Mam Win 7, ale to raczej nie ma znaczenia, bo na XP było to samo, jak pamiętam. Niestandardowa rozdzielczość okna gry. Kiedy w PostEd zrobię skrina, a jego okna są poprzestawiane, to wychodzi mi obraz czarno-biały z poprzesuwaną grafiką, takie pasy. To samo z grą. Postal 2 nie jest na ekrany panoramiczne, za stary na to. Ma ustawione tylko swoje rozdzielczości, które zna. I tylko te dobrze się skrinują. Bo, pomimo fullscreen, to gra nadal jest w rozdzielczości bez panoramy, a tylko Windows poszerza to do panoramy. Wygląda to szpetnie, ale skriny są ok. Kiedy zaś w INI zmienię sobie na rozdzielczość panoramiczną, to skriny mam właśnie uszkodzone tak jak pisałem wyżej. Jak to się ma do twojego problemu?
Rozdzielczość widzę masz niestandardową, panoramiczną. Obraz z gry zaś jest niepanoramiczny. Być może Win8 nie dopuszcza do uszkodzenia screenshota w taki sposób jak u mnie. Niby jest to plus. Ale masz za to dwa inne mankamenty.
W moim przypadku radzę sobie tak, że gdy gram dla siebie, to ustawiam panoramiczną rozdzielczość. A gdy gram "dla skrinów" to zgodną z P2. Czy ciebie to zadowoli? Nie wiem.