Bronie w modzie AWP

Tylko o P2: AW, AW7/AWP oraz AWPMod - i o żadnych innych modach.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

24 lut 2007, 00:02

Tak. Właściwie każdą. :-) W AW7 i AWP sprawa jest można powiedzieć prosta, wystarczy cheat IWant, który jest niejako wytrychem pozwlającym dodać różne cuda z innych modów. Trzeba tylko znać odpowiednią nazwę elementu, który chcemy przywołać. Otwieramy plik moda z rozszerzeniem .U i wyszukujemy element który kończy się słowem 'Weapon'. Znalezieni tego trudne, ale potem już jest łatwo. W innych wersjach Postala, musimy edytować jakąś mapę za pomocą edytora PostEd. Jeśli chcemy grać w StP, musi to być PostEd uruchomiony z podfolderu System w folderze StP. A jeśli Apocalypse Weekend - ten z folderu AW. Pokażę to na przykładzie moda RedDevil, zarąbiastej przeróbki shotguna. Do pobrania stąd.

W modzie AWP dajesz w konsoli wpis
IWant Red__Devil.Red__DevilWeapon
Powinno zadziałać. Tylko, że jako sieciowy replacer, często kłuci się ze swykłym shotgunem. Podniesiesz shotguna, to RedDevil staje się niewidoczny. Wyrzucisz shotguna - masz dostęp do ReDevila. A shotgun nawet się nie umywa do RedDevila... ;-)

A do innych wersji Postala? Otwierasz PostEd (plik UnrealEd.exe) i wczytujesz jakąś mapę. Jako że Dom jest często zmieniany w innych modach, warto wziąć inną mapę. Najlepiej LuckyGames i okolice biblioteki. Czyli plik suburbs-1.fuk lub AW7_suburbs-1.fuk - zależnie od wersji gry. Następnie w przeglądarce PostEd'a otwierasz plik Red__Devil.u a gdy się wczyta, wyszukujesz go w drzewie klas: 'Pickup->Weapon Pickup->P2WeaponPickup->Red__DevilPickup' i (koniecznie) zaznaczasz Red__DevilPickup. Przechodzisz do otwartej mapy i prawoklikasz na ziemii i z menu wybierasz 'Add Red__DevilPickup Here'. Wygląda to tak:
Obrazek
Zapisujesz mapę. Ale wcześniej utwórz kopię oryginalnej mapy, aby ustrzec się przed ewentualnym błędem :!:
Zaczynasz grę, odnajdujesz miejsce gdzie go dodałeś i podnosisz RedDevila! I grasz! ;-) Broń już zawsze będzie tam dostępna, kiedykolwiek wrócisz do tej mapy. :-)
Dobry tutorial znajdziesz tu.

EDIT: Red__Devil można pobrać też z naszego downloadu https://www.postalsite.info/downloads.ph ... info_id=10
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 00:37 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
bobo
Seryjny zabójca
Posty: 255
Rejestracja: 08 lut 2007, 00:16
Lokalizacja: Toronto

24 lut 2007, 13:00

Udało mi się dorwać screeny z tego rzekomego moda AWP Dark Shadow. Oto link:
https://www.speedyshare.com/785265378.html[/code]


Obrazek
Awatar użytkownika
zkar
Wielki Przedwieczny
Wielki Przedwieczny
Posty: 167
Rejestracja: 12 gru 2006, 19:21
Lokalizacja: z Bunkra
Kontakt:

24 lut 2007, 21:41

Wystarczyło zajrzeć na stare, dobre forum:
https://resurrection-studios.com/forums/ ... php?t=2291

Tutaj znajdziecie kojące rozwiazanie waszych problemów niewierni.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

26 lut 2007, 03:26

Trudno uwierzyć, że zadziałało. Bez kodowania? Nawet nie próbowałem sam tego zrobić, wydawało mi się za łatwe, by było osiągalne. Spodziewałem się błędów i masy roboty, by samemu wykonać taki manewr. A to działa... Gościu uwierzył, że proste może być naprawdę proste... :lol:


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Posty: 275
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:00
Lokalizacja: z dumu
Kontakt:

07 mar 2007, 20:05

Z kad wziąć AWP ??


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

07 mar 2007, 20:16

To już było! użyj opcji "Szukaj"!


Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

23 mar 2007, 21:24

mam problem bo chcialem wpisac kod na kastety ,,SuperPunchout" ale on nie dziala wciskam [~] potem wpisuje SISSY a nastepnie kod kombinowalem z ,,Armory" ale tez nic nie wiem o co chodzi prosze o wsparcie z gory dzieki


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

23 mar 2007, 22:06

Trzeba użyć opcji 'Szukaj', ona rozwiąże twój problem. :-P Sissy w AWP nie działa. W pewnym temacie
bobo pisze:Wciśnij ~, następnie wpisz GottaBeFuckingKidding, wtedy weź pauzę, powinno ukazać się tam nowe menu- Tricks czy jakoś, wchodzisz w nie i wybierasz kod który cię interesuje. A jeśli chcesz zwyczajnie to wciskasz znowu tyldę i wpisujesz:
ImACheatingCheaterWhoCheats (odpowiednik sissy) i wpisujesz
Wszystkie bronie- armory lub kamek0wnzj00 [to daje także max health i 9999 sztuk amunicji]
Amunicja- Ammowhore
Nieśmiertelność- AllahMode

Komendy odblokowujące w tamtym menu ukryte kody:
set AWGameSP MultCast 6
set AWGameSP Tunneling 24
set AWGameSP FinStop 24
A jeśli chcesz więcej, to zajrzyj tu: https://forums.gopostal.com/index.php?sh ... 20019&st=0


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

24 mar 2007, 09:11

wielkie dzieki


ale zrobilem byka ,,dzienki'' ale juz poprawilem
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 22:11 przez Mixer, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

27 mar 2007, 14:35

Czy komuś się udało przenieść bronie z ED do AWP tak jak to opisuje ALCDR? Próbowałem to zrobić ale w plikach moregame.u o inwentory.u (w folderze Eternal Damnation) nie mogę znaleźć linijki "WeaponReload". Znalazłem tylko linijki: "WeaponSpeedReload", "Reloading" itp. Może szukam złej linijki tekstu albo robie coś nie tak jak trzeba?

EDIT 26sie07: Odpowiedzią na to pytanie był następny post, ale teraz ów post i następne o tym wydzieliłem do odrębnego tematu AW7withEDweapons by Ig50. Tam szukajcie kontynuacji rozmowy o tym modzie. Zaś temat Bronie w modzie AWP pozostaje ogólnym dla broni AWP - jego własnych i tych dodanych, które nie mają swojego odrębnego tematu.
Tiquill
Ostatnio zmieniony 26 sie 2007, 22:15 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

02 kwie 2007, 11:44

Tiquill wiesz moze kiedy wyjdzie oficjalny mod typu AW7withEDweapons120 bo na stronie do ktorej podales link nie moglem znalesc :cry:


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

02 kwie 2007, 22:18

No to wiemy tyle samo... Z pewnością go nie skryją ale i na ModDB dadzą. Trzeba czekać.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

03 kwie 2007, 08:19

jak wyjdzie ten mod to ty bedziesz o tym wiedzial pierwszy
mam jescze jedno pytanie czy dojda nowe bronie (poza tymi z ED)


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

03 kwie 2007, 23:01

ED z pewnością nie pozostanie w tej wersji. Będzie ukatualniane, na pewno. Oprócz tego, że arsenały Postala 2 i ED zbliżają się do siebie, to na pewno na ujednoliceniu obu się nie skończy. Na pewną będą inne nowe elementy. Ale wątpię, czy w modzie dającym wszystkie bronie z ED w AWP. To będzie inny mod. I chyba najpierw dla ED, bo ta gra będzie, podejrzewam, najpierw promowana. Skoro ludzie nad ED siedzieli, to i swoje dzieło będą cenić ponad P2...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Neon
Początkujący morderca
Posty: 97
Rejestracja: 02 kwie 2007, 12:40
Lokalizacja: z nie z tond

12 kwie 2007, 17:49

plicho12 pisze:jak łazisz po ulicy,to nagle gdzieś zaczyna cie gonić wściekły facio z dubeltówą,zabij go i masz ją,ale z kastetami jest gorzej a one napewno gdzieś są,ja nie mam nawet mp5 czy podwójnego glocka,czy wie ktoś gdzie znależć te rzeczy :?: :?: :?:


Po jakiej ulicy?


™ /...†-Neon-†...\ ™
ODPOWIEDZ