[POMOC] Myszka klika potrójnie.

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
BloodLogin
Pracownik RWS
Pracownik RWS

14 wrz 2014, 22:22

Witam !
Wczoraj sobie siedziałem przy kompie i drugi raz tak mi sie zdarzyło że klikała myszka potrójnie przy jednym kliknieciu.
- Zamykam program X odrazu zamyka mi kilka okienek :/
- Chce otworzyć plik z muzyką klikam raz na ikone otwiera mi kilka okienek otwarzacza.
- Wychodze z folderu guzik strzałki klikam raz wychodzi mi całkiem jak bym kliknoł pare razy
Taki właśnie nastał chaos ,nie wiem czy dziś tak samo by sie robiło bo za krótko siedziałem.
Natomiast nie znosi kursora na boki.

Myszka była bardzo tania z portem pod USB i używałem jej nim nawet zaczołem projektować poziomy do mappkapu.
Wymieniłem tamtą myche na nową z powodu przetarcia koloru.
Nigdy wcześniej tak nie miałem i zastanawiam sie czy to wina myszki firmy Xtreme czy może jakiś Wirus.

Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

14 wrz 2014, 22:25

Ja tak kiedyś miałem jeszcze na starym kompie, przeinstalowanie sterowników pomogło.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

14 wrz 2014, 22:48

BloodLogin93 pisze:Myszka była bardzo tania z portem pod USB
Wedle przysłowia: Tanie mięso psy jedzą

Miałem to samo. Jeśli reinstal sterowników nie pomoże to awaria klikacza (chyba tak to się nazywa?) oznacza że mysz się po prostu zużyła i jest do wymiany. Nic na to nie poradzisz

BTW: Moja stara 16-letnia mysz z kulką działa do tej pory, choć parę razy wylądowała na ścianie. Kiedyś robili zdecydowanie trwalszy sprzęt
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 22:50 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

14 wrz 2014, 23:29

Silver Dragon pisze:Wedle przysłowia: Tanie mięso psy jedzą
Nie no, nie przesadzaj. Zależy, na co się trafi. Miałem taką z dodatkowymi klawiszami pod kciukiem, to padł w niej prawy klawisz i po oparciu na nim palca się wciskało po parę razy. Jakby się uparł, to by jeszcze jej używał, ale… No cholera, w L4D pod prawym klawiszem jest odepchnięcie, nie da się grać w takim układzie. Teraz mam A4Techa (wcześniej też był A4Tech, o ile pamiętam) i chodzi jak złoto od dobrych paru lat. A dałem za nią ze 30 złotych może. A ta, którą dostałem z pierwszym kompem to tylko się z klawiszy farba starła, a poza tym dobrze chodzi, o ile nie ma pod nią podkładki.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

15 wrz 2014, 09:53

Akurat A4Tech ma całkiem niezłe produkty. Sam mam aktualnie mysz tej firmy i nie narzekam. Wcześniej miałem dwa razy z rzędu ModeCom'y i w obu przypadkach po ca półtora roku wysiadł klikacz (po kliknięciu czasami mysz potrafiła otwierać jedno okno ośmiokrotnie :P )

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

15 wrz 2014, 12:38

BloodLogin93, miałem podobnie. Naderwany kabelek myszy i zakłócenia w przesyłaniu informacji. Za dużo kliknięć odbierał komputer. Pewno informacja o puszczeniu wciśniętego klawisza za późno przychodziła. Polutowałem - jest dobrze.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
BloodLogin
Pracownik RWS
Pracownik RWS

15 wrz 2014, 16:45

Dziękuje za odpowiedzi sprawdze to :)

Zablokowany