BloodLogin pisze:Dzienis pisze:Tiquill pisze:Czy mod spawnujący bystków w nadmiarze też?
A jest taki?
Niee, takie mody są nie na miejscu.
w SweetFix.
Nowa wersja SweetFix, która jest prawie gotowa, oferuje tak zbieżne z tym tematem dodatki, że nie mogę się oprzeć, by o tym nie wspomnieć. Rzucając na mapę Hatchery masz cały wianuszek ofiar do zabicia.
Dzienis pisze:Dev4ever pisze:Sprawdziłem w PostEd i wynika z tego, że na mapie z domem jest 91 bystków, a licząc policję, wojsko, wsiórów i meneli, to wyszłoby tak około 120 ludzi.
Aż tylu??
Domyślałem się, że może być więcej niż 50, ale nie spodziewałem się że jest ponad sto ludzi. Przypuszczam, że w takim razie na różnych mapach jest różna ilość ludzi. Bo np. na mapie z Kościołem nie będzie tylu ludzi co na mapce z Domem albo Ulicy Głównej.
Najwięcej jest z pewnością na mapce ze stacją benzynową między Chicken Queens a Szkołą. Może nawet 200. Trza by sprawdzić w PostEd, ale jestem w tym kompletnie zielony.
Każdy poziom trudności i dzień tygodnia określa inną, swoją ilość ludzi na mapie. To co policzymy w PostEd na mapie to tylko pozycja wyjściowa, która i tak ulega zmianie przez dodatkowe spawnery bystanderów. Po włączeniu w SweetFix licznika zabójstw widzimy aktualną liczbę żywej populacji.
Pangia pisze:Nie powiedziałbym, StP jest znacznie stabilniejsze. Complete jest poza konkurencją, bo maksymalny limit NPC na mapie to żałosne 25 sztuk (wobec domyślnego 50).
Hatchery, jaki dałem w SweetFix, narzędzie spawnujące ludzi na mapę, ma swój własny niezależny limit bystanderów, który określasz w INI. Praktycznie - do zarżnięcia gry.
BakenS pisze:Lepiej by było, jakbyście narzucili poziom trudności, żeby zdobycie tego rekordu nie było pikusiem, bo na poziomie łajzowatym to żaden wyczyn, jak i tak nikt ci praktycznie krzywdy nie zrobi.
A może jakiś wzór na wyliczenie samej rangi. Ilość zabójstw dzielona przez stopień trudności...