcze? Jesteśmy dobrzy w szukaniu. ;) Z tym, że teraz nie P2, ale GTAV. Czy, gdyby dużo naszych ludzi grało w piątą część, warto założyć temat o szukaniu kolejnych nawiązań?
ZigHor pisze:...oraz jej hasło "Naszym celem jest nie stracić℗" (ang. "We aim to not lose it℗") :D
Oczywiście jest to nawiązanie, do głównego hasła całej serii, jak i nazwa poprzedniej oficjalnej strony Postala.
Jak brzmiała ta nazwa, jaki był adres?

A może sieknąć ankietę "Czy chcesz nowego subforum poświęconego w całości serii GTA?", co? :D

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

03 paź 2013, 20:59

a nie bardziej coś w stylu "nie chcemy aby o tym zapomniano" czy coś w ten deseń?
Nvm, ale coś w tym sensie.
Ale wydaje mi sie że to jest jedynie taka imprezka żeby Fani Postal'a sie głowili na swoich forach i gadali o GTA, i gadali o GTA, i zakladali tematy, osobne fora, nagrywali filmiki na youtube, szukali... :D
Stara: gopostal.com
Nowa: runningwithscissors.com
Chyba o to chodzi. :DD
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 21:05 przez Ryuq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

03 paź 2013, 23:34

Ryuq666 pisze:
a nie bardziej coś w stylu "nie chcemy aby o tym zapomniano" czy coś w ten deseń?
Nvm, ale coś w tym sensie.
Chodzi tu o firmę pocztową a nie jakieś nostalgiczne pierdoły :DD
na pierwszy plan wyciągnąłeś taką rzecz, nie potwierdziłeś i jest ona właśnie kojarzona w ten sposób
Ryuq666 pisze:
Stara: gopostal.com
witryna gopostal jest nadal dostępna wnioskując po adresach obrazków z mojej wypowiedzi

gdy w końcu dorwę GTAV od kumpla, wyszukam kilku easter eggów :D
powiadają, że seria postal nie jest aż tak znacząca w historii gier komputerowych a tu proszę - mamy więcej easter eggów od maxa payna czy RDR rockstara :D

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

04 paź 2013, 00:45

Ryuq666 pisze:Ale wydaje mi sie że to jest jedynie taka imprezka żeby Fani Postal'a sie głowili na swoich forach i gadali o GTA, i gadali o GTA, i zakladali tematy, osobne fora, nagrywali filmiki na youtube, szukali... :D
No i co, dobrze! Spryt należy premiować. ;)
Ryuq666 pisze:Stara: gopostal.com
E, nie. Ze słów ZigHora wnosiłem, że sugerował jakoby, że pierwotną witryną RWS było coś w stylu iregretnothing.com ;)
ZigHor pisze:powiadają, że seria postal nie jest aż tak znacząca w historii gier komputerowych a tu proszę - mamy więcej easter eggów od maxa payna czy RDR rockstara :D
Ważność gry liczona wg ilości easter eggów. Nie, no, Zig, jesteś genialny. :D
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mike
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

07 paź 2013, 19:34

Może warto by zmienić nazwę tego tematu na GTA V-nawiązania do Postala albo GTA V-Postalowe easter eggi ;)

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

08 paź 2013, 15:35

Jak ich będzie więcej - posty się wydzieli w taki nowy temat. ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator

17 paź 2013, 20:40

Teraz jak tak prześledziłem skąd wzieło sie haslo "Go Postal"
ZigHor pisze:Oczywiście jest to nawiązanie, do głównego hasła całej serii
Ehe.
wydaje mi sie że to z GTA V to żaden ukłon do RWS, tylko kolejny Easter Egg odnoszący się do wydarzeń w Budynkach poczty USA
a nie do serii Postal. Jeżeli ten tekst był tak popularny po tamtych wydarzeniach, to czemu niby mieliby tylko RWS'owcy go użyć?
A co do kół Atomic to widzialem w kilku grach już koła Atomic. I nie krzycze że to nawiązanie do Postal'a. Chyba nawet w San Andreas są koła Atomic do wkręcenia do Low Rider'a.

Tak samo ten Pies. On mi kompletnie Champa nie przypomina może oprócz ODROBINE mordy. Taki pies fajnie wyglada, groźnie, to i dodali takiego psa. Też mi nawiązanie.
Lanie benzyny? A co to Postal był jedyną grą w której można było rozlać benzyne i podpalić?
W głupich Wormsach szło zrobić coś takiego.
ZigHor pisze:Może to nic niezwykłego, gdyby nie miało tyle wspólnego z mechaniką benzyny z Postala 2:
A wyobrażasz sobie INNĄ "mechanike benzyny" ?

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Kontakt:

17 paź 2013, 20:47

Ryuq666 pisze:Teraz jak tak prześledziłem skąd wzieło sie haslo "Go Postal"
ZigHor napisał/a:
Oczywiście jest to nawiązanie, do głównego hasła całej serii

Ehe.
wydaje mi sie że to z GTA V to żaden ukłon do RWS, tylko kolejny Easter Egg odnoszący się do wydarzeń w Budynkach poczty USA
a nie do serii Postal. Jeżeli ten tekst był tak popularny po tamtych wydarzeniach, to czemu niby mieliby tylko RWS'owcy go użyć?
A co do kół Atomic to widzialem w kilku grach już koła Atomic. I nie krzycze że to nawiązanie do Postal'a. Chyba nawet w San Andreas są koła Atomic do wkręcenia do Low Rider'a.

Tak samo ten Pies. On mi kompletnie Champa nie przypomina może oprócz ODROBINE mordy. Taki pies fajnie wyglada, groźnie, to i dodali takiego psa. Też mi nawiązanie.
Lanie benzyny? A co to Postal był jedyną grą w której można było rozlać benzyne i podpalić?
W głupich Wormsach szło zrobić coś takiego.
ZigHor napisał/a:
Może to nic niezwykłego, gdyby nie miało tyle wspólnego z mechaniką benzyny z Postala 2:
A wyobrażasz sobie INNĄ "mechanike benzyny" ?
Sam miałem tak napisać, ale nie chciałem wam psuć zabawy i tego brać na siebie :D

8=======D
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator

17 paź 2013, 20:56

Rycho3d pisze:Sam miałem tak napisać, ale nie chciałem wam psuć zabawy i tego brać na siebie
Popsułem komuś marzenia chyba. Vince'owi i ZigHore'owi :P

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

18 paź 2013, 00:37

Ryuq666 pisze:
Rycho3d pisze:Sam miałem tak napisać, ale nie chciałem wam psuć zabawy i tego brać na siebie
Popsułem komuś marzenia chyba. Vince'owi i ZigHore'owi :P
Ja się jeszcze nie wypowiedziałem
za szybko chciałbyś wyjść na przód - a to wątpię czy, w taki sposób ci się to uda
Ryuq666 pisze:A co do kół Atomic to widzialem w kilku grach już koła Atomic. I nie krzycze że to nawiązanie do Postal'a. Chyba nawet w San Andreas są koła Atomic do wkręcenia do Low Rider'a.
W tej sprawie nie mam pojęcia o co chodzi :D
Ryuq666 pisze:Teraz jak tak prześledziłem skąd wzieło sie haslo "Go Postal" [...] Jeżeli ten tekst był tak popularny po tamtych wydarzeniach, to czemu niby mieliby tylko RWS'owcy go użyć?
A po jakiego kija rockstar miało by tworzyć nawiązanie do jakichś mało znaczących wydarzeń w rewolucji poczty (komunikacji pocztowej)
a tak na poważnie - my tutaj mówimy o nawiązaniach do gier oraz filmów, ale nie wydarzeń z życia wziętych
a wyjaśnić ściślej dlaczego i po co? bo to jest nudne
Ryuq666 pisze:Tak samo ten Pies. On mi kompletnie Champa nie przypomina może oprócz ODROBINE mordy. Taki pies fajnie wyglada, groźnie, to i dodali takiego psa. Też mi nawiązanie.
chciałbyś uznać swoją rację - i bardzo dobrze, i w kilku sprawach masz rację, a w kilku nie masz
pytanie - na czym polegają esaster eggi w GTA V - są to głównie nawiązania do gier i filmów (jak już wcześniej wspomniałem), więc to nie dziwne, że wybrali rasę rottweilera zamiast pitbull terriera - najpewniej nie "tak dla jaj" mam rację :lol:
teraz wiesz dlaczego nie przypomina ci champa? ponieważ wraz z imieniem i wyglądam zmienili mu rasę :P
Niepodobny jest... bo po prostu jest, ale o to właśnie chodzi :DD
Ryuq666 pisze:A wyobrażasz sobie INNĄ "mechanike benzyny" ?
Tak, wymienić ci?
ponieważ gdzie wcześniej znajdziesz gry, gdzie mogłeś w taki sposób oblewać wszystko benzyną (wcześniej, w ogóle)

jak widać nad odpowiedzią trochę zastanawiałeś i za szybko zabrnąłeś - nie czytasz dokładnie wypowiedzi: "RWS (Running With Scissors) razem z fanami odkryli/rozszyfrowali znaleziska nawiązujące do serii Postal, które warto dodać:"
ja tutaj tylko wyjaśniam, odkrycia nie moje jak również zażalenia nie do mnie 8-)

Zablokowany