Rycho3D pisze:Nie jestem za ani przeciw, tylko szukam argumentów, po co to? jaki jest tego cel?
Teoretycznie (słyszałem gdzieś w TV jednym uchem), to po to, że jakiś odsetek frajerów musi harować w niedziele z przymusu pracodawcy, więc państwo żeby "uwolnić" tych biedaczków, zupełnie zakazało handlu w niedzielę. A jaki jest ten prawdziwy powód to nie wiem.
Tylko dziwi mnie jedno - dlaczego tylko to objęło kasjerów, markety, sprzedawców w biedronkach, itp. (tak zrozumiałem z TV), a np. pracownicy transportu, usługi prywatne, itp. nadal mogą pracować w niedzielę? To jest bez sensu. (z drugiej strony dobrze, bo nie wiem jak bym miał gdziekolwiek dojechać w weekend, gdy nie mam samochodu...).
rigstudio pisze:Ludzie są porąbani i robią zapasy na miesiąc.
W SJP nie ma nic na ten temat, ale ja bym to podciągnął pod patologię i brak myślenia.
Ale porąbani to na pewno są.

Słyszałem, że podobno już nawet organizują masowe wycieczki w niedziele do tanich krajów na zakupy.

#NiePotwierdzoneInfo
Może jeszcze w ogóle zakażą pracować? Straży pożarnej, policji, wojsku? Niedziela, dzień cwela.
Teraz będę się co tydzień zastanawiał "jutro otwarte czy nie otwarte?"
(Znowu) w telewizji, widziałem jak podawali niedziele bez handlu. Dwie pod rząd wolne, potem jedna pracująca, potem 3 wolne, potem 2 pracujące + w któreś poniedziałki, sklepu mają być czynne do 14:00.

Nie wiem gdzie tu jest jakikolwiek system, ale to miało mieć chyba jakiś sens, dwie wolne i 2 pracujące czy jakoś tak, a jak na razie jest w cały świat. Idioci. Niech zamiast wracać nam komunę, wezmą się za robotę i zrobią coś, co popchnie w końcu nasz kraj w stronę rozwoju gospodarczego, a nie ciągle do tyłu. Nie dość, że zrobili nam (rząd) wstyd przed całą Europą i krajami UE, to jeszcze niszczą kraj od środka. Najlepiej ku*wa - rozje*ać wszystko. Ja już nie wiem czy to my jesteśmy idiotami i nie rozumiemy ich genialnego planu poprawy jakości życia, czy co.
Zachciało się ludziom głosować na "mniejsze zło". Pewnie przekupieni 500+ podludzie znowu ich wybiorą. Ja tylko czekam, co jeszcze odje***.

Godzina policyjna o 22:00? Dawać! To może być chociaż zabawne, heh. Jedynie ja nie wiem kogo darzyć większą pogardą - ustawodawców, którzy wpadli na ten idiotyczny pomysł, czy na tych, którzy im na to pozwolili (obywateli).
(post został wykastrowany z obraźliwych słów, przez co widzicie tylko 10% docelowej zawartości, stfu pluje tym ludziom do mordy)