(Mappack) Hospital Of Fear

Pojedyńcze mapy tylko naszych użytkowników i rodzące się zestawy map.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

czy będziesz czekał na ten Mappack?

Będe czekał
38
51%
Mi to obojętnie
23
31%
nie nie będe czekał
13
18%

Liczba głosów: 74
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

28 sty 2011, 23:33

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hmm...
Muszę przyznać, że się postarałeś. Naprawdę fajna mapka, bardzo klimatyczna z resztą. Krótka bo krótka, ale to w końcu demo.

Mam jednak parę 'ale'
1. Rozmiar pliku samej mapki >> ca 9 MB, Zapożyczeń z ED >> ca 500 MB + jeden plik z teksturami z EAInv. Nie sądzisz, że coś tu jest nie halo?
2. Patrząc przez okno szpitala mam wrażenie jakbym znajdował się w jakiejś bazie gdzieś w przestrzeni kosmicznej. Jeśli takie są założenia to OK, ale jeśli ma być to na Ziemi to raczej też do poprawy
Obrazek

I to chyba tyle na razie ;)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 23:41 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

28 sty 2011, 23:37

To ja poproszę samego fuk-a, z podlinkowaniem ED jakoś sobie poradzę. Trafiłem na kiepskie miejsce w MS, całe 11.4kB/s w porywach do 17kB/s xD A tu się dowiaduję, że można by zaciągnąć tylko 9 MB X_x
No cóż, wygląda intrygująco. Jak się w końcu ściągnie, to dam znać co o tym myślę 8-)

=======EDIT========
No i poszło bez nadmiaru zbędnych plików (w sumie to w ogóle bez nich) - wystarczyło kilka linijek w AWP.ini. Sama mapka naprawdę niezła, tu i ówdzie znajdzie się kilka błędów, jednak jakościowo przebija większość tego co pokazują inni użytkownicy 8-)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 04:39 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
MaKiPL
Modder
Modder

29 sty 2011, 10:19

W paczce jest błąd, bo jest napisane:

StacicMeshes więc zielony by miał problemy.
Poprawna nazwa to StaticMeshes, swoją drogą przetestuję i wydam opinię ;)

Mam PX (AWP + AWPMod) I wyrzuca mnie na Startup mapie (spadam na dół).
Otworzyłem ją w UnrealED i brakuje mi paczek:

Mad_EDSkins
PB_Subway

Musisz to naprawić. Swoją drogą, czemu korzystasz z z paczek ED?

EDIT:
Mapę przetestowałem. Wygląda fajnie, tylko trochę trudno się połapać. Trzeba ułatwić granie, dlatego potrzeba czegoś takiego jak usunięcie kolizji z małych obiektów, bo nie raz skakałem wraz z kucaniem, by coś obejść. Mapę przeszedłem IFeelFree ponieważ za nic nie mogłem znaleźć tych 'explosives'. Chociaż, muszę przyznać, mapa bardzo dobra. Ale jednak brakuje tego czegoś. Trudno opisać, ale odwaliłeś kawał dobrej roboty.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 11:00 przez MaKiPL, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Kontakt:

29 sty 2011, 16:51

MaKiPL pisze: Mapę przeszedłem IFeelFree ponieważ za nic nie mogłem znaleźć tych 'explosives'.
Chcę napisać że jest to takie sekretne przejście do ładunków wybuchowych :D

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

10 lut 2011, 18:27

Info dla twórców
Mapa nie jest kompatybilna z nowym AWPModem

Tak BTW. Coś ucichł temat ostatnio...

Obrazek
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Kontakt:

11 lut 2011, 10:21

niestety na razie nie mogę robić dalej ze względu na tą SZKOŁĘ :(

EDIT:poniżej macie kilka nowych screenów sorry że w png,bo u mnie coś z jpg się stało

https://img52.imageshack.us/i/szpitaly.png/
https://img20.imageshack.us/i/szpital2.png/
https://img715.imageshack.us/i/szpital3.png/
https://img218.imageshack.us/i/szpital4.png/

[ Dodano: 2011-03-04, 22:14 ]
Witam ponownie.Mam dobre wieści prace nad modem ruszają pełną parą :) Powyżej macie kilka screenów z mapy

Edit 2: Powyższe linki nie działają, dlatego zapraszam czytelnika na stronę 11.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 00:53 przez Dev4ever, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

05 mar 2011, 19:35

MaKiPL pisze:Dobra wiadomość, przed chwilą przetestowałem pochodnię. Kilka drobiazgów, jeszcze kilka rzeczy muszę ja zrobić, i można wypuścić jako MOD'a ;) Czekajcie cierpliwie.

Mogę tylko ujawnić, że będzie to jednak pochodnia, którą trzymamy w ręku
Jestem ciekaw czy to cudeńko kiedykolwiek ujrzy światło dzienne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Kontakt:

06 mar 2011, 12:26

poniżej są dwa nowe screeny:

https://img130.imageshack.us/i/szpital5.png/
https://img824.imageshack.us/i/szpital6.png/

PS:już 40% ukończenia mappacku.

Knurr

06 mar 2011, 14:15

Slodko! Widzę, że nowy AWPMod na pokładzie, to 2x lepiej ;)

Awatar użytkownika
MaKiPL
Modder
Modder

06 mar 2011, 14:48

Silver Dragon pisze:
MaKiPL pisze:Dobra wiadomość, przed chwilą przetestowałem pochodnię. Kilka drobiazgów, jeszcze kilka rzeczy muszę ja zrobić, i można wypuścić jako MOD'a ;) Czekajcie cierpliwie.

Mogę tylko ujawnić, że będzie to jednak pochodnia, którą trzymamy w ręku
Jestem ciekaw czy to cudeńko kiedykolwiek ujrzy światło dzienne...
Ujrzy, ujrzy. Będzie to ostatni MOD jaki wypuszczę na scenę P2.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 mar 2011, 19:54

Mogę i ja prosić o samą tą mapę, w wersji dema, którą też powyżej chciał Lothar? Nie zamierzam ściągać tego potwora niepotrzebnych paczek.

Bartosz, nie zaśmiecaj użytkownikom ich folderów z Postalem. Po co duble plików ED w AWP, 500 MB? Zrób dobry INI, wyjaśnij jego podmianę i w następnej wersji daj tylko mapę, plus brakujące i nowe paczki dodatkowe, jeśli są. Taka jest moja sugestia. Optymalizacja swojej pracy to dobra praktyka.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Kontakt:

06 mar 2011, 21:11

daje wersje mapy bez niepotrzebnych plików ed

https://www.megaupload.com/?d=Q48I5GP0

Wymagania:STP,AW,AWP i najnowszy AWPMod
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 21:14 przez Dev4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaxiS
Seryjny zabójca

07 mar 2011, 14:40

Plusy mapy:
Dobre wykonanie
Klimat trochę jak z ED
Muzyka (denerwują mnie ciche mapy bez jakiejkolwiek muzyki)
Minusy:
Niektóre momenty mapy są kompletnie nieoświetlone przez co nie wiadomo gdzie iść.
40% Przeciwników nie atakuje gracza. (Jeden z zombiaków zamiast lecieć mi w twarz wolał czaić się za ladą)
Przeciwników jest za mało.
Za duża ilość broni w stosunku do ilości przeciwników.
Tak jak SD pisał. Wychylając głowę za okno widać całą mapę.
Trochę za dużo tych śmieci.

Ocena: 5/10

Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

07 mar 2011, 16:45

MaxiS pisze:Niektóre momenty mapy są kompletnie nieoświetlone przez co nie wiadomo gdzie iść.
Tak ma być. Dla oświetlenia tych miejsc ma służyć latarko pochodnia, którą tworzy MaKiPL. Tymczasowo drogę możesz sobie oświetlić rzucając zapałki pod nogi lub sprzedając kopniaka w skrzynki elektryczne (jak je znajdziesz)
MaxiS pisze:40% Przeciwników nie atakuje gracza. (Jeden z zombiaków zamiast lecieć mi w twarz wolał czaić się za ladą)
Przeciwników jest za mało.
Po zmianie na nowego AWPM przeciwnicy są trochę zbyt obojętni, a co do ilości, mogło ich być troszkę więcej, ale tylko troszkę, żeby nie było drugiego ED, gdzie jest ich od zakichania. Paru żywych dogorywających bystanderów również dodałoby klimatu (jeśli potrafisz zrobić)
Ostatnio zmieniony 07 mar 2011, 16:59 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

09 mar 2011, 23:16

Pograłem i pora na ocenę. Jestem mile zaskoczony. Poszukujesz nowych rozwiązań, znajdujesz je i dodajesz. Widać, że rozwijasz swoją wiedzę, jesteś "na czasie" w tym co się dzieje na forum i to, co mapie potrzebne, dodajesz. Wyrabiasz się po prostu coraz lepiej. A to rokuje nadzieje na przyszłość. :ok: I rzecz najmilej mnie zaskakująca. Niedociągnięcia mapy są, rzec można, łatwe do naprawy i pominięte w tym demie tylko z powodów czasowych, a nie z braku umiejętności. I że naprawienie tego to już teraz żaden problem dla Ciebie. Halleluiah!

Największy walor tej mapy to światło. Umiesz odpowiednio je ustawić, aby budowało klimat, no i opanowałeś włączanie świateł, brawo. Wydaje mi się jednak, że jest trochę zbyt ciemno. Pochodnia, zapałki i triggery robią swoje, ale jednak gracz stale zaabsorbowany zapalaniem, nie spostrzeże w porę niebezpieczeństwa.

Ale po kolej, co widzę do poprawki.
1. Przede wszystkim obiekty karma i static meshe na drodze. Za dużo ich, a taka cegła ma za dużą bezwładność. I towarzyszący im brak gęsto poustawianych pathnodes. Efekt? Zagracone, przejść nie mogę, "wygląda na to, że utknąłeś" i - przerzuca mnie do najbliższego pathnode. A ten znajduje się... na niższym lub wyższym poziomie. I zabawa już popsuta, bo kolejność wędrówki zakłócona. Nie wiem, gdzie mam teraz iść, jak znaleźć właściwe miejsce itd. Radą jest IFeelFree - czyli już po zabawie. Zmniejsz zagracenie i zapobiegawczo dodaj pathnodes tam gdzie można - nigdy nie wiadomo, gdzie jakiś gracz wlezie gdzie nie trzeba. No i "pomaluj" te meshe stojące na drodze BlockingVolume'ami - łatwiej będzie je ominąć.
2. Ściany. Za cienkie! Tylko grałem, więc braków jakie znajdę w edytorze nie opiszę. Ale przynajmniej to co widzi gracz - do poprawki. Przełączasz rozdzielczość siatki do najmniejszej (czyli 1) i przesuwasz brushe. A widać to zwłaszcza tam, gdzie są otwory drzwiowe - i te koniecznie do poprawki. Grubość na 16 jednostek najlepiej.
3. Światło pierwszego pokoju, może być, jeśli ma być tak brzydko. Lecz jeśli chcesz w pewnych miejscach je wyrównać, aby było plastyczne i ładne - warto dodać ZoneLight. Czyli wpisać odpowiednie wartości w ZoneInfo tego pokoju. Uprzednio wydzielając ten pokój do odrębnej zone. (Piszę tak, jakbyś znał się na rzeczy - jeśli czegoś nie rozumiesz, wyjaśnię bliżej).
4. Niebo. Duży minus. Kompletnie do zmiany. Przesuwać tak szybko, to mogą się chmury na niebie, a nie gwiazdy. Daj gwiazdy statyczne i mniej ich. Bo to wygląda jak byśmy byli na stacji kosmicznej - i ilość ich i właśnie ich wędrówka imituje tą stację. A te okna, gdzie widać inne pokoje - najlepiej usuń. Albo zabuduj to ścianami. Dodając jakiś teren.
5. Static meshe. Ten zegar jaki widać na samym starcie, szpeci. Trzeba go zmniejszyć, aby ukryć małą szczegółowość tego modelu. Zaś grzejniki pierwszego pokoju widać że były łączone, bo nachodzą na siebie. Umiejętne łączenie takich samych modeli...
6. Lustro działa dobrze w łazience pierwszego pokoju, ale lustra nie mogą "widzieć" okien, tu zaś odbijają się w nim gwiazdy widoczne przez okno pokoju - ale bez ramy tego okna, co źle wygląda. Rada? Przesuń lustro na sąsiednią ścianę, tą po prawo. A razem z nim i resztę mu towarzyszącą.
7. Efekt zbliżenia wzięty z ED - ten dźwięk tu nie pasuje. Ani do nastroju, który jeszcze nie zdążył się zbudować, bo to początek, ani do leżących pickupów.
8. Także psychiatryczne głosy znane z ED też za głośno się włączają, oddal trigger od źródła dźwięku, tak by nie atakowało to uszu tak mocno, nagle i... bez powodu.
9. Usuń pickup gazety. Chyba nie buduje nastroju, co? Za dużo zbędnych dodatków nie pomoże, nawet te pieniądze nie są zbyt potrzebne, póki co.
10. Lampy na suficie, kiedy jest ciemno, widać je - a to brak konsekwencji. Zmień static mesha, jest chyba taki, który nie jest widoczny w ciemności. No i same rurki, gdy już się świeci światło - ale to już pewno wiesz.
11. Przeźroczyści przeciwnicy na tonących w zupełnej ciemności mapach? E, za dużo grzybów w barszczu. :P
12. Powtórzę, za ciemno. Musiałem przywołać iwantem HolyWars_100.HaloInv, które w takich przypadkach służy mi za źródło światła, bo miałem dość walki z ciemnością.
13. Przeciwnicy bardzo statyczni. Coś ich trzyma na miejscu.
14. Rozwalenie drzwi na podwórze nie wychodzi najlepiej, do poprawy. Samo podwórze jakoś mi znajome... No i dużo przy nim roboty, by wyglądało jak trzeba.

Lista uwag długa, ale - wszystko raczej łatwe do zrobienia. Po poprawkach, mapę będę skłonny ocenić wysoko: 8/10. Na razie jednak bez oceny.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ