[PROGRAM] Vista Buisness i gry
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Mam Vistę Buisness. Jest ot niestety wersja bez gier takich jak Saper, Pasjans itp. chicałbym jednak mieć te gry. Jest jakiś sposób żeby je zdobyć? Próbowałem packa ,,Vista games on XP", ale nie działa. Jakieś pomysły?
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Mam nadzieję, że pomoże. A jeśli nie, zaczniemy dalej grzebaćmiron.ndesign.pl pisze:Po zainstalowaniu Visty, rzeczą która mnie najbardziej zdziwiła był brak gier systemowych. W końcu Windows bez sapera, to nie jest prawdziwy Windows Okazuje się jednak że gry w systemie są, tylko trzeba je osobno włączyć. Należy w tym celu w panelu sterowania wybrać Program and Features, a następnie Turn Windows Features on or off. W okienku które się pojawi trzeba zaznaczyć pole gry i wcisnąć OK.
Zastanawia mnie czemu te gry zostały tak ukryte przed użytkownikami. W końcu to jedna z najważniejszych części systemu. Do dyspozycji jest 9 gier. Oprócz klasycznych karcianek i sapera pojawiły się 4 nowości. Są to szachy, mahjongg, InkBall i PurblePlace. Warto również zauważyć że wygląd gier został poprawiony. Saper wygląda o wiele ciekawiej

Nobody Expects The Spanish Inquisition!