Wiem że ten tytuł jest popier****** ale nie wiem jak sformułować to zdanie.
Chodzi mi o to jak zrobić mapę na której ludzie są tacy mali a inne rzeczy olbrzymie np.krzesła,łóżka itd. Chodzi mi jak zrobić mapę w stylu tzw. Rats tak jak między innymi w grze Counter-Strike. Nie wiem czy wyraziłem się jasno!!!
Jak zrobić dziwną mapę?
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Można to zrobić tak, że po prostu wszystko jest np. 3x większe, krzesła, przedmioty itp. Powiększasz to w Propetries i już. Jak chcesz aby było, że gracz jest normalny, a inni są więksi to już problem. Widziałem filmik, koleś zrobił taką mapkę. Mógłbyś ją pobrać i podpatrzyć jak to zrobił.
Możesz też powiększyć Dude'a wpisując:
ChangeSize (liczba) - zmieniasz wielkość Kolesia (1 to normalny, od 2 wzwyż powiększasz), głowa bez zmian
Możesz też powiększyć Dude'a wpisując:
ChangeSize (liczba) - zmieniasz wielkość Kolesia (1 to normalny, od 2 wzwyż powiększasz), głowa bez zmian
Ostatnio zmieniony 18 cze 2010, 21:28 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Nie! Ja chce tylko aby przedmioty były olbrzymie a postacie (gracze równej wysokości no oprócz Garego (Czuwaj panie nad jego duszą!)
(Moim zdaniem to chyba gdzieś w [Level Properies] ale mogę się mylić. Możesz jeszcze opisać jak to się ustawia w edytorze?
(Moim zdaniem to chyba gdzieś w [Level Properies] ale mogę się mylić. Możesz jeszcze opisać jak to się ustawia w edytorze?
Ostatnio zmieniony 18 cze 2010, 21:49 przez ArtekXDPL, łącznie zmieniany 2 razy.
- MaKiPOLSKA
- Badass Multikiller
- Kontakt:
Object Properties oraz DRAW3D. Wtedy zmienias wartość Draw Scale z 1.0 na wyższą
Powrót MaKiPL!
MaKiPL experienced Level Designer on UDK/ UE3
Służę zaawansowaną pomocą przy UE2 i 3!
MaKiPL experienced Level Designer on UDK/ UE3
Służę zaawansowaną pomocą przy UE2 i 3!