Burdel wyborczy

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

19 lis 2014, 22:35

Temat bardzo świeży, o którym trąbią w każdym możliwym miejscu. Istny totolotek

Obrazek

Takiego galimatiasu to chyba w historii Polski jeszcze nie było. Ataki hakerskie, fałszowanie kart do głosowania, problemy z systemem zliczającym...
W jakimś okręgu wygrała osoba, która startowała w innym mieście, w innym znowu ca 40% kart wyborczych jest nieważnych

Spisek, czy horrendalne niedopatrzenie? A może by tak się złożyć na kalkulator dla komisji?
Wg mnie to kompletnie nie ma sensu
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, 23:13 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

19 lis 2014, 22:38

W Szczecinie wygrał facet, który nawet nie był zgłoszony do wyborów, więc jajów nie brakuje ;)

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

19 lis 2014, 22:43

Bareja był jasnowidzem xD
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, 22:43 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mozal
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

19 lis 2014, 22:45

Moim zdaniem i spisek, ale także nierozgarnięcie PKW. Bądźmy szczerzy, czy to możliwe, że PSL mógłby uzyskać taki wynik? Zieloni kantowali, jestem tego prawie pewien, ale czy tylko oni? Napewno nie; ) W końcu rządzi nami PO :<

Niby demokracja sprawiedliwa, a tu takie rzeczy, niczym z Białorusi. To już przesada. Czas to zmienić…

Ps. Jesli chodzi o wynik Nowej Prawicy, to byłem całkiem zadowolony i nie mówie o tym spisku z powodu 4,2% KNP :D

:rozpacz:
Awatar użytkownika
TheSider
Seryjny zabójca
Kontakt:

19 lis 2014, 23:27

Nie chcę się przypieprzyć ale daj spokój z tą prawica korwina...

Lepiej mi powiedz kto kantuje?
Bo zaraz się okaże że wszystkie partie wygrały oprócz Pisiorów.. ;)

Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin

19 lis 2014, 23:34

Nie ważne kto wygrywa, i tak każdy obiecuje a robi co innego ;)

Piro is back ;>
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

20 lis 2014, 00:10

Możliwe że spisek, ale nie zdziwiłbym się gdyby to było niedopatrzenie. W tym kraju wszystko jest robione na odpie**ol. Mamy już czwartek i wciąż nie wiadomo jeszcze w wielu miejscach kto wygrał.
Mozal pisze:Niby demokracja sprawiedliwa, a tu takie rzeczy, niczym z Białorusi. To już przesada. Czas to zmienić…
Na Białorusi przynajmniej specjalnie się nie kryją z tym że fałszują wybory. :)

I regret nothing
Awatar użytkownika
Mozal
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

20 lis 2014, 15:50

TheSiderPL, czytaj posty ze zrozumieniem, to podyskutujemy. A i "Korwina" z dużej, to nazwisko.

dzienis666, były takie przypadki, że cała rodzina głosowała na osobe z danej partii (m.in. RN, KNP czy SLD), a na kartkach ukazujących wyniki przy nazwisku danej osoby widniało okrągłe zero. Nie wierzę, że tyle osób naraz popełniło błąd przy wypełnianiu (w niektórych województwach 20-30% głosujących).

:rozpacz:
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

20 lis 2014, 17:30

Siara na całą Polskę, że takie coś odwalają.
Jeśli dobrze kojarzę, pierw zepsuła im się maszynka do liczenia, a potem musieli liczyć ręcznie.
Podejrzewam, że maszynka źle policzyła swoją część głosów, a resztę złego liczenia dopełnili nieuczciwi ludzie. To czy ktoś manipulował przy maszynie to już nie będę wnikać, oraz w to, że jak ludzie liczyli, to nie tak ciężko wywalić "niepodobający się" czyiś głos do kosza.
Frekwencja by spadła ale co tam. Chociaż przeciwnik będzie miał mniejsze poparcie.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

20 lis 2014, 18:15

Głosy policzone są jedynie w jednym województwie. Reszta leży i kwiczy xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 lis 2014, 18:43

W Lublinie wybrali zjeba od ścieżek rowerowych. Przez dwa lata zrobili 300km, a w tym roku planują jeszcze 80km. :facepalm:
Ścieżek rowerowych jest więcej niż chodnika.
Głupio to wygląda. Droga dziurawa jak sito i wąska 5m że autobusy się minąć nie mogą, chodnika brak, a obok piękna czerwona ścieżka dla rowerków szeroka na 2m. xD

8=======D
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

20 lis 2014, 19:27

Którą pewnie i tak rzadko kto jeździ. :D
ehh... zapomniałem, przecież pewnie ludzie chodzą po ścieżce rowerowej, bo chodnika brak. xd

Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

20 lis 2014, 20:11

>rozmowa o systemie informatycznym
>wspomniane KNP

To jakaś obsesja?

A PSL podobno ma taki wynik, bo było na 1. stronie tego pliku kart wyborczych i ci co zaznaczali na odwal na pierwszej stronie mieli właśnie PSL. Ale PODOBNO ;) Ktos z rodziny mówił, że w małej miejscowości pod moją starsi ludzie od PiS przychodzili z kartkami i głosowali na tych z kartki, bo pisowcy rozdawali :D

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

20 lis 2014, 21:02

Cziko pisze:A PSL podobno ma taki wynik, bo było na 1. stronie tego pliku kart wyborczych i ci co zaznaczali na odwal na pierwszej stronie mieli właśnie PSL. Ale PODOBNO ;) Ktos z rodziny mówił, że w małej miejscowości pod moją starsi ludzie od PiS przychodzili z kartkami i głosowali na tych z kartki, bo pisowcy rozdawali :D
:facepalm: To tylko świadczy o tym, że ludzie w Polsce nie mają świadomości wyborczej i głosują na kogo popadnie bez żadnej wiedzy o kandydatach (którzy też przeważnie nie mają nic konkretnego do zaproponowania). Dlatego i tak się dziwię ponad 40% frekwencji.
Teraz ci co olali wybory śmieją się dupami z tych co głosowali bo pewnie i tak ich głosy będą gówno warte (tak jakby kiedykolwiek były :P ).

I regret nothing
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 lis 2014, 21:07

Podobno karty wyborcze z któregoś okręgu znikły bez śladu.

8=======D
Zablokowany