Strona Główna Postal Site

Postal Forum Strona Główna Postal Forum
Największe w Polsce forum o grach z serii Postal. U nas zawsze jest krwawo!

http://forum.postalsite.info/topics8/faq-najczesciej-zadawane-pytania-vt385.htmFAQ  SzukajSzukaj  http://forum.postalsite.info/topics1/regulamin-v14-vt10.htm#12Regulamin!  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Zapraszamy wszystkich nowych do udzielania się na naszym forum i do przeczytania regulaminu.
Zanim napiszesz nowy temat użyj opcji szukaj!
Zapraszamy też na nasz oficjalny kanał IRC!

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Iquid
2009-03-23, 01:10
[FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania!
Autor Wiadomość
Iquid 
Administrator

Wysłany: 2007-06-08, 16:06   [FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania!

GRA

Postal 2 i Postal 2: STP
1. Czym się różni Postal 2 od Postal 2: STP?
Postal 2 to pierwsza publicznie dostępna wersja drugiej części gry, jej dokładny numer to 1337. STP (czyli Postal 2: Share The Pain) to kolejna dostępna publicznie wersja gry, jej kodowy numer to 1407. To ta sama gra, STP nie jest dodatkiem do P2, ale kontynuacją P2, której rozszerzono tytuł. Podstawową różnicą między obiema wersjami jest to, że STP ma tryb multiplayer; dodatkowo poprawiono błędy gry. Nie ma patcha, który z P2 robi STP.
2. Co to jest P2: MP, "darmowe Postal 2 Multiplayer" czy Free STP MP?
Jest to darmowa wersja drugiej części gry, lecz ani pierwsze P2, ani P2: STP. To jest tylko sieciowe wydanie gry, STP okrojona tylko do plików potrzebnych do gry w trybie multiplayer. Wypuszczone za darmo przez ich twórców i dostępne tylko w wersji anglojęzycznej. Pobrać możesz je z naszego downloadu albo stąd. Twórcy nie dali tej wersji jednej wyraźnej nazwy, dlatego na forum trzymaj się skrótu P2: MP, każdy będzie wiedział, o co ci chodzi.
3. Czy moja gra P2 lub P2: STP wymaga patcha?
Jeśli masz wersję:
Postal 2 - dodaną z pisma Play (czyli po polsku) - nie wymaga, bo dla P2 nie ma wyższej wersji
Postal 2: STP - dodaną z pisma Play (też PL) - nie wymaga, bo to jest wersja 1409, już spatchowana. Użycie patcha na tą wersję pozbawi grę znacznej części spolszczenia, nie przynosząc żadnego pożytku.
Darmową wersję Postal 2 Multiplayer - ta wersja jest nowa, po angielsku i nie ma do niej patcha.
W innych przypadkach najprawdopodobniej patch zrobi dobrze twojej grze.
4. Dlaczego nie mogę na moim STP grać w multiplayer?
Jeśli twoje STP jest w wersji polskojęzycznej, to serwer, do którego się podłączasz, który jest w wersji anglojęzycznej, nie akceptuje twojej gry, bo masz inne wersje paczek. Nie wersje rozwojowe gry (1407 czy 1409) ale pliki które po ich spolszczeniu mają inne sumy kontrolne i inne daty modyfikacji lub rozmiar. Inny powód, to pliki zmodyfikowane przez jakiegoś moda. Więcej tu.
5. Podczas gry, pojawia mi się komunikat o "Critical Error". Następnie zostaję wylogowany z obecnej rozgrywki!
Najczęściej pojawia się on kiedy Twój komputer po prostu nie nadąża za rzezią w Paradise. To normalne nic nie można na to poradzić.
6. Brakuje mi pliku gry!?
Uniwersalna rada na tego typu problem w tym temacie.
7. Czy jest jakiś patch polonizujący grę?
Nie ma. Musisz nabyć odpowiednią wersję językową.

Postal 2: AW, Postal 2: AWP (i AW7)
1. Czy Apocalypse Weekend jest bezpłatny i zadziała bez innych Postali?
Apocalypse Weekend to płatna części gry. Jest rozwinięciem gry Postal 2: Share The Pain i tylko zainstalowany w tej grze uruchomi się, bo wymaga plików owego STP.
2. Czy moja gra Postal 2: AW lub mod Postal 2: AWP wymaga patcha?
Jeśli masz wersję:
Postal 2: AW - dodaną z pisma Play (czyli po polsku) - nie wymaga, bo jest to już wersja 1411, spatchowana.
Postal 2: AW7 - nie ma patcha do tej wersji moda. Kontynuacją moda jest AWP, tam są kolejne rozszerzenia.
Postal 2: AWP - tak, jest patch, pobierzesz go stąd. Nie musisz jednak go instalować, gdy chcesz używać moda AWPMod (zobacz niżej).
3. Czym się różni AW7 od AWP?
AW7 (Apocalypse Weekend 7 days) to pierwsza wersja moda autorstwa Kameka. Dał w nim swoje wcześniejsze prace (bronie, mody i mapy), oraz bronie z moda MaDMods. AWP (A Week in Paradise) to nowa wersja tego moda, wzbogacona o niektóre bronie, postaci i efekty z moda Eternal Damantion.
4. Skąd można pobrać AWP?
AWP można pobrać stąd lub z naszego działu Download.
5. Skąd można pobrać AW7?
AW7 można pobrać stąd.
6. Co to jest AWPMod, czy to AWP?
AWPMod to mod przeznaczony dla moda AWP. To nie to samo, tylko mod modyfikujący wcześniejszego moda. Dodaje do AWP wiele nowych broni i kodów. Poprawia także samą grę oraz zawiera w sobie AWP Patch, dzięki czemu nie trzeba owego patcha instalować.
7. Skąd można pobrać AWPMod?
Z naszego downladu (tu), bądź zawsze najnowszą wersję bezpośrednio stąd. Śledź ostatnie posty w tym temacie, jeśli chcesz być na bieżąco z wersją.

Eternal Damnation
1. Co to jest ED (Eternal Damnation)?
Eternal Damnation to mod do Postala 2 z nowym bohaterem i z samodzielną historią. Więcej informacji znajduje się tu.
2. Skąd mogę pobrać ED?
Linki do pobrania znajdują się tu.
3. Jakiej wersji Postala wymaga ED?
ED wymaga Postal 2 STP.
4. Błąd w metro
Żeby usunąć błąd, który pojawia się w metrze należy ściągnąć łatkę i zainstalować. Najlepiej posiadać zapisany stan gry z poprzedniej mapy.

Wszystkie części!

1.Skąd wziąć nowe kody?
Wszystkie znane nam kody znajdują się tu i tu.
2.Podczas grania pojawia się: General Protection Fault!
Jeżeli podczas gry pojawia się taki błąd należy zastosować wskazówki z tego tematu.
3.Postal za szybko chodzi
Jeżeli twój Postal działa z za dużą prędkością, to w tym temacie znajdziesz rozwiązanie.

----------xxxxx----------

FORUM

1. Spotykają mnie tu dziwne reakcje i nie jestem lubiany.
Zapoznaj się z Regulaminem, a wyjdzie ci to z pożytkiem. Ewentualnie podrośnij, bo może jesteś na to forum za mały.
2. Czemu tu nie można piracić, podawać linków do piratów itd?
Regulamin czytałeś? Zrozumiesz. A jeśli nie rozumiesz, to... zostaniesz wyrzucony.
3. Dlaczego nie mogę pisać w Małym Hyde Parku? Jak naciskam 'Odpowiedź', to pisze, że nie mam odpowiednich uprawnień.
Musisz mieć 20 postów napisanych w innych działach (postów, które są liczone), aby móc tam pisać. Swobodna tematyka MHP prowokuje do luzu, który nowym użytkownikom wydaje się dobrym miejscem do śmiecenia. A takich użytkowników nie chcemy, stąd to ograniczenie. Jeśli zamierzasz z nami zostać na dłużej, bez problemu uzyskasz dostęp do MHP.

Tiquill 
Administrator
Krawiec Żył

Wysłany: 2008-05-26, 23:59   

Otwieram ten temat, aby każdy mógł zgłosić tu swoje propozycje. Zgłoszona propozycja trafi do wstępnego postu, a sam post z propozycją zostanie usunięty, jako już wykorzystany.

A więc piszcie, bądź linkujcie do istniejących tematów. Wspólnie budujmy to FAQ. :)

Co prawda, dziś powstał temat Porady odnośnie całego Postala - tam rady bardzo szczegółowe, w FAQ zaś - najczęstsze i najbardziej charakterystyczne; i w skrócie.

Tiquill 
Administrator
Krawiec Żył

Wysłany: 2009-07-28, 23:20   

Rozszerzyłem FAQ o dodatkowe punkty. Dodałem też część związaną z samym Forum. Posty sugerujące poprawki usunąłem, bo już poprawki wprowadziłem. Piszcie, co jeszcze chcecie tu widzieć, czego nie wiecie. Zarówno z grą, jak i z działalnością na forum.

Yossarian 
Miłośnik broni

Wysłany: 2010-01-22, 18:06   Re: [FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania!

Iquid napisał/a:

STP ma tryb multpilayer

zauważyłem błąd

Silver Dragon 
Junior Admin
Master of Fire

Wysłany: 2010-01-22, 18:27   

Mógłbyś szerzej objaśnić o co ci chodzi?
Ja w tym nie widzę nic błędnego

Mr Minio 
Redakcja

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-01-22, 18:29   

Silver Dragon napisał/a:
Mógłbyś szerzej objaśnić o co ci chodzi?
Ja w tym nie widzę nic błędnego

Literówka. multpilayer zamiast multiplayer

Pangia 
Stuprocentowy psychol

Wysłany: 2010-01-22, 18:31   

Chodzi o literówkę. "multiplayer", nie "multpilayer"

Kariko napisał/a:
Bo w naszym kraju tylko Wisła potrafi odejść od koryta.

Silver Dragon 
Junior Admin
Master of Fire

Wysłany: 2010-01-22, 18:37   

Rzeczywiście, nie zauważyłem.

Poprawione ;)

Yossarian 
Miłośnik broni

Wysłany: 2010-01-22, 19:17   

teraz zaś "multplayer"

Teraz powinno być dobrze
SD

garnek10 
Wstydliwy morderca

Wysłany: 2010-06-14, 14:37   

ktos mi powie jak sie wpisuje kody do postala 2 ;)

[ Dodano: 2010-06-14, 14:39 ]
:alushoot: :alushoot:

Ale jesteś zajebisty. Edytowałeś post dla dodania tych emotków. Powiem to ładnie - postaraj się tego unikać, albo się nie polubimy :)

The Iceman 
Seryjny zabójca

Wysłany: 2010-06-14, 14:42   

Iquid napisał/a:
ktos mi powie jak sie wpisuje kody do postala 2

Proponuję przeczytać dział "Wszystkie części!" w tym FAQ.

Odpowiedz do tematu