Czasopisma

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

02 mar 2007, 23:23

Było ich wiele. Popularnonaukowe (WiŻ, ŚN, Delta, MT), fantastyka (NF, Fenix, Fantasy), komiksowe, muzyczne itd... Teraz, wstyd się przyznać, tylko to co ma związek z pecetem. Każde pismo, jeśli tylko ma coś ciekawego. Regularnie tylko PC Format - bo tani i grosza nie szkoda, od kiedy przestał być pismem drugiej kategorii. Często Ekspert. Największym uznaniem darzę PCWK, bo mimo ceny, kiedy już kupię, to wiem, że coś najlepszego. Chipa nie lubię i ciesze się, że spadła mu sprzedaż. 8-) Enter? Z nim stawiałem pierwsze kroki z pecetem - ech, sentyment to jednak za mało, by kupić. :-( A pisma z grami? Wyłącznie jeśli mają jaką dobrą gierę. Nawet raz Cyber Mychę kupiłem, dla pełnej i taniej XPand Rally. :lol: A najlepsze z nich to wg mnie CD-Action, jeśli chodzi o treść. Bo jeśli o gry - to Play...

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

02 mar 2007, 23:46

Tiquill pisze:CD-Action, jeśli chodzi o treść.
Racja, chociaż gry też mają niczego sobie. Zawsze znajdę coś dla siebie. Największą frajdę sprawił mi Total Overdose (1/07) oraz Tribes: Zemsta (2/07). Pamiętam, jak kiedyś dali Bloodrayne'a... Cacko, nieźle się naszukałem, żeby dostać ostatni numer :).
Tiquill pisze:Bo jeśli o gry - to Play...
Heh, domyślam się dlaczego tak sądzisz :). Play nieźle pomyślał, żeby dodać Postala 2 (a później także AW).
Ostatnio zmieniony 02 mar 2007, 23:47 przez Robseßed, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 mar 2007, 00:42

Kmieciu pisze:
Tiquill pisze:Bo jeśli o gry - to Play...
Heh, domyślam się dlaczego tak sądzisz :). Play nieźle pomyślał, żeby dodać Postala 2 (a później także AW).
Hehe, a owszem! Co by na Playa nie wydziwiać, to z Postalem ładnie się sprawili. I mam nadzieję, że z Trójeczką też tak pięknie postąpią. ;-)

Play vs CDA. Odwieczny konflikt, co lepsze. W treść to na całym polskim rynku bezkonkurencyjny jest CDA. Jednak gry? Tylko Bloodrayne i Chrome zostały na dłużej. Więcej dał mi Play - oprócz Postali i różnych samochodówek, do których czasem wracam dał mi także 1nsane (ileż znaczy dla mnie ten tytuł...). I za Postale i 1nsane - mają u mnie nieskończoną wdzięczność. :idea: Acha, muszę też przyznać, że ostatnio poprawił się z grami też Click.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Luigi
Seryjny zabójca
Kontakt:

03 mar 2007, 10:09

Click? Nienawidzę tej gazety :evil: Redakcja jakaś lamerska... Obrażają często ludzi którzy do nich piszą. Też kiedys mi kumpel mowił o jakiejś grze, a ja nie wiedziałem co to za gra, a on byl pełny ździwienia bo w CLICKU pisało ze to najbardziej oczekiwana gra tego roku! Nie kryłem sfrustrowania i wygarnełem mu kilka słów o tym "pismie". A więc jeśli chcesz kupić jakąś gazetę o grach komputerowych to nie wybieraj CLICKA!

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 mar 2007, 14:00

Luigi pisze:Click? Nienawidzę tej gazety :evil: Redakcja jakaś lamerska...
Ja do Clicka! nic nie mam, ale jak dla mnie jest tam za mało informacji o grach. 6 zł, niby nie dużo, ale wolę dać 3 razy tyle i kupić CDA, gdzie jest przynajmniej coś do poczytania.
muszę też przyznać, że ostatnio poprawił się z grami też Click.
Racja, dlatego kupię go czasami. Zazwyczaj, tylko ze względu na gry.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

03 mar 2007, 20:30

Do rzetelnej informacji to Click jest daleko w buszu. Ale dla interesującej gry, skłonny byłbym kupić nawet największego gniota.

Obrazek
Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Kontakt:

07 mar 2007, 22:52

Kiedys kupowalem CDA ,teraz dopiero jak zobacze co do niego dodają,a dodają naprawde i wielkie hity np. ComandosII lub wielkie gnioty Tribes (biada tym co grają w to w single , bo niemają internetu) , jeśli chodzi o multi to cd-key do niej jest wadliwy i trzeba odwiedzić stronę CDA zeby ci go przydzielono-niby proste ale wielu graczy szlag trafia...
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 22:59 przez konrad pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Strajker
Początkujący morderca

10 mar 2007, 20:33

CDA żadnego numeru nie opuszczam
czytuje SAT kuriera (przydaje mi się do pracy) i TV sat
czasem tez kupuje "Elektronik" jak są jakieś ciekawe schematy montażowe

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

22 kwie 2007, 20:22

Ja
:arrow: CDA
:arrow: Neo plus
:arrow: Bravo Sport
:arrow: Tips&Tricks

Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer

22 kwie 2007, 20:26

:arrow: heeeej lech (do kupienia podczas meczow lecha)
:arrow: i gazety codzienne takie jak np glos wielkopolski
:arrow: pilka nozna
:arrow: auto tuning

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

02 maja 2007, 22:37

Najpierw kupowałem Top Secret (ktoś jeszcze pamięta? :P), które w pewnym sensie przetransformowało się w Secret Service (to mam nadziej już ktoś pamięta), następnie nowa nazwa - New SService, które po jakimś czasie... upadło :cry: x 666 :( :( :( :( :( Potem powstała mała inicjatywa w postaci nowego Top Secret (z częścią redakcji z Secret Service), ale pisemko upadło po kilku (3, albo 4) numerach... i w sumie się nie dziwię, chcieli zrobić przewrót... ale nie wyszło. :/
Później kupowałem CLICK'a (od pierwszego numeru), ale po jakimś czasie redakcja jakby się zmieniła i pismo straciło dla mnie klimat. Prędzej było jakby "na luzie" jakby pisane przez normalnych graczy z krwi i kości, pasjonujących się grami, sprzętem i nowinkami technologicznymi, było oryginalne, ciekawe... a teraz takie zwykłe pisemko o grach... a wielka szkoda :cry:
No i w końcu przerzuciłem się na CDA (który kupowałem też prędzej, ale tylko okazyjnie) i tak kupuję do dzisiaj. Często miło zaskakują (ostatnio minipet Asura do Guild Wars :D), jednak czasami jest zupełnie odwrotnie - recenzja Infernal, która wygląda tak, jakby autor ledwo liznął grę. Ale aktualnie nic lepszego o tej tematyce nie znalazłem :) Czasami kupuję inne pisemka, ale też raczej okazyjnie (jak jest jakiś klasyk dodany [jak Postal +, czy Postal 2 :D] ) 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
zkar
Wielki Przedwieczny
Wielki Przedwieczny
Kontakt:

03 maja 2007, 15:05

Secret Service - to jest piękna rzecz. Jak mi tego brakuje.
Jakby ktoś nie kumał to niech sobie poczyta super supery na forum ssonline.pl . To jest dowód, że w polsce kiedyś można było napisac dobre czasopismo.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

03 maja 2007, 18:10

Poza recenzjami, nowinkami, zapowiedziami itd. w SS boskie były "Przekręty" :D Np.: Seek and Destroy - Sikaj i Niszcz; Turok - Tur OK; Turok 2 - Tam rok 3 :mrgreen: ; WarBreds - Brednie na wojnie; SUBCULUTRE – problemy z dorastaniem; X-Files - dziennik klasowy;
Oraz wszelka twórczość czytelników, począwszy od rysunków wszelakich, po teksty i wierszyki:
Pokochałem me Atari
Było z drewna i ze stali
Z prądem niezbyt to działało
Węgiel sypać należało
Węgiel sypać trzeba równo
Bo się często psuje gówno :mrgreen:
Jak pierwszy raz czytałem ten wierszyk, nie mogłem dojść do siebie przez kilka godizn 8-)

Awatar użytkownika
zkar
Wielki Przedwieczny
Wielki Przedwieczny
Kontakt:

04 maja 2007, 08:09

A co tam, dorzućmy trochę wiecej przekrętów:
Blue Porce - Oddział ZOMO; Car & Driver- Osioł i Sołtys; F-15 Strike Eagle 3 - Stracenie Anioła 3; Puli Contact - Bez Opon; Global Effect - Globulka i Efekt; GunBoat - Kajak z Pepeszami; Heart of China - Serce po Chińsku (danie barowe); Miecze Valdgira - Żyletki Stalina; Ninja Spirit - Sake; Łowca Ostatnie Starcie - Tarka + Marchewka, Ostatnie Parcie Łowcy; Pacific Island - Wyspa Pacyfistów; Pipemania - Prostytucja; Pri- vateer (brzmi jak okrzyk przy porodzie) Przyj Pater, Syndicate - Sindy to Szmata; Super Próg - Skaczący Wytrzeszcz; Shadow Caster - Cień Kastrata; Wings of Pury - Podpaski ze Skrzydełkami; X-Wing - Kto jest Pilotem?
Ace of Aces - Wybielacz nad Wybielacze; Barbarian - Barbara i Jan; Barbarian 2 - Barbara i 2 Jany; Barbarian 3-3 Barbary i Jan; Commodore 64 - Klozetorek 64 z radiomagnetofonem; Crystal Kingdom Dizzy - Skrystalizowany Kondom Dizziego (co za niedorzeczny pomysł, na co jaju kondom?); Defender of the Crown - Obrona Częstochowy; Dogs of War - Wojna Psów; Double Draggon - Zdublowany Smok; Fast Food Dizzy - Dizzy Szybkożerca; Jurrasic Park - Park Jajarski; Law of the West - Lał na Fest; Megalomania - Syndrom Naczelnego; Metal Mutant - Metallica; Syndicate - Sędzia z Katem, Masarnia; Strike Commander - Struś Komandor; Test Drive - Disk Error; Treasure Island Dizzy - Islandzka Tresura Dizziego, Tresura Grubej Izy; Wolfenstein 3D - Wilk z Napędem na Trzy Koła;
Bang Bank! - W samo południe; Batman Retums - Myszą wraca do pracy; Beauty & Beast - Piękny i Bestia; Bundesliga Manager Professional - Burdel Manager Profesor; Camelot Warriors - Wariaci z Camelot; Future Wars - Wojny o Futro; Gaundet 2 - Kotlet Schabowy Siekany; Jack Nicklaus Golf-Jack Nicholson Golf; Lost Files of Sheriock Holmes - Last Fajfle of Cherlak Szulc, The Lost Podpaskas of Kasia N.; Neron - Baleron; Pacific War - Wojny Pacyfistów; Prince of Persia - Ryż i Pierwsza, Lepsza; Sim Life - Przesrane Życie, Syndicató-Ojciec Chrzestny; Utopia - Powódź; X-Wing - Równanie z Jedną Niewiadomą, Sing Sing, Parda-X

Dziewczyna mówi do komodorowca na pierwszej leżącej randce: połóż rękę na mym łonie. Na to on: a co to jest mymłon?

Aces of the Pacific - Asy Bałtyku; Body Blows - Bodzio Blows; Carriers at War - Wojenne Kariery; Castles - Gaz less... please; Colgate - Aniu czas na...; Dyna Blaster - Jodyna i Plaster; Fantasy World Dizzy - Fantastyczne Wzloty Izy; Jurassic Park - Park Praski (oj! to prawda); Kult - Kazik; Lord of the Rings - Jubiler; Megalomania - GigaHiNawyk; Paper Boy - Dziadek Klozetowy; Sentinel Worlds - Sentymentalny Świat; Sim City - Slim Fast City; Test Driye - Dmuchanie w balonik; The Lost Vikings - Straceni Chłopcy

Dlaczego dziewczyna jak się rano budzi to się przeciąga? Bo się nie może podrapać po jajach!

- (fraszki)
* Commodore - przechodzą mnie ciarki,
Nigdy nie lubiłem wibratorów tej marki.
* Brzeźno jest okolicą,
Gdyby nie Commodorowcy, byłoby
stolicą.
* Nie graj w Rexa Jebulina,
kup "Street Fighter", zabij skina.

Polska rok 1991. Wyglądam przez okno - Wałęsa, otwieram drzwi - Wałęsa, włączam telewizor - Wałęsa, aż boję się otworzyć konserwę!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 08:14 przez zkar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

04 maja 2007, 12:58

Już chyba wiem na czym spędzę weekend (poza powtórką do matury z angielskiego :P) - czytanie Secret Service i New SService (żeby nie było, że jestem fanatykiem - w SS zdarzały się również błędy, z czego niektóre dość rażące... ale pisemko miało niesamowity klimat) 8-)
Aha przypomniałem sobie, że czytuję jeszcze Tele Tydzień, żeby wiedzieć co w TV puszczą :P
No i gdyby takowe istniało, to czytałbym jakieś dobre, konkretne pisemko o programowaniu nastawionego na pisanie gier 8-)

Zablokowany