[INNE] dżwięk 3D

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

15 lis 2007, 20:21

Nareszcie kupiłem sobie gośniki 5.1! Byłem szczęśliwy aż do momentu gdy zagrałem w grę która wykorzystuje dzwiek 3d. Gdy w opcjach ustawiam sobie dzwiek 3D i zaczynam gre nieslychac roznych dzwiekow. Nieslychac naprzyklad wystrzalow broni w grze Pariah a w Postalu to już wogule wszystko sie pierniczy. W skrócie : CO jest kurna!!


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

15 lis 2007, 20:32

1. Sprawdź podłączenie głośniczków.
2. W "Dźwięki i Urządzenia Audio" pyknij Zaawansowane, następnie Opcje-Właściwości i zaznacz wszystkie dostępne pozycje. Kliknij OK, powinno się pojawić kilka nowych rzeczy do ustawiania - zwiększ ich głośność.
3. W "Dźwięki i Urządzenia Audio" na dole, w Ustawieniach Głośników kliknij Zaawansowane i wybierz "Głośniki systemy Surround Sound 5.1". Pyknij OK->OK, dla beki zrób restarcik i sprawdź, czy coś się zmieniło na lepsze, albo gorsze i napisz o tym żebyśmy mogli udzielić dalszej pomocy 8-)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

15 lis 2007, 20:44

Juz tak wszystko mialem ustawione jak mowisz. Intnieje mozliwosc ze zle mam ustawione glosniki ( w zle wtyczki itp) ale niewiem jak to sprawdzic :(


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

15 lis 2007, 21:54

wiec tak musisz ustawic w karcie dzwiekowej(skrot do programu karty powinien znajdowac sie w panelu sterowania). poza tym masz opis jak podlaczyc glosniki a jesli dalej nie wiesz to podaj model tego sprzetu a ja ci ,,pokaze" jak poprawnie podlaczyc


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

15 lis 2007, 21:57

ciuciu pisze:Juz tak wszystko mialem ustawione jak mowisz. Intnieje mozliwosc ze zle mam ustawione glosniki ( w zle wtyczki itp) ale niewiem jak to sprawdzic :(
W instrukcji od karty dźwiękowej (albo płyty głównej, jeśli jest zintegrowana) jest dział o gniazdach i co do którego należy podłączyć. Z instrukcji od karty/płyty weźmiesz które gniazda na co, a z instrukcji od głośniczków które wtyczki są od czego (Rear, front, side, sub itd) 8-)
Aha i jeszcze jedno pytanko - czy wykazałeś się skłonnościami samobójczymi i zainstalowałeś Windows Vista (bo na tym to zupełnie inna bajka jest)?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2007, 21:58 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

15 lis 2007, 23:31

Tylko ze w pudelku niebylo zadnej instrukcji! jest tylko an opakowaniu cos niecos pokazane a moje glosniki to:
Mode Com MC-5030

[ Dodano: 2007-11-16, 17:35 ]

Właśnie to moja przykra sytuacja :( może jak nato spojrzycie to cos wam dogłowy przyjdzie :)

[ Dodano: 2007-11-16, 18:01 ]
Aha ja mam karte z 3 wejściami ale koleś (sprzedawca) powiedzial ze niemusze kupywac karty bo w subofterze beda wtyczki. noi są ale tylko jedna wtyczka jest podlaczona pod plyte glowna ;)


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

16 lis 2007, 18:44

tez tak kiedyś miałem ale kupiłem nową i działało

OffTop:
Co to za gra w którą grasz?


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

16 lis 2007, 19:09

wrrrr mowilem ci ze masz zmienic w tym programie od karty dzwiekowej!! inaczej nie bedzie dzialalo(w panelu sterowania ten program sie znajduje w nim musisz przestawic iz posiadasz system 5.1)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

16 lis 2007, 20:42

Dzieki mixer super mi wytlumaczyles :/ mam tam jakis program ASUS ale jak np: testuje moje głośniki to kilku niesłychać (3) bo są podłączone do suboftera.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

16 lis 2007, 21:10

ciuciu pisze:Dzieki mixer super mi wytlumaczyles
hmmm niestety ja mam inny program ale mowie ci ze w nim tez musisz zmienic a jaqk to zrobic to ja juz nie wiem :P
ale wiem kto wie ;) www.google.pl


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

16 lis 2007, 23:41

Może pomieszałeś oznaczenia:
FL - przedni lewy
FR - przedni prawy
SL - boczny lewy
SR - boczny prawy
CE - centralny

Prześlij screeny albo pełną nazwę programu no i napisz jaką masz kartę dźwiękową 8-)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

17 lis 2007, 00:17

problem rozwiazany. Wystarcvzyło wgrać nowsze sterowniki ;) Czasami tak jest ze wydaje sie ze to duzy prolem i szuka sie skomplikowanych rozwiazan kiedy poprostu warto zaczac od ty ch prostych. Mimo wszystko dziekuje za pomoc


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

17 lis 2007, 00:20

ciuciu pisze:problem rozwiazany. Wystarcvzyło wgrać nowsze sterowniki ;)
Myślałem, że tego próbowałeś na początku, dlatego o tym nie wspominałem 8-)


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

17 lis 2007, 10:37

Te sterowniki niedawno wyszły a ja mailem odrobine starsze ;)


ODPOWIEDZ