Jam jest znawca muzyki
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Dirty Dutch brzmi jak praktyka seksualna polegająca na oddawaniu moczu do pępka partnera, a następnie wysysanie go przy użyciu ust.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Powiedz mi co wiesz o:
Breakbeat;Jungle;Rave;DrumAndBass;UkGarage;FutureStep;BigBeat;ChillStep;LiquidFunk;NeuroFunk;HandsUp;ScouseHouse;SpeedGarage/Niche;PsyTrance;NuNRG;ClownStep;DarkAmbient;Progressive;TribalHouse;DeepHouse;Grime;Trap;GoaTrance;WitchHouse;Vaporwave;PsyAmbient;Soundscapes;NuDisco;DiscoDance;
Breakbeat;Jungle;Rave;DrumAndBass;UkGarage;FutureStep;BigBeat;ChillStep;LiquidFunk;NeuroFunk;HandsUp;ScouseHouse;SpeedGarage/Niche;PsyTrance;NuNRG;ClownStep;DarkAmbient;Progressive;TribalHouse;DeepHouse;Grime;Trap;GoaTrance;WitchHouse;Vaporwave;PsyAmbient;Soundscapes;NuDisco;DiscoDance;
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 00:27 przez Tiszer, łącznie zmieniany 2 razy.
Gardzę kopipejstami, ale hipsterska muzyka elektroniczna zawsze na propsie, yo!
Jest muzyka poważna, a disco polo to muzyka niepoważna, przez co niepoważnym czynem jest branie się za słuchanie tej niepoważnej niepoważności.
Jest muzyka poważna, a disco polo to muzyka niepoważna, przez co niepoważnym czynem jest branie się za słuchanie tej niepoważnej niepoważności.
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Jam jest znawca gatunków - tak powinno to się nazywać. I ta masa klasyfikowanych albumów. Mr Minio, to jest nudne i mizerne. Mierne. Wtórne.
Sam posługuję się terminologią gatunków tylko po to, by rozdzielić poszczególne KRAINY muzyczne, bo nijak nie sposób ich ze sobą pogodzić. Jak słucham ostrej elektroniki to nie da się zaraz potem przejść na coś ulotnego. Bez obrażeń emocjonalno-estetycznych. I tylko po to mi te gatunki. Ale przechodzić z czerwonej porzeczki na czarną porzeczkę by skończyć na białej porzeczce? Albo kwaśne albo nie kwaśne. I tyle.
A jakoś swojej muzyki tu proponować nie chcę. Nikt się nie pozna i nie doceni. Albo i tak zaraz Mr Mino wyleci z wiedzą wziętą z Wikipedii. E tam.
Sam posługuję się terminologią gatunków tylko po to, by rozdzielić poszczególne KRAINY muzyczne, bo nijak nie sposób ich ze sobą pogodzić. Jak słucham ostrej elektroniki to nie da się zaraz potem przejść na coś ulotnego. Bez obrażeń emocjonalno-estetycznych. I tylko po to mi te gatunki. Ale przechodzić z czerwonej porzeczki na czarną porzeczkę by skończyć na białej porzeczce? Albo kwaśne albo nie kwaśne. I tyle.
A jakoś swojej muzyki tu proponować nie chcę. Nikt się nie pozna i nie doceni. Albo i tak zaraz Mr Mino wyleci z wiedzą wziętą z Wikipedii. E tam.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

o muzyce i polityce się nie rozmawia.
Przyjdzie sobie taki znawca i na podstawie jednego albumu stwierdzi że cały gatunek to "hehe guwno" ale moja muzyka najlepsza. Bo szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby minias przesłuchał więcej niż 2 murzyńskie rapsowe albumy ( nie żebym bronił sam uważam że to pierdolenie bez sensu ).
Słyszałeś ty jeden z drugim o Rakimie? Obie Trice? Masz ty godność i rozum człowieka?
Przyjdzie sobie taki znawca i na podstawie jednego albumu stwierdzi że cały gatunek to "hehe guwno" ale moja muzyka najlepsza. Bo szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby minias przesłuchał więcej niż 2 murzyńskie rapsowe albumy ( nie żebym bronił sam uważam że to pierdolenie bez sensu ).
Słyszałeś ty jeden z drugim o Rakimie? Obie Trice? Masz ty godność i rozum człowieka?
Teachin bitches how to swim
Da się i jestem tego najlepszym przykładem.Tiquill pisze:Jak słucham ostrej elektroniki to nie da się zaraz potem przejść na coś ulotnego.
Dość pokręcony sposób myślenia. Jest cała masa osób słuchających dwóch gatunków muzycznych, które można by umieścić na przeciwległych końcach gatunkowej linii prostej (no dobra, odcinka). Słuchanie black metalu, czy aggrotechu nie sprawia automatycznie, że nie można delektować się muzyką klasyczną, albo awangardowym jazzem. I tu nie ma różnicy, czy słuchamy obu w odstępie dwóch dni czy trzech minut.Tiquill pisze:Albo kwaśne albo nie kwaśne.
Tiquill pisze:A jakoś swojej muzyki tu proponować nie chcę. Nikt się nie pozna i nie doceni.

Wikipedia nie jest zbyt wiarygodnym źródłem wiedzy muzycznej. Jeśli już to RYM. Poza tym wiedzę teoretyczną każdy zdobywa z tego czy innego źródła. Sama wiedza 'praktyczna' już, to przez poznanie i tutaj przesłuchanie odpowiedniej ilości muzyki jest konieczne. Nie jestem znawcą Twoich klimatów muzycznych, ale chcę się rozwijać. Jak coś fajnego wrzucisz to przeslucham.Tiquill pisze:Albo i tak zaraz Mr Mino wyleci z wiedzą wziętą z Wikipedii.

Kolejna dziwna opinia podchodząca pod zdanie 'o gustach się nie dyskutuje', a o czym, przepraszam bardzo, dyskutują ludzie od zarania dziejów w praktycznie każdym aspekcie swojego życia?Slayer pisze:o muzyce i polityce się nie rozmawia.
Są wykonawcy, że jedna piosnka wystarczy, bo większa ilość muzyki grozi nieodwracalnymi uszkodzeniami w mózgu. HEHE.Slayer pisze:Przyjdzie sobie taki znawca i na podstawie jednego albumu stwierdzi że cały gatunek to "hehe guwno"
Ciężko mi przesłuchać cały album, gdy obczajam po kolei kawałki z niego na YT i żaden nie przypada mi do gustu. Muzyka, której słucham przechodzi selekcję. Na początku pojedyncze, interesujące kawałki na YT, potem cały album. Czasami album bez YT gdy znam już wykonawcę, albo wysoko oceniła go osoba, której gust szanuję i często zgadzam się z nią w kwestiach muzycznych. Ale nawet wtedy często album okazuje się słaby. Trochę hip hopu przesłuchałem, ale oczywiście w porównaniu do innych gatunków nie jest to liczba zbyt imponująca.Slayer pisze:Bo szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby minias przesłuchał więcej niż 2 murzyńskie rapsowe albumy
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 18:29 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.