Pangia pisze:Ja grałem na kompie syna ciotki. Pamiętam, że grałem na Łajzowatym i na kodach, m.in. na nieśmiertelność. Wyobraźcie sobie, że zginąłem! Protestantka trzasnęła mnie od tyłu łopatą i mi łeb odwaliło. Potem się wszyscy cieszyli, że zginąłem.
Mój pierwszy kontakt z Postalem to Postal Plus z Play'a nr. 8/2003 - ten klimat ach... coś pięknego... Prawie jak survival horror... tyle, że z taką różnicą, że dla naszych ofiar
Jak miałeś niedosyt krwi, ofiar i zniszczenia to odpalałeś PostED'a i modyfikowałeś - dodając przechodniów, uzbrojonych SWAT'owców, wybuchowe beczki... Najlepsze było to w tym, że gdy licznik ofiar przekręcił się i przekraczał 9000 - gra nie craschowała i najlepsze - trup ścielił się na ulicach w ciąż gęsto

ł:
Kiedyś koledze pożyczyłem płytkę z P+ i po paru dniach zapytał się mnie:
- "O co chodzi w tej grze? Czy w ogóle ma jakąś fabułę?"
- "Chodzisz i zabijasz wszystko co się rusza - ot cała fabuła"
- <ZOMG>
Potem przyszła kolej na P2 z Play'a 5/2004 i... wypełnianie popieprzonych zleceń żonki

Co ja się tu będę rozpisywał... sentymenty.
I parę miesięcy później Play wydał P2 STP + AW w numerze 12/2004 i rzeż rozpoczęła się na nowo. Wszystko z tą różnicą - w porównaniu do Postal Plus, że miało się możliwość zakradania do każdego domu, biura, magazynu po cichu, nie zwracając na siebie uwagi i tego samego "po cichu" mordowania i

nieustawicznego chowania ciał
Zresztą na początek mojej działalności na forum nakłada się oto taki post:
https://forum.postalsite.info/ma ... ght=#19096
Na tych kartonowych "etui" z Play'a które mam po dziś - P2 STP MORD GRUPOWY - P2 AW A SIÓDMEGO DNIA PRZEŁADOWAŁ - to jest po prostu legendarne i piękne zarazem...
Następnie AW - ucieczka ze szpitala, "pomoce wizualne" przy oddawaniu nasienia ( ale beka

) ... miasto - "Największą ochotę mam na dziadowskiego chinola - na wynos" (EPICKE) - atak na restaurację setek zombie - parę rozbitych krowich łbów - baza wojskowa i krucjata po "Złote runo" - głowicę atomową (łatwo nie było) - co chwilowe omamy (Gezz jaka bania - zwłaszcza po wyjściu z bazy wojskowej) - most - krowi boss (EPICKE x 9000) - wielkie buuuuuum!!!
Jak ja tu trafiłem... a przymierzałem się od jakiegoś czasu i w końcu zarejestrowałem 5.12.07
Fajny temat. Fajnie sobie tak powspominać...