[INNE] Błąd z Kompozycją Windows

Wszystkie nasze problemy z pierwszym Postalem oraz ogólne postalowe kłopoty.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Evil PL
Wstydliwy morderca
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2007, 10:04

04 lut 2007, 13:30

Z tej stronki sciagnalem kompozycje windows z Postalem. Chcialem ją ustawic ale wyskoczyl mi blad : nie mozna odnalesc postal.theme . Jesli ktos wie cokolwiek na ten temat prosze o odp.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 14:24 przez Evil PL, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

04 lut 2007, 13:35

Mam tą kompozycję z innej strony, ale to pewnie to samo. Plik postal.theme znajduje się w folderze z kompozycją. Wejdź tam i dwukliknij na nią. Skojarzony program otworzy ją. Przynajmniej powinien...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
bobo
Seryjny zabójca
Posty: 255
Rejestracja: 08 lut 2007, 00:16
Lokalizacja: Toronto

09 lut 2007, 15:13

Też ściągnąłem ten theme i mam ten sam błąd. Aha. Zrobiłem to wg twojej instrukcji i to też nie przyniosło żadnych efektów. Help :-(


Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

09 lut 2007, 17:58

A jaki masz skojarzony program? Ściągnąłem, sprawdziłem - to samo. U mnie działa. Otwiera go Desktop Architect. To prog jak i kompozycja przeznaczone dla Windows starszych od XP ale pod XP też da radę. Sam program był na płytce któregoś KŚ Niezbędnika.

Próba otwarcia w Windows XP kończy się takim komunikatem:
---------------------------
Błąd ładowania kompozycji
---------------------------
Nie można załadować kompozycji, ponieważ jeden z potrzebnych plików kompozycji nie został odnaleziony. Może się to zdarzyć z kompozycjami, które nie są zainstalowane lub przygotowane poprawnie. Sprawdź, czy tapeta, wygaszacz ekranu, ikony i inne pliki znajdują się w poprawnej lokalizacji.

Kompozycja: C:\Documents and Settings\ppp\Pulpit\PostalTheme\postal.theme
---------------------------
OK
---------------------------
Winna jest zmienna

%ThemeDir%

którą poprawnie odczytuje Desktop Architect. Otwórz plik postal.theme w Notatniku i zamiast tej zmiennej daj w każdym miejscu ścieżkę lokalizacji folderu. Jeśli np. adres kompozycji to C:\Windows\Tematy\Postal to zamiast

%ThemeDir%Postal\

powinno być wszędzie

C:\Windows\Tematy\Postal

Tak zmienioną kompozycję Windows otworzy. Powinien... :-/


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
bobo
Seryjny zabójca
Posty: 255
Rejestracja: 08 lut 2007, 00:16
Lokalizacja: Toronto

09 lut 2007, 18:48

Pobrałem ze strony www.dobreprogramy.pl tego Desktop Architecta, włączyłem go, wybrałem theme Postala i gra gitara! Miałem też pare innych themów które mi nie działały a teraz chodzą jak szwajcarski zegarek 8-)


Obrazek
Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

19 mar 2007, 19:34

elo ziomki. mam problem z theme do windows. otwieram postaltheme, jest ileś tam plików unzipped, i teraz jak tego thema ustawić ???

Wielkie help!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 20:52 przez Obrzyn_ek, łącznie zmieniany 3 razy.


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 mar 2007, 15:17

Nie wystarczy go otworzyć, trzeba go wypakować...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ