[ED] Nie chce się uruchomic trybie zgodnośći z Windą 98

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

04 wrz 2007, 14:04

Tak jak w temacie ed niechce mi za nic się wlaczyc gdy zmieniam tryb zgodnosci na Windows 98.
Żeby wogóle grac w postala musze (MUSZE!!!) zmienić tryb zgodności na Windows 98.
A eternal na 98 nie uruchamia się! :<
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 14:05 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

04 wrz 2007, 15:04

Mnie też się nie uruchamia z trybem zgodności z Win98, właśnie sprawdziłem. Nawet bez splasha, proces ED zaraz zostaje zabity... Pomimo, że normalnie działa mi bez problemów.

Nie podałeś parametrów swego kompa. U mnie: CPU P4 3,6 GHz, GPU nVidia FX 5200, RAM 2x256 MB - czyli 3-4 letnie komponenty...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

04 wrz 2007, 15:54

poniżej windows 2000 ed nie działa. Buuuuu! (Od czesia:P) Może został przystosowany.
Aha kiedyś wlonczylem w folderze z gra z EA i sprawdzilem test to taki otrzymalem wynik moze jak cos zmienie to zadziala ( praktycznie wszystko na mym kompie musi sie chrzanic.

System Overview / Comparison
Your System Results Game Requirements

Operating System Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 2 (Build 2600) Pass Windows XP/2000

System Memory 2048.2 Pass 256.0

Processor Speed 2393.9 Pass 1400 MHz (1.4 GHz)

DirectX Version 9.0c Pass 9.0c

Display Device Radeon X1650 Series Unknown Compatibility

Display Memory 512.0 Pass 32.0

Display Driver 6.14.10.6677 Unknown Compatibility

Sound Device Realtek HD Audio output Pass

Sound Driver 5.10.00.5319 Unknown Compatibility

[ Dodano: 2007-09-04, 16:56 ]
Tam gdzie pisze Pass oznacza że jest w pożo a tam gdzie Unknow Compatibility to ze schrzanione


Nie myl tematów i pilnuj porządku w swoich postach. :!: Skoro ten post odnosi się do ED, to pisz w temacie o ED, który zresztą sam założyłeś. Nie będę za Ciebie poprawiał i skakał po tematach. Następnym razem warn!
Tiquill
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 17:00 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

04 wrz 2007, 17:07

Display Device Radeon X1650 Series Unknown Compatibility
(...)
Display Driver 6.14.10.6677 Unknown Compatibility
Czyli niezgodność gry z Radkiem i jego sterami. ATI tak już ma czasami. Poszukaj starych sterowników - albo odwrotnie, zaktualizuj na najnowsze. Bo to nie jest wina Windy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

04 wrz 2007, 21:37

Hmmm... stery sprzed roku, więc bardzo możliwe, że to ich sprawka :D
https://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html - tutaj masz nowe sterowniki do ATI.
https://www.softwarepatch.com/security/d ... nload.html - tutaj najnowszy DirectX
https://www.pobieralnia.pl/plik-1498-rea ... audio.html - nowe sterowniki do HD Audio
https://postalsite.info/downloads.php?cat_id=4&sort=1 - no i obowiązkowo patch'e do Postal'a 2 8-)
Po zainstalowaniu tego wszystkiego prawdopodobnie powinno chodzić bez większych problemów (prawdopodobnie, bo z Postal'em to różnie bywa). Aha co do sterów do grafiki, nie polecam instalować ATI Catalyst Control Center, bowiem różne dziwactwa lubią się dziać (poza tym MUSISZ sam pamiętać o zainstalowaniu wcześniej Visual C++ 2005 Redistributable Package SP1 oraz .Net Framework 2.0 + HotFix). Lepiej CCC zastąpić ATI Tray Tools'em: https://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
Wiem co mówię, bowiem sam tydzień temu sprawiłem sobie Radeon'a i dostawałem szału z CCC. Zaś z ATI Tray Tools nie mam już takich problemów. No, to chyba tyle.

P.S.:
Daj info, czy coś pomogło 8-)
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 22:21 przez Lothar, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

08 wrz 2007, 16:26

wpadłem na chytry plan :diabel: ed instaluje sie w stp i podmienia pliki. skopiowałem
autozapis z ed do stp i gdy wlonczam stp i wczytraj gre moge grac w ed! LOL

[ Dodano: 2007-09-08, 17:35 ]
gdy mam spluwe pierwsza jaka można zdobyć i strzelam to takie cyko:
Failed to find function PlayWeaponReload in JohnPawn Save3.JohnPawn0

Historia: UObject::ProcessEvent <- (BerettaWeapon Save3.BerettaWeapon23, Function Engine.Weapon.Reloading.BeginState) <- UObject::GotoState <- UObject::ProcessEvent <- (BerettaWeapon Save3.BerettaWeapon23, Function Engine.Weapon.NormalFire.AnimEnd) <- UpdateAnimation <- AActor::Tick <- TickAllActors <- ULevel::Tick <- (NetMode=0) <- TickLevel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop
John nie umie ładować broni:)


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

08 wrz 2007, 20:00

W sumie robisz jakąś magię z save'ami, więc błędy nie powinny Cię dziwić :P Przy okazji - u mnie ED nie zastępuje żadnych plików. W folderze Postal 2 poza folderami systemowymi oraz ApocalypseWeekend mam oddzielny folder Eternal Damnation z plikami od ED (2,64GB). Może nie tak zainstalowałeś ED (kazałeś właśnie zastąpić pliki od oryginalnego Postal 2)? 8-)


ODPOWIEDZ