AWP Patch gotowy??

Tylko o P2: AW, AW7/AWP oraz AWPMod - i o żadnych innych modach.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

24 sie 2008, 01:37

Wpisz kod
WarpToDay 7
powinno działać, choć nie pamiętam już czy na AW działa...

A patcha, jakiego byś chciał, nie ma. Trzeba być ostrożnym. ;P
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
posemca
Wstydliwy morderca
Posty: 2
Rejestracja: 23 sie 2008, 13:58

25 sie 2008, 14:53

Przykro, ale nie działa... Podobnie jak wejście duchem ponownie do pokoju bossa.
Proszę zatem o kontakt na prv (aby nie zaśmiecać forum) jakiegoś wyrafinowanego mordercy, który podeśle mi save'a. Albo czeka mnie install innej, też legalnej wersji AW!


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

25 sie 2008, 16:40

Wpisz:
SetDay7


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
mrv
Miłośnik broni
Posty: 102
Rejestracja: 29 lip 2008, 23:27
Lokalizacja: Internet :)

26 sie 2008, 18:44

heh.
Nie wiem, czy to dzięki nowemu patch'owi, ale dziś spotkałem się pierwszy raz z taką sytuacją:

Idę sobie na mapie Zajezdnia w Środę.
Strzeliłem sobie w samochód - wybuchł.
Potem jakaś idiotka (jak to w Postalu :P) przerażona, chyba strzałem, panicznie wbiegła do wznieconego przeze mnie ognia i podpaliła innego miieszkańca Paradise.
Gonię tego gościa i go gaszę (wiadomo jak ;) ).
Ugasiłem go dopiero wtedy, kiedy już leżał. Następnie wykorzystałem lecznicze działanie Shocker'a, kolo wstał i zaczął utrzymywać równowagę.

Ale do rzeczy.
Kiedy już doszedł do siebie, pobiegał chwilę i na moim radarze jego rybka zabarwiła się z białej na żółtą.
Gość podchodzi do mnie pewny siebie, jak gdyby nigdy nic i mówi:
"- Przykro mi...",
a Koleś odpowiada:
"- hyh. nie sądzę.!".
Podczas rozmowy na ekwipunku wyświetliły się moje pieniądze ($2990 :D).
Następnie po całej konwersacji, z ekwipunku znika cała kasa i facet ucieka z przeraźliwym krzykiem.
Jakaś policjantka go potem zatłukła, a ja wziąłem z powrotem moją kasę :P.

Ale to nie było coś na styl księdza na Main Street, który mówi "To jest napad", czy coś innego. Normalna kradzież, bo tam gościu sam pieniędzy nie bierze, tylko ewentualnie można mu je dać :P.

heh.


EDIT

Znalazłem coś jeszcze i też nie wiem, czy to dzięki temu patch'owi, czy nie.
Mianowicie, kiedy idziecie na cmentarz od strony Kościoła jest pewien grób - jest na nim napisane "ZOMBIE DAD".
Kiedy na niego nasikałem, z grobu wyskoczył zombiak (inny trochę niż wszystkie), z siekierą i krzyczy:
"Wynocha, już!", potem poschizowanym głosem mówi do mnie:
"myślisz, że dałbym radę wdrapać się na tamten budynek..?" (tak jak zwykli ludzie, ale inną tonacją ;) ).
I później mówi:
"Gdzie leziesz cioto!?".
Nie chodził, ale biegał za mną.
Fajne urozmaicenie :P ;)
Ostatnio zmieniony 26 sie 2008, 19:20 przez mrv, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni
Posty: 206
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:01
Lokalizacja: Paradise 16b\8

19 kwie 2009, 10:06

Mogł by wyjść patch, który by poprawił działanie gry z modem AWP - jeśli chodzi o szybkość działania i stabilność - bo prawda jest taka że gdy zainstalujemy sobie ten piękny mod to gra zaczyna okropnie się ciąć i zawieszać - wyłączać... od... tak ;/
Sam zrobiłem test - szybkość działania i stabilność P2 bez moda i z modem - wynik... bez moda P2 chodzi 'dobrze' (dobrze - pomijając tu słabe zoptymalizowanie silnika), gdy zainstalowałem sobie moda to - spadek FPS o ok. 10 klatek, gdy gramy dłużej - wydajność gry spada nawet do 10 FPS... mało tego - przy większych ackjach gra się wyłącza. Mogli by coś z tym zrobić bo nie tylko ja miewam coś takiego z tym modem... a jak jeszcze dodamy sobie do niego bronie z ED... to już gra nie wytrzymuje całkiem.


Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

21 kwie 2009, 23:30

kryhoo pisze:Mogł by wyjść patch, który by poprawił działanie gry z modem AWP
Patch gry by współpracowała z modem do gry? Chm, raczej mało prawdopodobne, bo zrobili coś podporządkowującego grę pod wymagania moda. Lepiej liczyć na patch dla tego moda (który jest) niż do gry.

Widać wyraźnie, że gra została zrobiona na "mniejszy krój", pomimo, że silnik wytrzymałby więcej. AWP, dodając nowe efekty i postacie oraz bronie zbyt "zagęściło" grę. I gdyby tu coś miało poprawić, to bardzo poważny patch, nic w stylu poprawy sikania itp. A na taki się nie zanosi, jak zresztą i na żaden inny. No, chyba że w polskim wydaniu 10th Anniversary coś znajdziemy.

Póki co, najlepszym środkiem zaradczym jest zainstalowanie AWPMod by kank. Gra zdecydowanie stabilniejsza. Zresztą sam kank na swojej stronie dystrybuuje swojego AWPMod razem z AWP Service Patch Kameka (w naszym downloadzie po prostu jako AWP Patch), w jednym archiwum. Link przypomnę: https://p2filesink.hp.infoseek.co.jp/
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 23:38 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni
Posty: 206
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:01
Lokalizacja: Paradise 16b\8

22 kwie 2009, 13:10

Patch gry by współpracowała z modem do gry? Chm, raczej mało prawdopodobne, bo zrobili coś podporządkowującego grę pod wymagania moda. Lepiej liczyć na patch dla tego moda (który jest) niż do gry.
Chodziło mi o patch do moda, nie zrozumiale to ująłem, sorrki ;)

A co do tego patcha i service packa... bo troche się pogubiłem: w 'naszym' downloadzie jest dostępny mod AWP oraz Service Pack ? I on poprawia działanie ? Bo z tego co widze to na dysku mam samego moda + jakiś patch.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 13:22 przez kryhoo, łącznie zmieniany 2 razy.


Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 kwie 2009, 14:15

No to wyjaśniam, do czego linki prowadzą i co i jak z tymi patchami i modami.

AWP_Patch - https://postalsite.info/infusions/pro_do ... php?did=91 - inaczej nazywany AWP Service Patch, ale to to samo. Jego autor, Kamek, opublikował go najpierw jako AWP_Mod, potem, najwyraźniej, o tym zapomniał. W międzyczasie patch znikł ze wszystkich serwisów, pozostał tylko u nas. Kiedy na forum RS prawdziwy 666 prosił o rozwiązanie jego problemu, odpowiedzi udzielił mu Kamek, wypuszczając jednocześnie na nowo tego patcha, ale już pod nową nazwą AWP Service Patch. Jak go zwał, tak zwał, to to samo i zalecam użycie go dla swojego AWP.

AWPMod - https://postalsite.info/infusions/pro_do ... hp?did=158 - sam mod autorstwa kanka, nie ma patcha w tym archiwum, ale mod owego patcha wymaga, by poprawnie współdziałać.

AWP Mod + AWP Service Patch - tak zatytułował to kank na swojej stronie https://p2filesink.hp.infoseek.co.jp/ gdzie można go pobrać. Jest to ów wspomniany wcześniej patch do AWP oraz AWPMod w jednym wspólnym archiwum. Czemu tak? kank tworząc tego moda edytował też pliki samego AWP, edytował spatchowane wersje tych plików, nawet poprawił je. Uznał więc za słuszne zintegrować w jednym archiwum pliki patcha wraz ze swoim modem, aby uprościć czynności mające na celu wzbogacenie AWP o wszystkie nowości i poprawki, obu geniuszy koderki. Kamek i kank w jednym domku stali. :):


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni
Posty: 206
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:01
Lokalizacja: Paradise 16b\8

22 kwie 2009, 14:49

Heh, dzięki ! :): Wszystko rozumiem, więc pobiore AWP Mod + AWP Service Patch z tej stronki https://p2filesink.hp.infoseek.co.jp/ ... bo rozumiem, że w naszym downloadzie go nie ma, tylko z tej stronki można pobrać ?
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 14:49 przez kryhoo, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

22 kwie 2009, 15:21

Tak, nie ma go u nas. Tenże AWP Mod + AWP Service Patch jest przydatny tylko dla nowych graczy lub dla od nowa instalujących P2. Czemu? Patch Kameka wyszedł w jednej wersji, raz zainstalujesz, więcej pilnować go nie musisz. Natomiast AWPMod aktualizowany jest co jakiś czas, często nawet często :D więc trzeba go stale uaktualniać. Wystarczy więc pobrać samego nowego AWPMod, szybciej pobierzesz, bo plik mniejszy niż AWMPod+AWPSPatch.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ