5 rocznica zamachu smoleńskiego

Więcej niż dotychczas. Bez kompromisów. Działa na emocje. Ale musisz myśleć, bardziej.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

11 kwie 2015, 01:17

Dlatego trzeba pilnować własnego nosa i nie wpierdalać się w polityką innych państw.
Kaczyński był dociekliwy to go uciszyli.

8=======D
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Kontakt:

11 kwie 2015, 01:24

Rycho3D pisze:Kaczyński był dociekliwy to go uciszyli.
Wreszcie się z tobą zgadzam.

Ale siedzieć cicho? O, nie! Może my jesteśmy za mali. Może Jarosław i mnie wkurza a PiS to szkodnik. Może Komorowski to ciepła klucha. Może Polska jest nadal za mała, by angażować się aktywnie w rozgrywki międzynarodowe.

Ale jak kto ma wysokie ambicje, to jest na wierzchu. Nawet gdy na wierzchu gówna, to jednak: Na wierzchu.

Na pewno nie siedzieć cicho. Z umiarem za to. Nie drażnić Putina? Kiedy nie trzeba. A kiedy trzeba - nasrać mu do talerza.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

11 kwie 2015, 01:39

Tiquill pisze:Może Polska jest nadal za mała, by angażować się aktywnie w rozgrywki międzynarodowe.
Polska nie jest mocarstwem i nasi włodarze powinni to zrozumieć. Może za jakiś czas stanie się lokalnym mocarstwem, ale tylko lokalnym. Co jak co, ale od czasu upadku Austro-Węgier Europa Środkowa nie ma nic do gadania na arenie międzynarodowej.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 kwie 2015, 02:00

Dlatego każdy skrawek, jaki sobie uskrobiemy, będzie nasz.

Ja zawsze w takich sytuacjach stawiam sobie za wzór Iran.

Czemu Iran?? A bo to nie taki duży kraj. Mało ludny, mało żyzny. Naturalne bogactwa też specjalnie go nie wyróżniają, by stawać w gronie największych. Ale mają energię jądrową. Są najsilniejsi, obok Turcji, w swoim dość mikrym regionie. My zawsze między silniejszymi, nie mamy atomu, więc po co do Iranu przyrównujesz?

Tożsamość, świadomość swojej tożsamości, swojej przeszłości i swojego ogromnego wpływu na kulturę, naukę, religię - wpływu na cywilizację światową. Świadomi swego dziedzictwa ich przodków - nigdy nie pochylą głowy.

Rosja też jest świadoma tego, czego chce i kim, Kim być może. Rosja i Iran to świetne przykłady tego, że chcieć, to móc.

Polska ma mniej pod każdym względem. Ale to nie znaczy, że ma biernie patrzeć. Dlatego Tusk w Brukseli, polskie wojsko w wojnie irackiej, polskie wojsko w Afganistanie. Rób co możesz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
BloodLogin
Pracownik RWS
Pracownik RWS

11 kwie 2015, 07:50

Rycho3D pisze:Dlatego trzeba pilnować własnego nosa i nie wpierdalać się w polityką innych państw.
Kaczyński był dociekliwy to go uciszyli.
Wiem kto jeszcze jest dociekliwy [you]

A czy reszta ofiar była dociekliwa ?
Czy pilotci lub ta młoda stuardesa musiała umiała umrzeć rozszarpana bo nikt nie potrafił "załatwić jednej osoby" w biurze.

Zaraz Korłin wygra i spierdoli wszyyyystko słyszeliście co on wyprawia ??
Bronisław robi wioche, zachowuję się jak dzieciak,
nie rozgarnięty, nie nauczony Savoir-vivre dłubie w cholernym nosie przy prezydencie Obamie.
Każdy polityk jest taki sam !

"You will always find blood here! "
"No i dobrze 1 Blood mniej Szatanowi lżej"
09 Gru 2013 - 09 Gru 2016 PRAWIE 3 LATA z wami !!
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

11 kwie 2015, 09:19

BloodLogin pisze:Wiem kto jeszcze jest dociekliwy

Nie znam żadnego "You" :P

8=======D
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

11 kwie 2015, 18:20

Tiquill pisze:Zakładam, że słowo "zamach" użyte w tytule tematu przez Dzienisa było prowokacją.
I tak i nie. Nie jestem za żadną z wersji, bo najprawdopodobniej nikt z nas nigdy nie dowie się prawdy, więc po co obstawać za którąś z opcji skoro żadna nie ma tak naprawdę potwierdzenia? Czy to był wypadek, czy zamach, czy jeszcze jakieś inne działanie, tego zwykły plebs nigdy raczej się nie dowie.
A swoją drogą, widzę, że temat trochę się rozwinął w poważniejszą dyskusję.
BloodLogin pisze:Czy pilotci lub ta młoda stuardesa musiała umiała umrzeć rozszarpana bo nikt nie potrafił "załatwić jednej osoby" w biurze.
Personel pokładowy siłą rzeczy również musiał zginąć. Zobaczcie ilu ważnych ludzi było razem na pokładzie, taka szansa żeby ich wszystkich naraz usunąć mogła się potem nie trafić. Jeżeli to był zamach, to winni pośrednio jemu również są ludzie od planowania (co za debil wepchnął tyle VIPów i osobistości do JEDNEGO samolotu??!).
Tiquill pisze:Czemu Iran?? A bo to nie taki duży kraj.
Pod względem powierzchni, Iran jest ogromny, Polska się przy nim chowa. A duża powierzchnia to również często (choć nie zawsze) duże zasoby (przykład? Kazachstan choćby).
No i może mają energię jądrową, ale są w tzw. osi zła, co oznacza że jest tam stałe zagrożenie wojną (o wiele większe niż w Polsce). Chciałbyś mieszkać w Iranie? Ja nie. Nie chciałbym być ukamienowany za granie w Postala. :diabeł:
Tiquill pisze:Dlatego Tusk w Brukseli, polskie wojsko w wojnie irackiej, polskie wojsko w Afganistanie. Rób co możesz.
Tusk w Brukseli to marionetka, dostał dobrze płatne stanowisko na którym niewiele musi robić i z którego ma niewielki wpływ na cokolwiek (dla mnie dalej jest płotką).
Co do wojsk polskich w Iraku i Afganistanie - zawsze byłem przeciwny ich wysyłaniu. Wpierdalamy się w cudze konflikty gówno z tego mając, sojusznicy i tak zawsze mają i mieli nas w dupie, jedynie polscy najemnicy mogą sobie dorobić (ryzykując zdrowie i życie, no ale ich wola).
Chociaż w jednej rzeczy zgadzam się z Tiquillem. Ruskim nie można wierzyć. Absolutnie.

I regret nothing
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

11 kwie 2015, 18:44

Iran akurat robi za tego które pilnuje tam porządku najwięcej, stabilizuje niejako cały region.
Dzienis pisze:Chciałbyś mieszkać w Iranie? Ja nie. Nie chciałbym być ukamienowany za granie w Postala. :diabeł:

Co za bullshit
Tusk w Brukseli to marionetka,
Ja myślę że oni go wzieli żebyśmy mieli fałszywe przekonanie że EU zwraca na nas jakąkolwiek większą uwagę, takie "o, weźniemy kogoś od was na nic nie warte stanowisko, ale dumnie brzmiące to może sie zamkną".

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 kwie 2015, 18:54

Ryuq pisze:Iran akurat robi za tego które pilnuje tam porządku najwięcej, stabilizuje niejako cały region.
Czyli gówno robi, skoro powstaje taki twór jak Państwo Islamskie.
Ryuq pisze:Co za bullshit
My uważamy ich wiarę za chorą i zwyrodniałą, oni za taką mają naszą.

I regret nothing
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

11 kwie 2015, 19:07

Dzienis pisze:
Ryuq pisze:Iran akurat robi za tego które pilnuje tam porządku najwięcej, stabilizuje niejako cały region.

Awatar użytkownika
BloodLogin
Pracownik RWS
Pracownik RWS

11 kwie 2015, 19:36

Dzienis pisze: A swoją drogą, widzę, że temat trochę się rozwinął w poważniejszą dyskusję.
Jeśli piszecie tu by nikt publicznie nie czytał, to wiele tematów o tych sprawach z MHP powinna zostać przeniesiona.
Ale ja nie jestem kokoko kokokolesiem od tych spraw xD
e
Polska jest podzielona, jak widać każdy widzi to inaczej, każdy wygłasza swoje zdania i wizję.
Wiem jedno bezcelowe pier olenie może tylko sprowokować władzę innego państwa.

"You will always find blood here! "
"No i dobrze 1 Blood mniej Szatanowi lżej"
09 Gru 2013 - 09 Gru 2016 PRAWIE 3 LATA z wami !!
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

11 kwie 2015, 19:39

BloodLogin pisze:Wiem jedno bezcelowe pier olenie może tylko sprowokować władzę innego państwa.
Do czego ma ich to prowokować ?

8=======D
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

11 kwie 2015, 19:48

Ryuq pisze:
Dzienis pisze:
Co za bullshit
BloodLogin pisze:Ale ja nie jestem kokoko kokokolesiem od tych spraw xD
Boki zrywać... *zieeew*

I regret nothing
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

12 kwie 2015, 00:48

BloodLogin pisze:Wiem kto jeszcze jest dociekliwy
Myślałem, że nie można używać "You" poza Cmentarzem. ;)
Rycho3D pisze:Kaczyński był dociekliwy to go uciszyli.
Rycho3D ma czasami podobne myślenie do mojego, więc jak się tutaj z nim nie zgadzać.. :p

Rycho3D psycholog
BloodLogin pisze:Zaraz Korłin wygra i spierdoli wszyyyystko słyszeliście co on wyprawia ??
Od Korwina to się odwal.
Akurat wolałbym głosować na niego, niż na to samo durne PiS czy PO, gdzie Polska nadal będzie stała w miejscu i wogóle nie będzie się rozwijać.
Mikke jest trochę pojebany, ale ma też trochę racji. Przede wszystkim, że Unia Europejska zaczyna przeginać, przez co świat się cofa (płeć jako pełniona funkcja, a nie cecha biologiczna???), a jak by wprowadził z powrotem kary śmierci, to pewnie zmalała by przestępczość, a i by się na utrzymywaniu nierobów w więzieniach zaoszczędziło.
BloodLogin pisze:Kurwa ale to nie był Zzzamach.
Każdy ma swoją wersję.
Zamach, przypadek, niedopilnowanie, olewactwo...
Dzienis pisze:co za debil wepchnął tyle VIPów i osobistości do JEDNEGO samolotu??!
Więc ruscy skorzystali z okazji. :ok:
Rycho3D pisze:Codziennie umierają miliony ludzi, a ty się nad kaczką użalasz.
"Śmierć jednostek to tragedia, śmierć milionów to czysta statystyka" ~Józef Stalin
Dzienis pisze:Chociaż w jednej rzeczy zgadzam się z Tiquillem. Ruskim nie można wierzyć. Absolutnie.
:ok:
Dzienis pisze:Co do wojsk polskich w Iraku i Afganistanie - zawsze byłem przeciwny ich wysyłaniu. Wpierdalamy się w cudze konflikty gówno z tego mając, sojusznicy i tak zawsze mają i mieli nas w dupie
fakt

Btw. mże mi ktoś podesłać jakiś temat o Rosji i o ich agresji itd..?

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

12 kwie 2015, 15:04

BloodLogin pisze:A czy reszta ofiar była dociekliwa ?
Czy pilotci lub ta młoda stuardesa musiała umiała umrzeć rozszarpana bo nikt nie potrafił "załatwić jednej osoby" w biurze.

Zaraz Korłin wygra...
Itd, itp. Bez urazy, Blood, ale to takie marne ujadanie z trzewi motłochu. Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Łapać się za każdy prosty argument, by robić z tego prostacki atak. Byle dym był, byle szum był. :nie:
Dzienis pisze:Pod względem powierzchni, Iran jest ogromny, Polska się przy nim chowa. A duża powierzchnia to również często (choć nie zawsze) duże zasoby (przykład? Kazachstan choćby).
Wobec polski. I nie ogromny, a tylko duży. 312,7 tys. km2 wobec 1,648 tys km2, 5 razy większy. Kiedy duże kraje dla mnie zaczynają się od Indii. No ale to kwestia własnego oglądu. ;) Iran ma masę bogactw naturalnych, to oczywiste. Ale moją myślą było to, że Iran wcale nie wyróżnia się niczym szczególnym by stawiać go kiedykolwiek w gronie państw grupy G.
Dzienis pisze:Chciałbyś mieszkać w Iranie? Ja nie. Nie chciałbym być ukamienowany za granie w Postala. :diabeł:
Nie. Tak jak nie chciałbym mieszkać w Izraelu, Arabii czy innym kraju tego rejonu, wszystkie mają chorą cywilizację.
Dzienis pisze:Tusk w Brukseli to marionetka, dostał dobrze płatne stanowisko na którym niewiele musi robić i z którego ma niewielki wpływ na cokolwiek (dla mnie dalej jest płotką).
Co do wojsk polskich w Iraku i Afganistanie - zawsze byłem przeciwny ich wysyłaniu. Wpierdalamy się w cudze konflikty gówno z tego mając, sojusznicy i tak zawsze mają i mieli nas w dupie
No właśnie, racji nie można ci odmówić. I to jest przykre. Ktoś coś zaczyna, ale skończyć nie może, nie może z tego ugrać do Polski. Żywię stale jednak wiarę, że w końcu i to przełamiemy. Za którymś "wpierdoleniem się w cudze sprawy".
Dzienis pisze:Czyli gówno robi, skoro powstaje taki twór jak Państwo Islamskie.
Robi to, co Polska w Iraku? ;D
Dzienis pisze:My uważamy ich wiarę za chorą i zwyrodniałą
Mów za siebie. Islam nie jest ani chory ani zwyrodniały. Chore i zwyrodniałe są tylko jego interpretacje.
seebeek17 pisze:Myślałem, że nie można używać "You" poza Cmentarzem. ;)
Ten temat jest na Cmentarzu.
seebeek17 pisze:Akurat wolałbym głosować na niego, niż na to samo durne PiS czy PO, gdzie Polska nadal będzie stała w miejscu i wogóle nie będzie się rozwijać.
Od Korwina to się Polska będzie, ale zwijać. Z bólu. Gość ma u mnie bana dożywotniego. 8-)
Dzienis pisze:co za debil wepchnął tyle VIPów i osobistości do JEDNEGO samolotu??!
To jest takie kuriozum, że głowa mała. :|
seebeek17 pisze:
Więc ruscy skorzystali z okazji. :ok:
Bo sami ją sprowokowali. To najłatwiejszy dla mnie do przyjęcia łańcuch zdarzeń.

Obrazek
Zablokowany