|
Strona Główna Postal Site
|
Postal Forum Największe w Polsce forum o grach z serii Postal. U nas zawsze jest krwawo!
|
Przesunięty przez: Iquid 2009-03-23, 01:10 |
[FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania! |
| Autor |
Wiadomość |
Iquid
Administrator

|
Wysłany: 2007-06-08, 15:06 [FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania!
|
|
|
GRA
Postal 2 i Postal 2: STP
1. Czym się różni Postal 2 od Postal 2: STP?
Postal 2 to pierwsza publicznie dostępna wersja drugiej części gry, jej dokładny numer to 1337. STP (czyli Postal 2: Share The Pain) to kolejna dostępna publicznie wersja gry, jej kodowy numer to 1407. To ta sama gra, STP nie jest dodatkiem do P2, ale kontynuacją P2, której rozszerzono tytuł. Podstawową różnicą między obiema wersjami jest to, że STP ma tryb multiplayer; dodatkowo poprawiono błędy gry. Nie ma patcha, który z P2 robi STP.
2. Co to jest P2: MP, "darmowe Postal 2 Multiplayer" czy Free STP MP?
Jest to darmowa wersja drugiej części gry, lecz ani pierwsze P2, ani P2: STP. To jest tylko sieciowe wydanie gry, STP okrojona tylko do plików potrzebnych do gry w trybie multiplayer. Wypuszczone za darmo przez ich twórców i dostępne tylko w wersji anglojęzycznej. Pobrać możesz je z naszego downloadu albo stąd. Twórcy nie dali tej wersji jednej wyraźnej nazwy, dlatego na forum trzymaj się skrótu P2: MP, każdy będzie wiedział, o co ci chodzi.
3. Czy moja gra P2 lub P2: STP wymaga patcha?
Jeśli masz wersję:
Postal 2 - dodaną z pisma Play (czyli po polsku) - nie wymaga, bo dla P2 nie ma wyższej wersji
Postal 2: STP - dodaną z pisma Play (też PL) - nie wymaga, bo to jest wersja 1409, już spatchowana. Użycie patcha na tą wersję pozbawi grę znacznej części spolszczenia, nie przynosząc żadnego pożytku.
Darmową wersję Postal 2 Multiplayer - ta wersja jest nowa, po angielsku i nie ma do niej patcha.
W innych przypadkach najprawdopodobniej patch zrobi dobrze twojej grze.
4. Dlaczego nie mogę na moim STP grać w multiplayer?
Jeśli twoje STP jest w wersji polskojęzycznej, to serwer, do którego się podłączasz, który jest w wersji anglojęzycznej, nie akceptuje twojej gry, bo masz inne wersje paczek. Nie wersje rozwojowe gry (1407 czy 1409) ale pliki które po ich spolszczeniu mają inne sumy kontrolne i inne daty modyfikacji lub rozmiar. Inny powód, to pliki zmodyfikowane przez jakiegoś moda. Więcej tu.
5. Podczas gry, pojawia mi się komunikat o "Critical Error". Następnie zostaję wylogowany z obecnej rozgrywki!
Najczęściej pojawia się on kiedy Twój komputer po prostu nie nadąża za rzezią w Paradise. To normalne nic nie można na to poradzić.
6. Brakuje mi pliku gry!?
Uniwersalna rada na tego typu problem w tym temacie.
7. Czy jest jakiś patch polonizujący grę?
Nie ma. Musisz nabyć odpowiednią wersję językową.
Postal 2: AW, Postal 2: AWP (i AW7)
1. Czy Apocalypse Weekend jest bezpłatny i zadziała bez innych Postali?
Apocalypse Weekend to płatna części gry. Jest rozwinięciem gry Postal 2: Share The Pain i tylko zainstalowany w tej grze uruchomi się, bo wymaga plików owego STP.
2. Czy moja gra Postal 2: AW lub mod Postal 2: AWP wymaga patcha?
Jeśli masz wersję:
Postal 2: AW - dodaną z pisma Play (czyli po polsku) - nie wymaga, bo jest to już wersja 1411, spatchowana.
Postal 2: AW7 - nie ma patcha do tej wersji moda. Kontynuacją moda jest AWP, tam są kolejne rozszerzenia.
Postal 2: AWP - tak, jest patch, pobierzesz go stąd. Nie musisz jednak go instalować, gdy chcesz używać moda AWPMod (zobacz niżej).
3. Czym się różni AW7 od AWP?
AW7 (Apocalypse Weekend 7 days) to pierwsza wersja moda autorstwa Kameka. Dał w nim swoje wcześniejsze prace (bronie, mody i mapy), oraz bronie z moda MaDMods. AWP (A Week in Paradise) to nowa wersja tego moda, wzbogacona o niektóre bronie, postaci i efekty z moda Eternal Damantion.
4. Skąd można pobrać AWP?
AWP można pobrać stąd lub z naszego działu Download.
5. Skąd można pobrać AW7?
AW7 można pobrać stąd.
6. Co to jest AWPMod, czy to AWP?
AWPMod to mod przeznaczony dla moda AWP. To nie to samo, tylko mod modyfikujący wcześniejszego moda. Dodaje do AWP wiele nowych broni i kodów. Poprawia także samą grę oraz zawiera w sobie AWP Patch, dzięki czemu nie trzeba owego patcha instalować.
7. Skąd można pobrać AWPMod?
Z naszego downladu (tu), bądź zawsze najnowszą wersję bezpośrednio stąd. Śledź ostatnie posty w tym temacie, jeśli chcesz być na bieżąco z wersją.
Eternal Damnation
1. Co to jest ED (Eternal Damnation)?
Eternal Damnation to mod do Postala 2 z nowym bohaterem i z samodzielną historią. Więcej informacji znajduje się tu.
2. Skąd mogę pobrać ED?
Linki do pobrania znajdują się tu.
3. Jakiej wersji Postala wymaga ED?
ED wymaga Postal 2 STP.
4. Błąd w metro
Żeby usunąć błąd, który pojawia się w metrze należy ściągnąć tą łatkę i zainstalować. Najlepiej posiadać zapisany stan gry z poprzedniej mapy.
Wszystkie części!
1.Skąd wziąć nowe kody?
Wszystkie znane nam kody znajdują się tu i tu.
2.Podczas grania pojawia się: General Protection Fault!
Jeżeli podczas gry pojawia się taki błąd należy zastosować wskazówki z tego tematu.
3.Postal za szybko chodzi
Jeżeli twój Postal działa z za dużą prędkością, to w tym temacie znajdziesz rozwiązanie.
----------xxxxx----------
FORUM
1. Spotykają mnie tu dziwne reakcje i nie jestem lubiany.
Zapoznaj się z Regulaminem, a wyjdzie ci to z pożytkiem. Ewentualnie podrośnij, bo może jesteś na to forum za mały.
2. Czemu tu nie można piracić, podawać linków do piratów itd?
Regulamin czytałeś? Zrozumiesz. A jeśli nie rozumiesz, to... zostaniesz wyrzucony.
3. Dlaczego nie mogę pisać w Małym Hyde Parku? Jak naciskam 'Odpowiedź', to pisze, że nie mam odpowiednich uprawnień.
Musisz mieć 20 postów napisanych w innych działach (postów, które są liczone), aby móc tam pisać. Swobodna tematyka MHP prowokuje do luzu, który nowym użytkownikom wydaje się dobrym miejscem do śmiecenia. A takich użytkowników nie chcemy, stąd to ograniczenie. Jeśli zamierzasz z nami zostać na dłużej, bez problemu uzyskasz dostęp do MHP. |
|
 |
Tiquill
Administrator Krawiec Żył

Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 4152 Skąd: z naprzeciwka
|
Wysłany: 2008-05-26, 22:59
|
|
|
Otwieram ten temat, aby każdy mógł zgłosić tu swoje propozycje. Zgłoszona propozycja trafi do wstępnego postu, a sam post z propozycją zostanie usunięty, jako już wykorzystany.
A więc piszcie, bądź linkujcie do istniejących tematów. Wspólnie budujmy to FAQ.
Co prawda, dziś powstał temat Porady odnośnie całego Postala - tam rady bardzo szczegółowe, w FAQ zaś - najczęstsze i najbardziej charakterystyczne; i w skrócie. |
_________________ Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
 |
|
|
|
 |
Tiquill
Administrator Krawiec Żył

Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 4152 Skąd: z naprzeciwka
|
Wysłany: 2009-07-28, 22:20
|
|
|
| Rozszerzyłem FAQ o dodatkowe punkty. Dodałem też część związaną z samym Forum. Posty sugerujące poprawki usunąłem, bo już poprawki wprowadziłem. Piszcie, co jeszcze chcecie tu widzieć, czego nie wiecie. Zarówno z grą, jak i z działalnością na forum. |
_________________ Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
 |
|
|
|
 |
Yossarian
Miłośnik broni

|
Wysłany: 2010-01-22, 18:06 Re: [FAQ] Najczęściej Zadawane Pytania!
|
|
|
| Iquid napisał/a: |
STP ma tryb multpilayer |
zauważyłem błąd |
_________________ Poddajcie się Ci, którzy go widzicie

|
|
|
|
 |
Silver Dragon
Junior Admin Master of Fire

Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1249 Skąd: East Mayberry
|
Wysłany: 2010-01-22, 18:27
|
|
|
Mógłbyś szerzej objaśnić o co ci chodzi?
Ja w tym nie widzę nic błędnego |
_________________ Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew
 |
|
|
|
 |
Mr Minio
Wytrenowany morderca

Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1301 Skąd: Lubsko
|
Wysłany: 2010-01-22, 18:29
|
|
|
| Silver Dragon napisał/a: | Mógłbyś szerzej objaśnić o co ci chodzi?
Ja w tym nie widzę nic błędnego |
Literówka. multpilayer zamiast multiplayer |
|
 |
Pangia
Zabójca na sterydach

|
Wysłany: 2010-01-22, 18:31
|
|
|
| Chodzi o literówkę. "multiplayer", nie "multpilayer" |
_________________ Własnoręcznie robiony userbar, mam gdzieś to, czy się podoba, czy nie. Mi się podoba i to wystarczy.
Podaruj mi słońce
 |
|
|
|
 |
Silver Dragon
Junior Admin Master of Fire

Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1249 Skąd: East Mayberry
|
Wysłany: 2010-01-22, 18:37
|
|
|
Rzeczywiście, nie zauważyłem.
Poprawione |
_________________ Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew
 |
|
|
|
 |
Yossarian
Miłośnik broni

|
Wysłany: 2010-01-22, 19:17
|
|
|
teraz zaś "multplayer"
Teraz powinno być dobrze
SD |
_________________ Poddajcie się Ci, którzy go widzicie

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Style created by Kula & Gozda modified by prawdziwy 666
Dowcipy
|