[INTERNET] FacebO_Ok

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

26 gru 2013, 14:45

Witam! Zapytam, bo tego nie mogę okiełznać. Jak sprawić, by inni znajomi nie dostawali powiadomień o tym, co polubiłem, kogo dodałem do znajomych i do jakiej grupy dołączyłem. Po grzyba to w ogóle? :/

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Kontakt:

26 gru 2013, 15:37

Założyć drugie konto bez znajomych :D
Walić FB !

8=======D
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

26 gru 2013, 16:06

Już mam. :P A to nie o to chodzi. Po co spamować powiadomieniami. Polubił, posrubił. Kto zechce, to i tak wejdzie na mój profil czy na oś czasu. Tam nie kryję. Ale nie chcę wrzeszczeć wszystkim, że polubiłem to czy tamto. Bo to głupie. Mogę określić, gdy daję jakiś wpis, kto go widzi. Ale o tym, co poza tym robię, informuje FB, a nie ja. A tego nie lubię.

Sama idea Facebooka dobra jest. Ale gdy idzie się w to dalej, to ręce opadają. :717:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

26 gru 2013, 16:49

Podobno Facebook może uzależnić.. ;>
Wchodząc na niego 20 razy dziennie, nic takiego nie stwierdziłem. 8-)

PS.Wie ktoś jak włączyć nowy wygląd na tym fb?

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

26 gru 2013, 17:30

Uzależnić? Mnie to nie grozi. Wchodzę, kiedy muszę. :D

Temat jest ogólny o FB, więc wszystko o nim tu. ;)

Jest jakaś light apka, a właściwie slim, na FB? Taka prawdziwa chudzina, co tylko pogadać można? xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Heroinka
Seryjny zabójca

26 gru 2013, 18:16

Można podpiąć FB do AQQ, a przynajmniej można było, nie wiem jak jest teraz, dawniej fajnie działało

[center]Nie ma przywódców, nie ma bogów...[/center][center]~❤~[/center][center]I know heroin rots your insides but that didn't stop me...[/center]
Awatar użytkownika
Mozal
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

27 gru 2013, 00:54

Na telefonie masz Messengera. :)

:rozpacz:
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

27 gru 2013, 22:01

Ale nie chcę wrzeszczeć wszystkim, że polubiłem to czy tamto. Bo to głupie.
Niestety nie da sie tego zmienić. Dodajesz kogoś to znajomych to każdy w swoim morzu spamu znajdzie gdzieś "Tiquill oraz XXX są teraz znajomymi..." czy coś w ten deseń.
Na telefonie masz Messengera. :)
Jedyna jego zaleta to to że konfy działaja.
Można podpiąć FB do AQQ, a przynajmniej można było, nie wiem jak jest teraz, dawniej fajnie działało
Każdy program obsługujacy xmpp podepniesz. AQQ, WTW.im [Polnisze produkten. Komunikator dla Minimalistów, polecam!] i inne obsługuja.
Widziałem gdzieś myk nawet na podpięcie Fejsa pod Xfire.
Ale nadal jest JEDNA wada korzystania z innego komunikatora zamiast oficjalnego. Konferencje nie działaja. Nie widzi się ich po prostu.

Jak Apka to tylko Messenger, bo bez konf tak biednie, a i ominać coś może.

A jak chcesz mega chudzinke na telefon [na PC to TYLKO wtw.im] to na androida polecam Xabbera. https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=en

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

27 gru 2013, 23:44

Ryuq666 pisze:Niestety nie da sie tego zmienić. Dodajesz kogoś to znajomych to każdy w swoim morzu spamu znajdzie gdzieś
No to kaszana. Geniusze, psia ich mać. :zdziw:

Mozal pisze:Na telefonie masz Messengera.
Mam na Ace 2 klienta G+ i jakieś samsungowe, którego sama nazwa odstrasza (Social Hub) ale preinstalowanego klienta Facebooka nie mam. I jakiś Chat i ChatOn, ale kto to wie, co to takiego. :D A jeśli chodzi ci o Facebook Messenger ze sklepu Google, to - gwiazdki tam stawiane mówią wszystko, nawet komentarzy nie trzeba czytać.
Ryuq666 pisze:A jak chcesz mega chudzinke na telefon [na PC to TYLKO wtw.im] to na androida polecam Xabbera.
Super! Dokładnie o to mi chodziło. Daję Pomógł. :ok: Wszystko to, co oczekiwałem. I nawet więcej, bo wiele protokołów. Lekkie i ładne. Mam swoją Mirandę na fona. :)

Apek na fona instaluję bez liku. Ale nie komunikatorów (mam tylko jakiś Nimbuzz, ale wymóg zalogu na jego własnej usłudze mnie zniechęcił). Separacja tych dwóch światów. I padł bastion, mam Fejsa na fonie. :):

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

16 wrz 2014, 23:34

FB zmienia się czasem na plus (ostatnio dodawanie usprawnili) ale jest coś co mnie od sporego czasu irytuje. Sortuje wpisy znajomych/lubianych w przypadkowy sposób. Zamiast chronologiczne, jest chaos. Myli się, co aktualne a co starsze. Coś zobaczysz ciekawego, chcesz wrócić, a tu całkiem inne wpisy na wierzchu. W opcjach nic nie ma. :/ Można jakoś wymusić chronologię wpisów?

Obrazek
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

20 wrz 2014, 19:44

Ostatnio mnie strasznie irytują powiadomienia typu:
"Twój znajomy xyz opublikował popularne zdjęcie [=]"
(które ma czasami po 10 like - ale to już szczegół xD)

... co mnie to obchodzi?

I np. dzisiaj sprawdzam powiadomienia a tu:
"Twój znajomy xyz jest w związku"

wtf??
mam to w d****... xd

Sprawdzałem w ustawieniach ale nie widzę nigdzie możliwości wyłączenia tego debilnego info-spamu.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

26 wrz 2014, 02:41

Może jest jakaś społeczność nacisku na Facebooka, czy choćby sugerująca mu zmiany na bardziej ludzkie?

Choć bardzo w to wątpię, by ten trynd się odwrócił. Facebook chce wychowywać nas na szczęśliwe społecznościowe lemingi. Im większa siatka powiązań, tym - tym szersza siatka zobowiązań i kontroli.

Ja nigdy nie cofnę zdania, że taki serwis jak Facebook powinien być od zawsze. Nie przestanę się też dziwić, że taka idea "wszystko w jednym" nie powstała u zarania Internetu. Jedno konto, wszyscy ludzie, wszystkie sprawy, cały świat. To jest piękne!

Ale kiedy nie osacza.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

26 wrz 2014, 17:00

Proponowane posty dobijaja. Już nawet nie przegladam fejsa tylko pojedyńcze wybrane strony i używam messengera.
Już tablica jest tak randomowa że łeb boli i nie wiadomo kto co kiedy dodał. Wystarczy jeden komentarz i już mam to na samej górze, ueh.

Założyłem konto na vkontakte. I jest dużo lepsze od pejsbooka, ciekawe czy kiedyś wygryzie FB. Z moich znajomych niestety tylko jedna osobe na vk znalazło. :<

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

27 wrz 2014, 09:13

Radzę wchodzić na FB przez skrót bezpośrednio na jakiś profil. Sam zaczynam od profilu PSI i o własnej tablicy bywa że zapominam na tygodnie. Jezu, nawet nie wiecie jaki to spokój! :faja:

Za to zaliczam małą traumę, gdy już tam wejdę. Człowiek wychodzi na głupka bo traktuje rzecz sprzed roku jako nowość. I trzeba się potem tłumaczyć. :bolek:

Alternatywny serwis? I jakiś lokalny vkontakte? Internet rosyjski jest może ciekawy i bogaty - ale nisza to nisza. Nie, to na pewno nie jest sposób na Facebooka.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

15 paź 2014, 00:30

Miałem kiedyś konto na Facebooku (i chyba dalej mam bo nie usuwałem), ale nie zaglądałem tam już ponad rok. Nie mam ochoty uzależniać się od kolejnej rzeczy.

I regret nothing
Zablokowany