[AWP] Błędy po resecie kompa

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

09 paź 2007, 20:23

Mixer pisze:
ALCRD pisze:Pojawia sie ekran z teksturami a styłu białooooo i pusto ... gdzie powinny być widoki mapy tak ?
taaaaak thx za pomoc ;) teraz jak mi sie takie cos stanie to bede wiedzial co zrobic ;)
a teraz koniec offtopicu
Dobrze :) a teraz wracajac do tematu .....

Pooooooomoooooocyyyyyy ;( ;( ;(


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

09 paź 2007, 20:28

hmmm a moze jest cos ze skryptami?? gdy resetowales kompa to cos sie przestawilo... hmmm komp to tajemnicze miejsce wiec wszystko moze sie zdarzyc
(zajeb*e pleta: komputer to jaskinia dziwow. w ktorej wirtual to real a real to biedronka )


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

09 paź 2007, 20:48

Mixer pisze:hmmm a moze jest cos ze skryptami?? gdy resetowales kompa to cos sie przestawilo... hmmm komp to tajemnicze miejsce wiec wszystko moze sie zdarzyc
(zajeb*e pleta: komputer to jaskinia dziwow. w ktorej wirtual to real a real to biedronka )
Dojde co jest grane ... narazie wiem że źródłem błędu jest Apocalypse Weekend

PS: ale pomocą też nie pogardze :( jak wiecie o co kaman w tym błędzie
Ostatnio zmieniony 09 paź 2007, 20:49 przez ALCRD, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

09 paź 2007, 20:48

Porady dla zdesperowanych:
Po swoich doświadczeniach z Postal 2 nie zdziwiłbym się, gdyby pomogło... wgranie od nowa DirectX 9.0c xD (u mnie był problem z bufferem DirectInput). Ale poza tym - usuń totalnie Postal 2, wywal wszelakie pozostałości po nim (także z rejestru), jeśli używasz WinXP, to kliknij START->Ikonka Usera (ta na samej górze), w Kontach Użytkowników kliknij "Strona Głowna" i wywal wszystkie konta, których sam nie stworzyłeś (zwłaszcza te, o ciekawych nazwach, jak ASP.NET_cośtamcośtam (przez to miałem problemy ze sterowaniem - skur**el sczytywał wciskane klawisze :O ), BOT_jakieśtamcyferki i wszelki inny syf). Wgraj Postal 2 na nowo, potem patch, potem AW, patch do AW a na sam koniec mody, które chcesz.
Życzymy miłego dnia... czy tam nocy 8-)
Ostatnio zmieniony 09 paź 2007, 20:58 przez Lothar, łącznie zmieniany 4 razy.


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

09 paź 2007, 20:58

Lothar pisze:Porady dla zdesperowanych:
Po swoich doświadczeniach z Postal 2 nie zdziwiłbym się, gdyby pomogło... wgranie od nowa DirectX 9.0c xD (u mnie był problem z bufferem DirectInput). Ale poza tym - usuń totalnie Postal 2, wywal wszelakie pozostałości po nim (także z rejestru), jeśli używasz WinXP, to kliknij START->Ikonka Usera (ta na samej górze), w Kontach Użytkowników kliknij "Strona Głowna" i wywal wszystkie konta, których sam nie stworzyłeś (zwłaszcza te, o ciekawych nazwach, jak ASP.NET_cośtamcośtam (przez to miałem problemy ze sterowaniem - skur**el sczytywał wciskane klawisze :O ), BOT_jakieśtamcyferki i wszelki inny syf). Wgraj Postal 2 na nowo, potem patch, potem AW, patch do AW a na sam koniec mody, które chcesz.
Życzymy miłego dnia... czy tam nocy 8-)
Mam tylko 2 konta swoje i gość
co do całkowitego usuniecia postala to nie pomaga chyba sie poddam ale dziękuje wam ża próbe pomocy ... dzieki i nawzajem miłej nocy :)


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

09 paź 2007, 20:58

Aha i jeszcze pliczki z animacjami (podmień pliki w Animations z ApocalypseWeekend): https://rapidshare.com/files/61423992/An ... s.rar.html


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

10 paź 2007, 10:43

O mało tego :zdziw: oprocz tych wsystkich błędów to mapki nie mam jak włączam mapke to pojawia sie taki sam efekt jak po kodzie "playersonly" tylko włącznie z kolesiem :bolek: i na dole widnieje napis "press space to continue" jak przy wlaczonej mapce :(( kurna


Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

10 paź 2007, 14:02

Próbowałeś usunąć plik *.ini od AW? Wiem, że to może głupi pomysł, ale każdy sposób warto wypróbować...


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

10 paź 2007, 15:47

kazik pisze:Próbowałeś usunąć plik *.ini od AW? Wiem, że to może głupi pomysł, ale każdy sposób warto wypróbować...
Wszystko próbowałem :(


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

10 paź 2007, 20:44

Dopiero teraz czytam tego topica. Z tego co widzę, ALCRD, czystka plików Postala i rejestru już była. W jakąś tajemniczą złośliwość nie wierzę. Pozostaje oprogramowanie dla grafy (DirectX) i stery dla grafy. Spróbuj może ruszyć na OpenGL.

A jak nie to, może to wina hardwaru? Czyli? Nie mam specjalnie pojęcia na jakiej zasadzie komunikuje się gra poprzez soft grafy z samą kartą graficzną - ale raczej nie od tego zależy bezpośrednio chlapanie rzygami z nogawek. :bolek: Ale może wyjęcie karty i włożenie z powrotem? Albo reset BIOS-u? W każdym razie może to sprzęt zakłóca komunikację gra-hardware i polecenia wysyłane przez grę... wracają do gry przekłamane - i tak to się kręci...

P.S. Będę się wstydził tego posta. Takich kawałków jeszcze nigdy nie pisałem. :):


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

10 paź 2007, 21:10

Tiquill pisze:Dopiero teraz czytam tego topica. Z tego co widzę, ALCRD, czystka plików Postala i rejestru już była. W jakąś tajemniczą złośliwość nie wierzę. Pozostaje oprogramowanie dla grafy (DirectX) i stery dla grafy. Spróbuj może ruszyć na OpenGL.

A jak nie to, może to wina hardwaru? Czyli? Nie mam specjalnie pojęcia na jakiej zasadzie komunikuje się gra poprzez soft grafy z samą kartą graficzną - ale raczej nie od tego zależy bezpośrednio chlapanie rzygami z nogawek. :bolek: Ale może wyjęcie karty i włożenie z powrotem? Albo reset BIOS-u? W każdym razie może to sprzęt zakłóca komunikację gra-hardware i polecenia wysyłane przez grę... wracają do gry przekłamane - i tak to się kręci...

P.S. Będę się wstydził tego posta. Takich kawałków jeszcze nigdy nie pisałem. :):
Nie wiem na czym to polega ale takie problemy od zawsze miałem z grami na Unreal engine .. obojetnie czy na swoim starym kompie czy nowym .......... w Deus Exie bylo wszystko dobrze nagle po resecie miałem cał czas zoom wlaczony obojetnie co robilem ........ i też błąd trzymał obojetnie ile razy przeinstalowałem ....... to samo po nagłym wyjsciu z gry mialem w Devastation nie mogłem sejwować bo sie gra wieszała ... i też reinstalka nie pomagała ....

Unreal to homo niewiadomo dla mnie :| nie sadze by to była wina karty albo sterowników ... z resztą poddaje się już nie mam siły ehh w przypadku Devastation i DXa nowe sejwy z internetu i od kumpla pomogly .. a tutaj przy P2 nawet sejwy nie pomagaja


ODPOWIEDZ