Optymalizacja ujdzie. Wcześniej było 15-30fps, teraz jest 25-120fps.
Może zdążę już skompletować listę pukawek, którymi będziemy eksterminować hordy przeciwników, zanim wyjdzie Trailer.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Fajny budynek, jakby się pobawić w nim ciemnym oświetleniem, dodać pajęczynę oraz mech na ścianach, było by perfectoseebeek17 pisze:Jpg w trakcie poprawek budynku małej fabryki piwa/paliwa/alkoholu/amolu *wstaw właściwe*.
Kurczę, duża rozbieżność w fpsach. Ciekawe jak u mnie będzie chodziła, liczę na solidne 150fps, żeby mój monitor 144hz się nie nudziłseebeek17 pisze:Optymalizacja ujdzie. Wcześniej było 15-30fps, teraz jest 25-120fps.
Docelowo właśnie ma być w środku ciemno. Z tymi pajęczynami itp za bardzo nie wiem ocb. Małe pajęczynki po kątach czy jak?Dev4ever pisze:Fajny budynek, jakby się pobawić w nim ciemnym oświetleniem, dodać pajęczynę oraz mech na ścianach, było by perfecto
O to masz wymagania.Dev4ever pisze:Kurczę, duża rozbieżność w fpsach. Ciekawe jak u mnie będzie chodziła, liczę na solidne 150fps, żeby mój monitor 144hz się nie nudził
seebeek17 pisze:Optymalizacja ujdzie. Wcześniej było 15-30fps, teraz jest 25-120fps.
Już? To co będzie na finał? Zalecałbym, poszukaj tego, co zaniża i to zduś.seebeek17 pisze:oczywiście nie chcę zbytnio jeszcze mocniej zapychać mapy szczegółami i większą ilością obiektów, bo i tak już płynność ssie
Właśnie wczoraj przeglądając changelog z wszystkich patchy do P2C wyczytałem, że dwukrotnie podnieśli tą barierę po której gra się wysypuje od nadmiaru KActorów, więc do P2C mógłbyś dodać ich więcejRycho3D pisze:przy około 50 KActor lub szmacianych lalkach, wywali GPFseebeek17 pisze:Docelowo całą mapę będziemy mogli rozwalić, a jak nie całą to chociaż jej większą część.
Dobrze wiedziećDev4ever pisze:Właśnie wczoraj przeglądając changelog z wszystkich patchy do P2C wyczytałem, że dwukrotnie podnieśli tą barierę po której gra się wysypuje od nadmiaru KActorów
Łącznie teraz na mapie jest z 15-20 KActorExploadable. Nie tak dużo chyba, więc mam nadzieję, że STP będzie w stanie to uciągnąć. Poza tym jednak byłem zmuszony ograniczyć trochę destrukcję otoczenia, więc jak zapowiadałem destrukcję całej mapy, tak do zniszczenia zostawię tylko takie miłe dla oka bajery, jak np. zniszczalne hydranty, płoty, itp + oskryptowane wybuchy.Dev4ever pisze:mapę na STP trzeba się liczyć z tym, że wtedy gra będzie crashować
Niezbyt, bo wtedy animacje będą kijowe, nieinteraktywne oraz ciała będą blokować przejścia po nich, ze względu na to, że w STP jest też błąd z kolizją cylindrową martwych "nieoragdollowanych" (jakkolwiek to brzmi) ciał.seebeek17 pisze:@Edit: Może w wersji STP dać po prostu ustawienie ragdolla na minimum po włączeniu mappacka? Powinno pomóc
Tu raczej chodziło o maszynkę do ciachania z drugiego ss'aPS. Jak Rycho to zedytował skoro przypadkiem wyjebał do kosza całe P2Complete wraz ze Steamem? XD
No w jakichś 80%Tiquill pisze:mapa wygląda na skończoną.
nie podoba mi się zbytnio. robione na szybkoTiquill pisze:Nawet logo na skrinach.
Kiedy pierwsza już będzie skończona.Tiquill pisze:Kiedy następna mapa?
Aha, w ten deseń. Dobra.seebeek17 pisze:Kiedy pierwsza już będzie skończona.
Ja z pomocą do broni? Nigdzie nie dawałem na forum, że w tej dziedzinie mogę pomóc.seebeek17 pisze:Nie wiem czy czasem nie będę potrzebować Twojej pomocy później z jedną pukawką.